Επιστροφή στις νίκες με τα δύο... κανόνια (φώτος)

Παίρνοντας από ένα γκολ από τους δύο επιθετικούς του (Κολοκούδια και Γκιέ) που ξεκίνησαν για πρώτη φορά μαζί στο αρχικό σχήμα, ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-1 της Ένωσης και επανήλθε στις νίκες. Καλύτερος ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος, σκόραρε δύο φορές και έθεσε τις βάσεις για την νίκη. Η Λεμεσιανή ομάδα έριξε.. στροφές στο β’ μέρος, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η ΕΝΠ μειώνοντας με τον Μπούντιμιρ στο 78΄και μετατρέποντας σε… αγχωτική μια νίκη που φαινόταν εύκολη για τον Απόλλωνα.

Ξεκίνημα, πέναλτι και... 1-0

Με τους καλύτερους... οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας. Αν και στο 5' η Ένωση απείλησε με τον Μπούντιμιρ, μόλις στο 6' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ελίζιο από τον Παπαδόπουλο, με τον διαιτητή Μάριο Νικολάου να υποδεικνύει σωστά την παράβαση. Ο Γιώργος Κολοκούδιας ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, για το 1-0.

Συνέχεια με δοκάρι

Μάλιστα στο 14’ λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να… διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Βασιλείου είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Μετά από σέντρα του Πέδρο από δεξιά, ο Βασιλείου έκανε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως… σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αμπάρη.

Η σειρά του Γκιέ

Η επιθετικότητα του Απόλλωνα ήταν μεγάλη και πριν συμπληρωθεί το μισάωρο οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Πέδρο, ο Γκιέ κινήθηκε στην μικρή περιοχή, ο Αμπάρης δεν βγήκε έξοδο και ο Ιβοριανός φορ με ωραία καρφωτή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να… γράψει το 2-0 στο 24’.

Μοιραίος ο... Μάριο

Στο 41’ και από το… πουθενά, η Ένωση έφτιαξε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Κοσμά πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπούντιμιρ ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας (με την υποψία οφσάιντ), ο Κροάτης φορ βγήκε φάτσα στον Βάλε, είχε δίπλα τον Παπαδόπουλο, δεν πάσαρε στον συμπαίκτη του που θα ήταν σε κενή εστία και προσπάθησε να σκοράρει ο ίδιος όμως το πλασέ του πέρασε έξω. Ο ατομισμός του Μπούντιμιρ στοίχησε για την Ένωση και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 2-0 για τον Απόλλωνα.

Διαχείριση ο Απόλλωνας, ασύνδετη η ΕΝΠ

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο ρυθμός άρχισε να μειώνεται με τον Απόλλωνα να δείχνε διάθεση περισσότερο να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, χωρίς να πιεστεί για τρίτο γκολ. Η Ένωση, κάνοντας νωρίς δύο αλλαγές με τους Ντίξον και Τσιακλή θέλησε να κάνει την προσπάθειά της για να… μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως έδειχνε ασύνδετη μεσοεπιθετικά.

Πιο επιθετική με Ντίξον

Με την είσοδο του Ντίξον η Ένωση έγινε πιο επιθετική και έφτανε πιο εύκολα έξω απ’ την περιοχή του Βάλε, όμως έλειπε ξανά η σωστή τελική πάσα. Αντίθετα ο Απόλλωνας έδειχνε συνειδητά χώρο στον αντίπαλο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να… χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση με τρίτο γκολ. Στο 65’ ο Πέδρο Εμάνουελ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Σλάβτσεφ να παίρνει την θέση του Γκιέ και το σύστημα από 4-4-2 να γίνεται 4-2-3-1.

Μείωση και νέο ενδιαφέρον

Η επιθετικότητα της Ένωσης είχε και αποτέλεσμα, με τους «βυσσινί» να μειώνουν στο 78’. Ο Φροξυλιάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπούντιμιρ με ωραία φαλτσαριστή κεφαλιά νίκησε τον Βάλε μειώνοντας σε 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μετά την μείωση, ο Ρόνι Βαν Γιενέουγκτεν έκανε και την τρίτη του αλλαγή με τον Σβόγιτς αντί του Κοσμά, φρεσκάροντας το κέντρο του. 

Πίεση αλλά τίποτα

Η Ένωση άσκησε πίεση στα τελευταία λεπτά, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά με ισοφάριση. Έτσι, το τέλος του αγώνα βρήκε τον Απόλλωνα να κερδίζει με 2-1 και να επιστρέφει στις νίκες μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Άρη.

Απόλλωνας:  Βάλε, Στυλιανού, Φρέιρε, Αγγελή, Ελίζιο, Σακέτι, Ντα Σίλβα (72'Πίττας), Πέδρο (90'Γουίλερ), Βασιλείου, Κολοκούδιας, Γκιέ (64'Σλάφτσεβ).

ΕΝΠ: Aμπάρης, Έντσον (54'Τσιακλής), Πάρπας, Μπάουμαν, Κοσμά (79'Σβόγιτς), Παπαδόπουλος, Μπόζοβιτς, Βαλλιάνος, Φροξυλιάς, Μπούντιμιρ, Βαν Ράνσμπεκ (46'Ντίξον).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στυλιανού, Κολοκούδιας - Παπαδόπουλος, Σίλβα, Μπάουμαν, Μπόζοβιτς (4η).

* Διαιτητής είναι ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου - Αγγέλα Κυριάκου, τέταρτο τον Γιάννη Αναστασίου και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου στο Παραλίμνι οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

*Πρώτη συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του Απόλλωνα για τον Γιώργο Κολοκούδια.

*Τρίτο γκολ για τον Γιώργο Κολοκούδια, όλα στα τελευταία δύο παιχνίδια.

*Τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άμπραχαμ Γκιέ.

*Για 13ο παιχνίδι πρωταθλήματος και 14ο συνολικά μαζί με το παιχνίδι Κυπέλλου, η Ένωση δέχεται γκολ.​

*Στο 40’ ο Απόλλωνας είχε και δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Γκιέ από τον Μπόζοβιτς, το οποίο λανθασμένα δεν υποδείχθηκε.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μιζούκο Μπόζοβιτς και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της ΕΝΠ με τον Ερμή.

*Την στιγμή της αλλαγής του Άλεξ Ντα Σίλβα στο 72', ο Βραζιλιάνος άσος χειροκροτήθηκε και από την κερκίδα της Ένωσης αφού ως γνωστό το Παραλίμνι ήταν η πρώτη του ομάδα στην Κύπρο.

*Τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μάριο Μπούντιμιρ.