"Κόλλησαν" στο μηδέν (Φώτος)

Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο «Αμμόχωστος», με Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ να μένουν στο ισόπαλο 0-0. Για δεύτερο σερί παιχνίδι η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες από τα μέσα του πρώτου μέρους (κόκκινη ο Μαρσίνιακ), όμως παρ’ όλα αυτά ήταν η καλύτερη και πιο διεκδικητική από την αντίπαλο της. Αντίθετα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αφού ουσιαστικά δεν έφτιαξαν καμία ευκαιρία. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν παρέμεινε στην κορυφή, όμως πλέον η διαφορά από την Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ που την ακολουθούν μειώθηκε στο -1 από την «Κυρία» και στο -2 από τους «γαλαζοκίτρινους».

Οι επιλογές του Ντε Γιόγκε

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Μιχαήλ, δεξί μπακ ο Γκράιμς, αριστερό μπακ ο Τσίνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιγκουίνι και Ζάρκοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Σκοπελίτης και Κούσουλος, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γκόμες, έξω δεξιά ο Πεδρίτο, έξω αριστερά ο Λίλιου και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακρίεφ.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Κυπριανού, αριστερό μπακ ο Μαρσίνιακ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νίνου και Λαμπάν. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς, δημιουργικά χαφ οι Τομάς και Λαρένα, έξω δεξιά ο Εγγλέζου, έξω αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Προσπάθεια προσαρμογής

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στα πρώτα λεπτά, οι οποίοι προσπαθούσαν περισσότερο να συνηθίσουν το χορτάρι, παίζοντας χωρίς ρίσκο. Με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, οι δύο ομάδες μετρούσαν από ένα καλό σουτ έξω απ’ την περιοχή, η ΑΕΚ με Άλβες και η Νέα Σαλαμίνα με Κούσουλο, τα οποία αποκρούστηκαν από τους αντίπαλους γκολκίπερ.

Πρώτη (αναγκαστική) κίνηση

Στο 20΄ ο Τόμας Κρίστιανσεν αναγκάστηκε στην πρώτη του αλλαγή, αφού ο Λαμπάν τραυματίστηκε και ο Χαραλάμπους πήρε την θέση του. Αλλαγή που έφερε και εσωτερική κίνηση με τον Μαρσίνιακ να πηγαίνει στα στόπερ και τον Χαραλάμπους να παίζει αριστερά στην άμυνα. 

Κόκκινη ο Μαρσίνιακ

Το παιχνίδι συνέχισε να μην έχει φάσεις, όμως στο 26’ άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα αφού ο Μαρσίνιακ με επικίνδυνο τάκλιν στον χώρο του κέντρου χτύπησε τον Κούσουλο, με τον Λεόντιο Τράττο να τον αποβάλλει. Έτσι, για δεύτερο σερί παιχνίδι η ΑΕΚ καλείται να παίξει με δέκα παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Ο Μπόλιεβιτς γύρισε προσωρινά πίσω στο κέντρο της άμυνας, όμως στο 33' ο Κρίστιανσεν προχώρησε και στην δεύτερη του αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τον Μόισοφ αντί του Εγγλέζου, με τον Σκοπιανό στο ντεμπούτο του να παίζει στα στόπερ πλάι στον Νίνου.

Δεν άλλαξε τίποτα αγωνιστικά

Παρά τις αλλαγές και την αποβολή, η ΑΕΚ συνέχισε να είναι ελαφρώς καλύτερη. Κέρδισε κάποια στημένα, όμως χωρίς να μπορέσει να φτιάξει κάποια απειλητική κατάσταση μπροστά από την εστία του Μιχαήλ. Αντίθετα, η Νέα Σαλαμίνα δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι της, δεν προσπάθησε να ρισκάρει και να παίξει πιο επιθετικά αλλά συνέχισε να αμύνεται και να προσπαθεί να φτιάξει προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Πιο… ζωντανή η Νέα Σαλαμίνα

Με την Νέα Σαλαμίνα να είναι πιο… ζωντανή, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πάρουν μπάλα και να δημιουργήσουν, όμως έλειπε η τελική πάσα που θα έφερνε τον παίκτη σε θέση βολής. Μέχρι και το 65’, δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες…

Ευκαιρία με Τέτε

Στο 70’ είχαμε την πρώτη πραγματικά πολύ καλή ευκαιρία του αγώνα. Ο Τέτε βρήκε χώρο μπροστά του, ξεκίνησε ένα… σλάλομ, πέρασε δύο φορές τον Κούσουλο ο οποίος όντας κιτρινισμένος ήταν πιο προσεκτικός, ο βραχύσωμος άσος της ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, το οποίο όμως αποκρούστηκε εύκολα από τον Μιχαήλ.

"Ήρωας" ο Τσιγκουίνι

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν συνέχιζε να είναι πιο επιθετική και να επιζητεί το γκολ… αγγίζοντας το στο 81’. Ο Λαρένα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εντός περιοχής και από δεξιά, πέρασε τον Μιχαήλ και έφυγε αρκετά πλάγια, όμως βρήκε τον τρόπο να γυρίσει και να πλασάρει. Η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα, με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως ο Τσιγκουίνι έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι, πάνω στην γραμμή!

Η τελευταία ευκαιρία

Η τελευταία ευκαιρία ανήκε εκ νέου στους φιλοξενούμενους, με τον Άλβες να αστοχεί από κοντά στο 90’. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 0-0, με την Νέα Σαλαμίνα να είναι αυτή που φεύγει με… χαμόγελο από το παιχνίδι.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Ζάρκοβιτς, Πεδρίτο (79'Χριστοφή), Μακρίεφ, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Γκόμες, Λίλιου, Γκράιμς (46'Μπεμπά), Τσίνα, Τσιγκουίνι.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μαρτσίνιακ, Λαρένα, Άλβες, Τομάς, Τέτε (82'Ρόσα), Μπόλιεβιτς, Νίνου, Λαμπάν (20'Χαραλάμπους), Εγγλέζου (33'Μόισοφ), Κυπριανού.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκράιμις, Γκόμες, Πεδρίτο, Κούσουλος (6η), Τσίνα - Λαμπάν (4η), Τομάς.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Μαρσίνιακ

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Αριστείδου Χρήστου και Αθηνόδωρο Ιωάννου.

*Το 2001 ήταν η τελευταία φορά που νικησε σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος την Νέα Σαλαμίνα η ΑΕΚ.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου, η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε με 2-1 στο "ΓΣΖ".

*Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ οι Καταλά, Ορτίθ, Μοντέιρο και Μιντίκκης.

*Εκτός αποστολής για την Νέα Σαλαμίνα οι Τσούρτσουριτς, Παύλου και Ατόρνο.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Λαμπάν με τον Χαραλάμπους, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Βίνσεντ Λαμπάν και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Εθνικό.

*Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Γιάννης Κούσουλος και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας με το ΑΠΟΕΛ.

*Ντεμπούτο για την ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Μόισοφ, περνώντας στο παιχνίδι σαν αλλαγή στην θέση του Εγγλέζου.