Ανατροπή και... βαθιά ανάσα! (Φώτος)

Μετά από ένα κακό ποιοτικά αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, ο Εθνικός κατάφερε να φέρει τα κάτω - πάνω και να φύγει από το "Αμμόχωστος" με την νίκη 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τον Ερμή. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 18' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κεϊτά και τον Εθνικό να απαντά δύο λεπτά αργότερα με τον Ατάντα. Το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Πουτζιουρή στο 83', με τον Εθνικό να είναι καλύτερος και η νίκη του να είναι απολύτως δίκαιη, ανεβαίνοντας στους 21 βαθμούς και παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Παιχνίδι κέντρου

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να κυριαρχήσουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς την μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι ελαφρώς πιο επιθετικοί...

Ανύποπτη φάση, πέναλτι και 1-0

Στο 18' και σε μια ανύποπτη φάση, ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ατάντα στον Βασιλόγιαννη. Σωστή η υπόδειξη του Χρίστου Νικολαΐδη, με τον Κεϊτά να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να είναι εύστοχος, για το 1-0.

Αντίδραση και 1-1!

Άμεση η απάντηση από πλευράς Εθνικού, αφού δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση! Ο Παγιές εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο 20', ο προωθημένος Ατάντα έκανε την προβολή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως έφτασε ξανά στον αμυντικό της Άχνας ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, για το 1-1!

Προσεκτική συνέχεια

Η άμεση ισοφάριση, χαλάρωσε τον ρυθμό αφού και οι δύο ομάδες έγιναν πιο προσεκτικές και χωρίς ρίσκα, θέλοντας να αποφύγουν κάποιο λάθος που θα έδινε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να σκοράρει ξανά. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση, με το παιχνίδι να είναι κακό ποιοτικά και το ισόπαλο 1-1 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Αλλαγές στις δύο ομάδες και στους διαιτητές!

Με αλλαγή στο διαιτητικό τρίο ξεκίνησε το β' μέρος. Πιο συγκεκριμένα, ο βοηθός Γιώργος Σάββα ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον τέταρτο Νικόλα Αθανασίου να παίρνει την θέση του. Αλλαγές είχαμε και στις δύο ομάδες με τον Μιράντα να παίρνει την θέση του Κυριάκου και τον Γουίκς την θέση του Γιενγκά.

Πρώτη ευκαιρία με Μπαραμπάτζε

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 50' μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Μπαραμπάτζε με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναγόπουλου. Καλύτερος στα πρώτα λεπτά ο Εθνικός...

Νέα ευκαιρία

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία, ήταν ξανά για την ομάδα της Άχνας με τον Γριγκαλασβίλι. Ο Γεωργιανός άσος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, "άδειασε" τον Χριστοφή και προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση ωστόσο ο Παναγόπουλος έπεσε σωστά και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Δικαίωση με Πουτζιουρή!

Δικαίωση για την προσφυγική ομάδα στο 83', αφού η ανωτερότητά της εξαργυρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Κότο Παγιές από αριστερά έστρωσε στον Γκριγκαλασβίλι εντός περιοχής, αυτός ελίχθηκε και έκανε το σουτ που κόντραρε, όμως η μπάλα έφτασε στον Μάριο Πουτζιουρή ο οποίος έκανε το... ξερό σουτ στην κίνηση, νικώντας τον Παναγόπουλο για την ανατροπή και το 2-1! Σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Εθνικό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Φραγκέσκου, Γιαγκουδάκης, Χριστοφή, Πίνα, Γκονζάλες, Γιενγκά (46'Γουίκς), Μουσταφά (88'Μουλαζίμης), Κεϊτά, Βασιλόγιαννης, Ντίξον (80'Μαγέλε).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Κυριάκου (46'Μιράντα), Ατάντα, Ιάκομπ, Αράμπαλ, Έβερτον (87'Κρέσνιτς), Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρις, Χατζηβασίλης (62'Γκριγκαλασβίλι), Μπαραμπάτζε. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή, Φραγκέσκου - Ατάντα (6η), Πουτζιουρής, Μπαραμπάτζε, Ντε Βρις, Γκριγκαλασβίλι, Έβερτον, Μπογκαντίνοφ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαϊδης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Γιώργο Σάββα.

*Ντεμπούτο για τον Εθνικό πραγματοποίησε ο Μπαραμπάτζε.

*Έβδομο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κεϊτά.

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ατάντα.

*'Εξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ατάντα και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι του Εθνικού.