Άγονη ισοπαλία, αλλά ματσάρα! (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, εκ των οποίων οι πλείστες κλασικές, Ερμής και Άρης «κόλλησαν» στον βαλτωμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Αμμόχωστος» στο 0-0.  

Οι δύο ομάδες ανά διαστήματα είχαν την υπεροχή και κάλλιστα θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. 

Οι γηπεδούχοι παραμένουν στην 11η θέση με απολογισμό δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και εφτά ήττες. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και εφτά ήττες με 18 βαθμούς εδραιώθηκαν στη 7η θέση. 

Πρώτη ευκαιρία και μάλιστα κλασική…
Πριν καλά – καλά ξεκινήσει το παιχνίδι, μόλις στο 2ο λεπτό ο Ερμής έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Μετά από μια οργανωμένη προσπάθεια, ο Γκονζάλες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Νουρεντινόφσκι.  

Ισορροπημένη συνέχεια…
Παρά το καλό ξεκίνημα η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο αφού τα πολλά φάουλ δεν βοήθησαν ώστε το ματς ν' αποκτήσει ρυθμό. Ο Ερμής προσπάθησε ν’ αναπτυχθεί έχοντας την κατοχή, ενώ ο Άρης είχε σαν ξεκάθαρη πρόθεση να πιέσει ψηλά ώστε με κλεψίματα να βγει στην κόντρα επίθεση. 

Νέα κλασική για Ερμή, στην γραμμή ο Νουρεντινόφσκι! 
Στο 28’ οι «φτεροπόδαροι» απώλεσαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Πίνα σχεδόν εξ’ επαφής να μην μπορεί με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Ο Γουίκς από στημένη μπάλα έκανε το γέμισμα, ο Χριστοφή πριν αυτή βγει έξω, έκανε την επαναφορά και ο Ντε Πίνα με κεφαλιά ανάγκασε τον Σκοπιανό κήπερ να «κατεβάσει τα ρολά». Στη φάση, οι ποδοσφαιριστές διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος, όμως στην επαναληπτική προβολή ξεκαθάρισε ότι είχαν άδικο.  

Από μια ευκαιρία στην αρχή της επανάληψης…
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να χάνει καλή ευκαιρία σε σουτ του Χριστοφόρου στο 47’.  Δεν πέρασε αρκετή ώρα και στο 50’ ο Ερμής απάντησε με τον Βασιλόγιαννη. Ο Γουίκς με έξοχη μπαλιά βρήκε τον ελλαδίτη που από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νουρεντινόφσκι.  

Πάνω - κάτω η μπάλα και εκατέρωθεν ευκαιρίες…   
Η ρευστότητα του σκορ επιφύλαξε πολύ καλό παιχνίδι παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες ανά τακτά χρονικά είχαν την υπεροχή και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Σπουδαιότερες αυτών ήταν αρχικά για τον Άρη με τον Ράντι στο 77’ (βγήκε μόνος απέναντι στον Παναγόπουλο) και τον Κειτά ένα λεπτό αργότερα. 

Απογείωση Παναγόπουλου… Απάντησε με Γούικς
Ο νεοεισελθόντας Μπαγκούρα στο 85’ ανάγκασε τον Παναγόπουλο να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Αφού πρώτα απελευθερώθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο, με ξερό σουτ ανάγκασε τον Ελλαδίτη εντυπωσιακά να διώξει σε κόρνερ. Με μια πανομοιότυπη φάση, ο Ερμής απάντησε με τον Γουίκς.

90+2 εντελώς μόνος χάνει τεράστια ευκαιρία! 
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο  Νουρεντινόσφκι είπε όχι στον Κειτά από την μικρή περιοχή(!). Ο Σκοπιανός έπεσε σωτήρια και με τα πόδια κράτησε την ομάδα του σε ένα καίριο χρονικό σημείο. 

Ρίσκαραν στα τελευταία λεπτά… 
Βλέποντας ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη οι δυο τεχνικοί ρίσκαραν κάνοντας πολύ επιθετικές τις ομάδες τους. Οι αγωνιστικές γραμμές χαλάρωσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες όμως τίποτα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να συνθηκολογήσουν στο άγονο 0-0. 

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Χριστοφή, Ουλίσα, Κεϊτά, Λατόρε (70' Γιενγκά), Μπριτζίτο (46' Bασιλόγιαννης), Γουίκς, Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Μαγέλε, Γκονζάλες (82' Φεμί)

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Ράντι, Μπόργκ, Χριστοφόρου, Οζίας, Θεοφίλου, Κυριάκου (88' Παστελής), Παναγή, Χαραλάμπους (81' Mπαγκούρα), Μαλεκκίδης (58' Iερείδης), Μπονιφέις

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλόγιαννης, Γιαγκουδάκης / Ράντι, Θεοφίλου (4η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χρίστος Νικολαϊδης με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Στέλιο Νικήτα. 

**Τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά στη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Άρη κατέγραψε ο Μαλεκκίδης. Το ίδιο επίσης και ο Ιερείδης που πέρασε σαν αλλαγή στη θέση του. 

**Στο παιχνίδι του α’ γύρου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.