Φωνές και... άλμα ο Ερμής (φώτος)

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και σ' ένα ματς όπου και οι δυο ομάδες είχαν παράπονα απ' την διαιτησία, ο Ερμής κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ κάνοντας άλμα δυο θέσεων και πλέον είναι στους 18 βαθμούς μαζί με την Δόξα. Βασιλόγιαννης και Κεϊτά τα γκολ των νικητών ενώ για τους φιλοξενούμενους ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Σιέλης.

Γκολ και λάθη

Το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς τη μεγάλη φάση, με την ΑΕΛ να μπαίνει πιο επιθετικά και να προσπαθεί να πιέσει ωστόσο το γκολ σημειώθηκε στην... απέναντι εστία. Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε στο 12' και είχε αποτέλεσμα αφού ο Κεϊτά από αριστερά έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε στον Βασιλόγιαννη που από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Στο 16' ο Ερμής είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Κεϊτά και τον Σκόβρον να αποκρούει ενώ απ' εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. H ΑΕΛ δεν μπόρεσε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία όμως δικαίως είχε παράπονα από την διαιτησία σε δυο φάσεις.

Ευκαιρίες και 2-1

Στην "επανάληψη" η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και στο 50' κέρδισε πέναλτι σε πτώση του Μέσκα στην περιοχή, με τον διαιτητή Αναστασίου να υποδεικνύει παράβαση και τον Σιέλη να εκτελεί για το 1-1. Ο Ερμής κόντεψε να φτάσει σε άμεση απάντηση στο 54' όμως το σουτ του Γουίκς από κοντά πήγε λίγο έξω ενώ και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους "φτεροπόδαρους", με τον Αντράντε στο 67' να προλαβαίνει πριν η μπάλα φτάσει στον Μαγιέλε που είχε μπροστά του... κενό τέρμα. Από την πλευρά της η ΑΕΛ απείλησε στο 73' με ένα καλό, μακρινό σουτ του Φέλτσερ που έφυγε λίγο έξω.

Στο 76' είχαμε... τριπλή φάση για τον Ερμή που ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αντράντε (δύσκολη φάση αλλά φαίνεται πως υπάρχει παράβαση) ενώ στην συνέχεια ο Σκόβρον έβγαλε δυο δύσκολες αποκρούσεις, αρχικά σε σουτ του Μουσταφά και έπειτα στην εξ επαφής κεφαλιά του Κεϊτά.

Τελικά η πίεση της ομάδας του Παναγιώτου έφερε αποτέλεσμα στο 88' με τον Κεϊτά από κοντά να κάνει το 2-1. Μάλιστα στο 94' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ όταν στην αντεπίθεση ο Κεϊτά δεν μπόρεσε να δώσει στον Γιενκά που περίμενε ελεύθερος στην περιοχή.

Ερμής: Παναγόπουλος, Μπριτζίτο (60' Μαγιέλε), Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Ουλίσε, Μουσταφά, Γουίκς (67' Γκονζάλες), Βασιλόγιαννης, Λατόρε (73' Γιενκά), Κεϊτά 

ΑΕΛ: Σκόβρον, Ελευθερίου (58' Θεοδώρου), Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ, Σοάρες, Κουταντέρ, Οχένε, Μέσκα (82' Σταύρου), Φέλτσερ (90' Μαύρου), Σαρντινέρο

Κίτρινες: Γιαγκουδάκης (4η), Μουσταφά, Λατόρε, Γκονζάλες (4η) / Κουταντέρ (4η), Οχένε

Ενδιαφέρουν

- Τέταρτο γκολ για τον Κεϊτά.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Βαλεντίνο Σιέλη.

- Τρίτο γκολ για τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου - Ανδρέα Μιχαηλίδη, τέταρτο τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.