Δύο στα δύο και... ανεβαίνει (φώτος)

O Aπόλλωνας έκανε το δύο στα δύο φέτος κόντρα στην ΑΕΛ αφού το βράδυ της Τετάρτης κέρδισε με 2-0 και έτσι εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες που είχαν Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, μειώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από τους δυο. Στογιάνοβιτς (6') και Σιέλης με αυτογκόλ (68') καθόρισαν το αποτέλεσμα ενώ για τους "γαλαζοκίτρινους" ο Νιάνγκ κατέγραψε αποβολή... ρεκόρ αφού μπήκε ως αλλαγή στο 74' και δευτερόλεπτα αργότερα δέχθηκε απευθείας κόκκινη.  

Γκολ και δοκάρι ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στο παιχνίδι αφού μπορεί η κεφαλιά του Γκιέ στα 35" να βρήκε έτοιμο τον Σκόβρον, όμως ο Πολωνός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στην πισινή κεφαλιά του Στογιάνοβιτς στο 6', που πήγε στα δίκτυα για το 0-1. Γενικά οι "γαλάζιοι" μπήκαν πολύ καλύτερα, την ώρα που η ΑΕΛ στο πρώτο 20λεπτο δεν απείλησε πέραν μιας φάσης στο 14' όταν ο Κουταντέρ από πολύ κοντά σούταρε... αέρα και έχασε μια καλή φάση.

Από την άλλη η ομάδα του Εμάνουελ στο 22' είχε άλλη μια καλή στιγμή όμως η κοντινή προβολή του Στογιάνοβιτς πήγε ψηλά ενώ στο 26' μια λόμπα του Παπουλή από πολύ πλάγια δεξιά πήγε στο δοκάρι και έξω. Στο ενδιάμεσο οι "γαλαζοκίτρινοι" είδαν ένα ψαλιδάκι του Σοάρες στο 24' να μην απειλεί τον Βάλε.

Ελάχιστα πράγματα στην συνέχεια, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα χωρίς κανένα πρόβλημα και την ΑΕΛ να αδυνατεί να πλησιάσει με αξιώσεις τα τετράγωνα του Βάλε. Μοναδική αξιοσημείωτη φάση, εκείνη στο 40' όταν ο Στογιάνοβιτς ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντράντε, με τον διαιτητή να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Φωνές για πέναλτι, γκολ, αποβολή

Και στην "επανάληψη" ήταν ο Απόλλωνας που μπήκε καλύτερα και έχασε δυο καλές ευκαιρίες, πρώτα στο 52' με τον Παπουλή και έπειτα στο 54' με τον Γκιέ όμως το πρώτο σουτ πήγε λίγο έξω και το δεύτερο σταμάτησε στην καλή έξοδο του Σκόβρον.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο χωρίς φάσεις, με την ΑΕΛ στο 66' να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φρέιρε στον Σαρδινέρο (πράγματι τον χτυπά στο πόδι στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα). Δυο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας ευτύχησε, μάλιστα, να φτάσει σε ακόμα ένα γκολ όταν ένα σουτ του Πέδρο εκτός περιοχής χτύπησε στον Σιέλη και πήγε στα δίκτυα για το 0-2.

Στο 74' ο Μάκης Χάβος έκανε και την τελευταία του κίνηση σε μια προσπάθεια να κυνηγήσει ότι μπορούσε, όμως κάπου εκεί τελείωσαν όλα αφού ο Νιάνγκ που μπήκε στη θέση του Ελευθερίου, αποβλήθηκε δευτερόλεπτα αργότερα για φάουλ στον Αγγελή. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ θα μπορούσε να αναπτερώσει τις λίγες ελπίδες της στο 85', όμως ο Βάλε έβγαλε πολύ καλή απόκρουση στην κεφαλιά του Σοάρες ενώ στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Στογιάνοβιτς πήγε έξω, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

ΑΕΛ: Σκόβρον, Αϊρόσα, Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ, Σοάρες, Ελευθερίου (74' Νιάνγκ), Κουταντέρ, Οχένε (60' Μέσκα), Σταύρου (46' Φέλτσερ), Σαρδινέρο

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο, Σακέτι, Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα (46' Σλάβτσεφ), Παπουλής (80' Μέσκα), Βασιλείου, Γκιέ (83' Κολοκούδιας)

Κίτρινες: Αϊρόσα (6η), Σοάρες / Παπουλής, Αγγελή, Σακέτι (4η), Σλάβτσεφ

Κόκκινες: Νιάνγκ /

Ενδιαφέρουν

- Διατέθηκαν 6164 εισιτήρια.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λούκα Στογιάνοβιτς.

- Δεν παίζει κόντρα στον Ερμή ο Αϊρόσα που ανέβηκε στις έξι κίτρινες.

- Δεν παίζει κόντρα στη Σαλαμίνα ο Σακέτι που έφτασε τις τέσσερις κίτρινες.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει ο Απόλλωνας 1-0 με γκολ του Παπουλή.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου - Στέλιο Νικήτα, επιπρόσθετους τους Χαράλαμπο Σκαπούλλη - Χρίστο Ηλία, τέταρτο τον Σωτήρη Βίκτωρος και παρατηρητή τον Χριστάκη Σκαπούλλη.