Οι Αργεντίνοι... καθάρισαν (φώτος)

Δεν έκανε την φοβερή εμφάνιση απέναντι στον μαχητικό Ερμή το ΑΠΟΕΛ, αλλά πήρε το ζητούμενο με 2-0, με σκόρερ τους Καβενάγκι (πέναλτι) και Ντε Βινσέντι στο δεύτερο μέρος. Δυο δοκάρια είχαν, επίσης, οι γηπεδούχοι...

Καλό αλλά χωρίς γκολ

Αρκετά καλό το πρώτο ημίχρονο με 4-5 αξιόλογες φάσεις, όμως το γκολ δεν ήρθε. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε όπως αναμενόταν με επιθετικό πλάνο και στο 10' πήγε να απειλήσει για πρώτη φορά όταν ο Ντε Βινσέντι από δεξιά βρήκε τον Καβενάγκι στην περιοχή αλλά ο δεύτερος δεν έκανε καλό κοντρόλ και ενώ ήταν αμαρκάριστος. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βάντερ σημάδεψε το κεφάλι του Αργεντινού, που για εκατοστά δεν πρόλαβε τη μπάλα. Η επόμενη φάση ήρθε στο 18' όταν ωραίος συνδυασμός κατέληξε με σουτ του Βινίσιους από το ύψος της περιοχής και τον Παναγόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 24' ήταν η σειρά του Ερμή να απειλήσει για πρώτη φορά με μια καλή κεφαλιά του Λατόρε και τον Βάτερμαν να βγάζει δύσκολη απόκρουση. Δυο λεπτά αργότερα ο Ολλανδός χρειάστηκε να κάνει νέα επέμβαση όταν ο Κεϊτά έφυγε γρήγορα στην κόντρα και έκανε το πλασέ, όμως η έγκαιρη έξοδος του Βάτερμαν έσωσε το γκολ. Στο 30ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στο δοκάρι και κόρνερ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ μέχρι εκείνο το σημείο. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Καβενάγκι στο 45' να είναι για λίγο άστοχος με το κεφάλι.

Κλασικά... Αργεντίνικα

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην δημιουργία και την τελική πάσα έβαλε τον Εφραίμ στην θέση του Βινίσιους και "τράβηξε" τον Ντε Βινσέντι στον άξονα. Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε αρκετά καλά αφού είχε κατοχή και δυο καλές στιγμές στο 49' με Βάντερ και στο 53' με Ντε Βινσέντι, όμως η κλασική ευκαιρία έλειψε μέχρι το 60'.

Τελικά την μεγάλη ευκαιρία που περίμενε, το ΑΠΟΕΛ την είχε στο 64' από τα έντεκα βήματα, σε παράβαση που κέρδισε ο Εφραίμ από τον Εντόγκ. Ο Καβενάγκι από τα έντεκα βήματα δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους αφού οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τον έλεγχο, παρόλο που ο Ερμής βγήκε μπροστά και έψαξε την ισοφάριση. Όλα τέλειωσαν στο 81' όταν μετά από λάθος του Μουσταφά, ο Ντε Βινσέντι έκανε ωραίο κοντρόλ και γύρισμα και από κοντά σούταρε για το 2-0. Το τρίτο γκολ θα μπορούσε να σημειωθεί στο 85' όμως ο Χαραλαμπίδης είχε την ατυχία να δει το σουτ του να πηγαίνει στο δοκάρι.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αμορίν, Αρτυματάς, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους (46' Εφραίμ), Στίλιτς (67' Μακρίδης), Ντε Βινσέντι, Βάντερ (75' Χαραλαμπίδης), Καβενάγκι

Ερμής: Παναγόπουλος, Εντόγκ, Χριστοφή, Γκονζάλες, Γιαγκουδάκης, Μουσταφά, Λατόρε (75' Λίλλης), Γουίκς (70' Γιενγκά), Μπριτζίτο (62' Βασιλόγιαννης), Μπαλογκούν, Κεϊτά

Κίτρινες: Αρτυματάς / Λατόρε, Μουσταφά, Γουίκς, Εντόγκ

Ενδιαφέρουν

- Στα 16 γκολ ανέβηκε ο Φερνάντο Καβενάγκι.

- Στα 9 γκολ ο Τόμας Ντε Βινσέντι.

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα - Παύλο Γεωργίου, 4ο τον Κώστα Νικολάου και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.