Τα... δοκάρια έκριναν το ντέρμπι (φώτος)

Η Ανόρθωση ήταν επιθετική από τον αρχή ως το τέλος, είχε την κατοχή και τα έδωσε όλα για το τρίποντο αλλά δεν τα κατάφερε να κερδίσει την Ομόνοια στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τους πράσινους να έχουν και σύμμαχο τα δοκάρια, σε δυο περιπτώσεις... Έτσι οι δυο ομάδες έμειναν όπως και στον πρώτο γύρο στο 0-0, το οποίο ικανοποιεί μόνο τους φιλοξενούμενους που πήγαν στο "Παπαδόπουλος" με πάρα πολλές απουσίες.

Κατοχή και διπλή ευκαιρία

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ντέρμπι και έδειξαν πως πρόθεσή τους είναι να τα δώσουν όλα για τη νίκη ενώ από την άλλη η Ομόνοια ήταν πιο "μαζεμένη" σε όλο το πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε ανεπιτυχώς να γίνει απειλητική στην κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12' όταν ο Κάλβο βρήκε τον Εντλοβού, όμως η κεφαλιά του δεύτερου δεν ανησύχησε τον έτοιμο Παναγή. Το πρώτο 25λεπτο ουσιαστικά έφυγε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, με την "Κυρία" να έχει την κατοχή αλλά τους "πράσινους" να αμύνονται πολύ καλά. Το 30ο ήταν το λεπτό στο οποίο η Ανόρθωση θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει το σκορ όμως πρώτα η πισινή κεφαλιά του Εντλοβού πήγε στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Ρούνιε έκοψε σχεδόν πάνω στη γραμμή, στο κοντινό σουτ του Μαρτίνες. Τίποτα στην συνέχεια, με τους παίκτες του Πάους να διατηρούν την κατοχή και εκείνους του Μιλόγεβιτς να σκέφτονται πρώτα την άμυνα.

Κλασική και δοκάρι στο τέλος

Ίδια εικόνα και στην "επανάληψη" με την Ανόρθωση να μπαίνει επιθετικά και στο 48' να ζητά πέναλτι σε πτώση του Κάλβο στην περιοχή (δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή). Στο 50' είχαμε τρίλεπτη διακοπή λόγω του τραυματισμού του Εντλοβού και εκεί χάλασε κάπως ο ρυθμός, με την επόμενη καλή φάση να καταγράφεται στο 63' με ένα σουτ του Μακρή να φεύγει λίγο έξω. Ο Μαρτίνες ήταν ο παίκτης που στο 75' είχε την επόμενη αξιόλογη στιγμή, όμως ο Παναγή ήταν έτοιμος στο σουτ του. Από την άλλη η Ομόνοια πήγε να απειλήσει στο 84' με τον Ρουσιά που γύρισε στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Η επόμενη φάση του αγώνα ήρθε στο 90' και ήταν μια κλασική ευκαιρία για την Ανόρθωση... Ο Πελέ έκανε το γέμισμα, ο Ρούνιε απομάκρυνε και ο Αβραάμ από πλάγια αριστερά έκανε την κεφαλιά προς την εστία του Παναγή που ήταν εκτός, όμως ήταν άστοχος για λίγο. Στο 94' με την σειρά του ο Κουλούρης ήταν πιο "εύστοχος" αλλά όχι αρκετά αφού "σημάδεψε" το δοκάρι με κοντινή κεφαλιά χάνοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Το ματς "έκλεισε" με την Ανόρθωση να ζητά πέναλτι για τράβηγμα του Κιρμ στον Αβραάμ (δεν ξεκαθαρίζουν τα ριπλέι).

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβέχλεν, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι, Μαρτίνες, Κάλβο (77' Πελέ), Μακρής (77' Αβραάμ), Εντλοβού (55' Κουλούρης)

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Ρόμαρικ, Ρούνιε, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ράμος, Κιρμ, Εζέ (70' Ρουσιάς), Σκέμπρι (96' Καντούτσης)

Kίτρινες: Λαΐφης, Μαϊσουράτζε (4η), ΚουλούρηςΡάμος, Φυλακτού, Παναγή

Ενδιαφέρουν

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Εντλοβού απ' τον Κουλούρη.

- Δεν παίζει με τη Δόξα ο Μαϊσουράτζε που έφτασε στις 4 κίτρινες.

- Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου - Χαράλαμπο Χαραλάμπους, τέταρτο τον Ανδρέα Ορθοδόξου και παρατηρητή τον Λοΐζο Λοΐζου.