Πρώτο διπλό και... καλές γιορτές! (Φώτος)

Με μια σπουδαία νίκη έκλεισε το 2015 ο Ερμής αφού κέρδισε με 1-0 την Ένωση στην έδρα της. Οι φτεροπόδαροι πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους αφήνοντας δύο βαθμούς πιο πίσω τους Παραλιμνίτες. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 88΄ με πέναλντι ο Γκονζάλες.

Α ΜΕΡΟΣ:

Ο Ερμής ξεκίνησε πιο δυνατά το πρώτο πεντάλεπτο κερδίζοντας δύο κόρνερ χωρίς πάντως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Άμπαρη. Η ίδια εικόνα συνέχισε να υφίσταται και μέχρι το 15' με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία γυροφέρνοντας στην περιοχή της Ένωσης είτε με φάουλ είτε με κόρνερ.

Η Ένωση από την πλευρά της έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στο 18' όταν ο Φροξυλιάς επιχείρησε σουτ το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Παναγόπουλος.

Στο 22' σε ένα από τα πολλά κόρνερ των φιλοξενουμένων η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα με τον Τράττο πάντως να ακυρώνει το γκολ θεωρώντας πως ο Ντε Πίνα που παρεμβλήθηκε, έκανε φάουλ. Στο ριπλέι πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.

Δύο λεπτά αργότερα πάντως ο Ερμής ήταν και πάλι απειλητικός με τον Μπριτζίτο να κάνει ωραία ενέργεια σουτάροντας από πλάγια θέση και στέλνοντας μόλις έξω την μπάλα. Στο 27' ακολούθησε μια ακόμα καλή φάση με το σουτ του Βασιλόγιαννή να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αμπάρη.

Στο 30'  ο Αμπάρης τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Γαβριήλ Κωνσταντίνου στην πρώτη, αναγκαστική, αλλαγή στο ματς.

Στα δεκάλεπτο που ακολούθησε έγινε κυρίως παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν όμως να μην φτάνουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Αυτό συνεχίστηκε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε Ένωση και Ερμή στο 0-0..

Β ΜΕΡΟΣ:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να είναι όπως και στο πρώτο η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Η Ένωση από την πλευρά της προσπάθησε να ισορροπήσει κυκλοφορώντας την μπάλα.

Η πρώτη αξιόλογη επίθεση ήρθε φυσιολογικά από τον Ερμή, με κεφαλιά του Κεϊτά στο 52΄. Ευκαιρία πάντως ήρθε και από πλευράς Ένωση 3 λεπτά αργότερα, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Παπαδόπουλος επιχείρησε σουτ στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Σημάδια βελτίωσης έδειξε στα επόμενα λεπτά η Ένωση αφού μετά από σέντρα του Φροξυλιά ο Μπούντιμιρ πήρε τη κεφαλιά αναγκάζοντας τον Παναγόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα. Ακόμα μια καλή ευκαιρία ακολούθησε για την Ένωση στο 67' όταν ο Σβόγιτς έκανε δυνατό σουτ από πολύ πλάγια αναγκάζοντας τον αντίπαλο πορτιέρε να διώξει σε κόρνερ.

Με το χρονόμετρο να οδεύει προς το τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι άνοιξε αποκτώντας γρήγορο ρυθμό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν δύο καλές φάσεις για τις δύο ομάδες.

Για τον Ερμή ήταν το καλό σουτ στο 74' από τον Μαγιέλε με τον Κων/νου να αποκρούει. Για την Ένωση ήταν λίγα λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Σβόγιτς.που κατέληξε μόλις έξω. Στο 79΄οι βυσσινοί μάλιστα απείλησαν εκ νέου με τον Μπούντιμιρ να πιάνει δυνατή κεφαλιά και τον Παναγόπουλο να αποκρούει.

Και ενώ οδεύαμε προς το τελευταίο πεντάλεπτο ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κεϊτά από τον Φαν Ράσμπεκ. Αν και ο παίκτης του Παραλιμνίου δεν διαμαρτυρήθηκε ιδιαίτερα, η επαναληπτική προβολή δεν φαίνεται να δικαιολογεί την υπόδειξη της παραβάσης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκονζάλες γράφοντας το 0-1 για τον Ερμή στο 88'. 

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ερμής πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του ξεπερνώντας την ομάδα του Παραλιμνίου που έπεσε στην 11η θέση.

ΕΝΠ: Αμπάρης (31' Κωνσταντίνου), Σίλβα, Πάρπας, Βαλλιάνος, Τσιακλής, Μπάουμαν, Κοσμά (70' Φαν Ράσμπεκ), Γιωρκάτζιης (60' Σβόγιτς), Παπαδόπουλος, Φροξυλιάς, Μπούντιμιρ.

Ερμής:  Παναγόπουλος, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Γιαγκουδάκης, Μουσταφά, Ουλίσε, Μπριτζίτο (67' Γκονζάλες), Λατόρε, Γουΐκς (61' Μαγιέλε), Βασιλόγιαννης (80' Μπαλογκούν), Κεϊτά.

Κίτρινες Κάρτες: Φροξυλιάς / Γουίκς

*Διαιτητής του αγώνα ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Χρίστο Χρίστου και Παύλο Γεωργίου, 4ο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.

*Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου ο Ερμής κέρδισε με 2-1, οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς προπονητές. Στον Ερμή αντί του Απόστολου Μακρίδη στον πάγκο ο Νίκος Παναγιώτου στην Ένωση αντί του Νίκου Καραγεωργίου ο Ρόνι Φαν Γενέουχτεν

*Τελευταίας στιγμής πρόβλημα για την ΕΝΠ με Dixon που έμεινε εκτός αποστολής

*Αναγκαστική αλλαγή του Αμπάρη με τον Γαβριήλ Κων/νου στο 30' για την Ένωση