Έ(Χ)ασαν από δυο βαθμούς... (φώτος)

Πήραν από ένα βαθμό ή καλύτερα... έχασαν από δυο, Απόλλωνας και Ομόνοια το βράδυ του Σαββάτου στο Τσίρειο. Το στείρο 0-0 δεν εξυπηρετεί καμία από τις δυο ομάδες που έχασαν εκ νέου έδαφος στην προσπάθεια να ακολουθήσουν τους πρωτοπόρους. Σημαντικά λάθη απ' την διαιτησία σε ακόμα ένα παιχνίδι...

To ντέρμπι ξεκίνησε αρκετά καλά, με τους "πράσινους" να χάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 6' όταν ο Καρλίτος έπιασε την κεφαλιά και ο Βάλε έβγαλε δύσκολη επέμβαση. H συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη από πλευράς φάσεων αφού το πρώτο εικοσάλεπτο έφυγε χωρίς αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στις δυο εστίες, με τους "πράσινους" να είναι πιο επιθετικοί. Πάντως η Ομόνοια δικαίως είχε παράπονα για τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ από τον βοηθό Καλησπέρα (1' Ασίς, 10', 21' Σκέμπρι) ενώ και στο 24' ζήτησε αποβολή του Αγγελή για σκληρό φάουλ στον Σκέμπρι (υπάρχει παράβαση, μπορούσε να δείξει ακόμα και κόκκινη ο διαιτητής).

Aπό την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 27' με ένα σουτ του Ντα Σίλβα που βρήκε έτοιμο τον Παναγή. Λίγα πράγματα στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους σε γενικές γραμμές να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος και δικαιολογημένα να έχουν παράπονα απ' την διαιτησία για τις φάσεις που αναφέραμε.

Στην "επανάληψη" και πάλι ήταν η Ομόνοια που πατούσε καλύτερα και ήταν πιο επιθετική όμως μέχρι το 70' έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, με τον Σκέμπρι στο 77' να χάνει πολύ καλή ευκαιρία με πλασέ στην κίνηση που πήγε λίγο έξω. Στο 80' ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει τον Παναγή όμως ο διεθνής τερματοφύλακας έβγαλε την δύσκολη απόκρουση στην κεφαλιά του Στογιάνοβιτς, που έμελλε να ήταν και η τελευταία ευκαιρία του ντέρμπι.

Το τελικό σφύριγμα του Λεόντιου Τράττου "σφράγισε" ένα τελικό σκορ που δεν ήθελε καμία απ' τις δυο ομάδες...

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο, Σακέτι, Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα, Μέζγκα (80' Σλάβτσεφ), Βασιλείου (88' Μάγκλιτσα), Τουράμ (66' Κολοκούδιας)

Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ, Φυλακτού, Μαργκάσα (25' Οικονομίδης), Ασίς, Ράμος, Σέρινταν (69' Μπατιμπαγκά), Σκέμπρι (92' Ρουσιάς)

Kίτρινες: Σακέτι, Βασιλείου, Στογιάνοβιτς / Σέρινταν, Χαφέζ, Καρλίτος, Ασίς, Οικονομίδης (4η)

- Ντεμπούτο για τον Μάγκλιτσα με τη φανέλα του Απόλλωνα.

- Διατέθηκαν 4644 εισιτήρια.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μαργκάσα απ' τον Οικονομίδη.

Αναγκαστική η αντικατάσταση του Τουράμ απ' τον Κολοκούδια.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Νίκο Καλησπέρα, τέταρτο τον Ανδρέα Ορθοδόξου και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.