Πρώτο "διπλό" και... ανεβαίνει (Φώτος)

Αν και... καρδιοχτύπησε τους φίλους της, η ΑΕΛ επικράτησε της Αγίας Νάπας στο "Τάσος Μάρκου" με 1-0 και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Το... χρυσό γκολ, σημείωσε ο Ζοάο Πάολο Αντράντε στο 60'.​

Α' Μέρος

Η Λεμεσιανή ομάδα μπήκε πιο επιθετικά και είχε την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο όμως σε αυτό το διάστημα η μοναδική ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 10' ο Άντολεκ έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ και είδε τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στην συνέχεια η ΑΕΛ πήγε να απειλήσει με δυο καλά σουτ του Οχένε στο 12 και το 14', όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να έχουν την επιθετική πρωτοβουλία και στο 29' είχαν καλή στιγμή με σουτ του Σαρδινέρο, με τον Κίττο να αποκρούει δύσκολα. Δυο λεπτά αργότερα ο Οχένε προσπάθησε από καλή θέση με το κεφάλι αλλά ήταν άστοχος. Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν άσχημο από πλευράς ρυθμού και διάθεσης, όμως οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν λιγοστές.

B' Mέρος

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ανήκε στους γηπεδούχους.  Στο 58', ο Άντολεκ βρέθηκε μόνος εντός περιοχής και από δεξιά, είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει και να κάνει το σουτ όμως ο Ντεγκρά ενέργησε σωτήρια και κράτησε το 0-0.

Δύο λεπτά αργότερα, η Λεμεσιανή ομάδα ήταν πιο εύστοχη και... μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Ρομπέρ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, με μπόλικα φάλτσα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί κινήθηκε ανενόχλητος ο Αντράντε ο οποίος εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του Κίττου, με κοντινή κεφαλιά... άνοιξε το σκορ, στο 60'.

Απ' το 60' και μετά, όπως ήταν λογικό η Αγία Νάπα ήταν η ομάδα που έδειχνε να έχει μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι της, ψάχνοντας την ισοφάριση. Μέχρι και το 78', δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια ουσιαστική φάση όμως η είσοδος του Ντε Μέλο στο παιχνίδι έδωσε... πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων. Στο 80'... άγγιξε την ισοφάριση, με τον Ρομπέρ να κάνει το λάθος και τον Λαμπρόπουλο το δυνατό βολέ, όμως ο Ντεγκρά... απογειώθηκε και κράτησε το 1-0, σε μια από τις καλύτερες αποκρούσεις της χρονιάς.

Από ωραίος... λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος ο Ντεγκρά στο 88'. Μετά από εύκολο, χλιαρό σουτ του Άντολεκ, ο Αργεντινός κήπερ μάζεψε την μπάλα αλλά του έφυγε χτυπώντας και στο πόδι του, στρώθηκε στον Λαμπρόπουλο αλλά ο Ελλαδίτης χαφ αιφνιδιάστηκε και δεν εκμεταλλεύτηκε το... δώρο και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Μέρτακκας, Μαρκόφσκι, Σκόπγιακ, Φίλγκεϊτ, Φούσκο, Άντολεκ (90'Σλόουε), Λαμπρόπουλος, Λόβρεσιτς, Γεωργίου (66'Ντε Μέλο), Εμγκούνι

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σιέλης, Αντράντε, Ρομπέρ, Σοάρες, Οχένε (61'Νιαγκ), Κουταντέρ, Μέσκα (52΄Βασιλείου), Φέλτσερ, Σαρδινέρο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεωργίου, Μέρτακκας / Αντράντε, Κουταντέρ.

* Διαιτητής είναι ο Κώστας Νικολάου με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Ευαγόρα Ευαγόρου, τέταρτο τον Αβραάμ Τσούκκα και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρνάβα.

** Το ρεπορτάζ ανανεώνεται...