Τρίποντο μετά από 105 ημέρες! (Φώτος/δηλώσεις)

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες έπρεπε να περιμένει ο Εθνικός για να πανηγυρίσει... την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Άχνας κέρδισε με 3-2 την Αγία Νάπα εκτός έδρας και έφτασε τους 15 βαθμούς.

Στο 8΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Γκρικαλασβίλι. Ο Παγές από τα έντεκα μέτρα νίκησε τον Κίττο και άνοιξε το σκορ. Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν μέτριο με την μπάλα να βρίσκεται συνεχώς στον χώρο του κέντρου.

Τα πράγματα στο δεύτερο μέρος άλλαξαν καθώς το συγκρότημα του Γιώργου Κοσμά ισοφάρισε. Ο Γεωργίου με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1... και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν πρόλαβαν καλά-καλά να πανηγυρίσουν και βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ. Ο Μπάμπα στο 63΄ ανέτρεψε τον Χατζηβασίλη και ο διαιτητής υπέδειξε και πάλι πέναλτι και ο Παγές νίκησε για δεύτερη φορά τον Κίττο από τα έντεκα μέτρα.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Εθνικός κλείδωσε την νίκη καθώς ο Γκριγκαλασβίλι  με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Η Αγία Νάπα κατάφερε να μειώσει στο 91΄ με τον Michael Felgate ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2. 

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος (46΄ Μγκούνι), Ρέινολντς, Άντολεκ, Φούσκο (58΄ Ντε Μέλο), Γεωργίου, Αντωνίου, Μπάμπα, Λοϊζίδης, Κατσιατής (75΄ Κατσής).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Αράμπαλ, Παγές, Κοτζοκνεάν (58΄ Έβερτον), Ντε Βρίσε, Χατζηβασίλης (68΄ Πουτζιουρής), Πράκερ, Γκριγκαλασβίλι, Ατάντα, Κυριάκου, Μιράντα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φούσκο, Λαμπρόπουλος (4η), Μπάμπα, Φίλγκεϊτ (6η), Γεωργίου, Λοϊζίδης / Αράμπαλ (4η), Κοτζοκνεάν, Πράκερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Νικολάου (Μ. Δημητριάδης – Π. Γεωργίου), 4ος: Μάριος Αντωνίου, Παρ. Ιωάννης Χατζηιωσήφ.

Γιώργος Κόσμα (Αγία Νάπα): «Ήταν ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τις δυο ομάδες. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ορθόδοξα και επιθετικά και το καταφέραμε. Κάναμε κάποιες φάσεις αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε το πέναλτι. Γεγονός που μας χάλασε την ηρεμία και τον τρόπο που είχαμε δουλέψει για να παίξουμε. Με την πάροδο του χρόνου βρήκαμε τον τρόπο να μπούμε ξανά στο παιχνίδι και να ισοφαρίσουμε με ένα όμορφο γκολ. όμως δυστυχώς ήρθε γρήγορα ένα δεύτερο πέναλτι που έδωσε ξανά πλεονέκτημα στον αντίπαλο. Μας χάλασε την ηρεμία και το σχεδιασμό. Ακόμα και μετά το 3-1 δεν το παρατήσαμε, είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Άντολεκ. Ήρθε το 3-2 αλλά δεν είχαμε χρόνο για κάτι παραπάνω. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν μπορέσαμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα το 2016. Όπως και να έχουν τα πράγματα η ομάδα συνεχίζει το δρόμο της. Θα παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια με αξιοπρέπεια, ότι και αν γίνει στο τέλος. Συγχαρητήρια στον Εθνικό, ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο που να ικανοποιεί την ομάδα και τους παίκτες μας».

Ντόνσιτς (Εθνικός Άχνας): «Η σημασία του αγώνα έκανε τον αγώνα νευρικό. Πολλές κάρτες και μονομαχίες. Είμαι ικανοποιημένος με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Δεν μου άρεσε η ποιότητα του παιχνιδιού. Πολλές λάθος πάσες και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όταν είχαμε υπέρ μας το σκορ δεν μπορούσαμε να το καθαρίσουμε. Έτσι στο τέλος φοβηθήκαμε πως μπορούσε η Αγία Νάπα να μας ισοφαρίσει.

Τα δυο πέναλτι ήταν για μένα σωστά, θα δούμε στο βίντεο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Η Αγία Νάπα μπήκε πιο καλά από εμάς αλλά ευτυχώς δεν σκόραραν. Στο δεύτερο μέρος ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι. Η σημασία των βαθμών έκανε τον αγώνα να μην έχει τόση ποιότητα αλλά να είναι φύσικαλ. Δεχθήκαμε το γκολ από το φάουλ, αλλά ευτυχώς ήρθε το δεύτερο πέναλτι. Μόνο μετά το 3-1 παίξαμε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Ελέγχαμε τον αγώνα και βάλαμε τη μπάλα κάτω. Δυστυχώς στο τέλος δεχθήκαμε ένα γκολ, δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ, που μας έκανε να χάσουμε το καθαρό μυαλό μας. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα την απόδοση μας αλλά κρατάμε τη νίκη. Καλή τύχη στην Αγία Νάπα».