Θρίλερ με Ολλανδό "δολοφόνο" (φώτος)

Θρίλερ στο "Παφιακό" ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Ομόνοια, με το Νασίρ Μαάτσι στο 88' να γίνεται πρωταγωνιστής. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με τον Σέρινταν, όμως η ομάδα του Μακρίδη το γύρισε με Ντε Μέλο - Μαάτσι και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με 2-1...

Μουδιασμένο ξεκίνημα, καλή συνέχεια

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν μουδιασμένο, όμως στην συνέχεια Πάφος και Ομόνοια ανέβηκαν και πρόσφεραν ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς φάσεις, με το παιχνίδι να παίζεται στο κέντρο και καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να μπει απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 12', με την Ομόνοια να ζητά πέναλτι για χέρι του Αλαμπί σε γύρισμα του Σέρινταν (τα ριπλέι δείχνουν πως η μπάλα χτυπά στο χέρι). Πάντως ένα λεπτό αργότερα οι "πράσινοι" είχαν διπλή κλασική ευκαιρία, με τον Κοδίνα σε δευτερόλεπτα να λέει όχι στα σουτ των Χαφέζ και Ασίς εξ επαφής. Τελικά η τρίτη φάση ήταν και... φαρμακερή αφού ο Καρλίτος στο 24' βρήκε τον Σέρινταν και ο Ιρλανδός με μονοκόμματο σουτ από πλάγια αριστερά, έγραψε το 0-1.

Το προβάδισμα κράτησε, όμως, ελάχιστα αφού στο 27' ο Ντε Μέλο μπήκε από δεξιά στην περιοχή, κέρδισε στη μονομαχία τον Χαφέζ και πλάσαρε για το 1-1. Στη φάση οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Χαφέζ όμως στα ριπλέι δεν φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα οι οπαδοί της Πάφου είχαν ζητήσει πέναλτι, όμως ο Ντε Μέλο σηκώστηκε αμέσως μετά την πτώση και έκανε το γκολ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στο 36' είχαν νέα καλή στιγμή, όμως το σουτ του Άλμπα από το ύψος της περιοχής πήγε λίγο έξω, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ευκαιρίες και γκολ στο τέλος

Με πολύ καλή στιγμή για την Ομόνοια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όταν στο 49' ο Σέρινταν έφυγε πίσω απ' την άμυνα και έκανε με μιας το σουτ όμως ήταν άστοχος. Ο Ιρλανδός απείλησε και πάλι στο 55' όμως ο Κοδίνα ήταν ξανά έτοιμος ενώ ο Ισπανός δευτερόλεπτα αργότερα πρόλαβε να επέμβει πριν η μπάλα φτάσει στον ελεύθερο Σέρινταν μετά από γύρισμα του Ασίς.

Στο 62' είχαμε μια φάση που προκάλεσε έντονη αντίδραση απ' την Ομόνοια. Ο Κοδίνα μετά από απόκρουση πήγε να χτυπήσει τη μπάλα στο έδαφος και ο Ασίς την έκλεψε, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ και κίτρινη στον Πορτογάλο (ΕΔΩ το σχόλιο του ΡΕΦίνιο).

Ακολούθησε μια σειρά ευκαιριών για την Πάφο και τελικά το γκολ... Ο Παναγή στο 74' έκανε πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Ντε Μέλο, μετά από λάθος του Ράμος. Οι γηπεδούχοι στο 77' έχασαν νέα κλασική ευκαιρία, με τον Μάατσι από το ένα μέτρο να μην μπορεί να κάνει την προβολή. Οι χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Μακρίδη είχαν συνέχεια στο 81', με τον Παναγή να είναι νικητής και πάλι στο τετ-α-τετ με τον Ντε Μέλο. Το επόμενο τετ-α-τετ της Πάφου δεν άργησε αφού η Ομόνοια... πελαγοδρομούσε μεσοαμυντικά έτσι στο 88' ο Μάατσι που έφυγε απέναντι στον Παναγή, πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 και χάρισε μια τεράστια νίκη στην Πάφο.

Πάφος: Κοδίνα, Αλαμπί, Νταμάχου, Γκόμες, Άλμπα (61' Αγιβί), Ιωάννου, Γκρίγκετς, Χμαλάτζε, Ντε Μέλο (87' Δημοσθένους), Ματούκου, Μάατσι

Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος (72' Μπεμπέ), Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ, Φυλακτού (84' Οικονομίδης), Φλορέσκου, Ασίς, Ράμος, Σέρινταν, Ρουσιάς (38' Μπατιμπαγκά)

Κίτρινες: Γκρίγκετς (4η)Ασίς (6η)

Ενδιαφέρουν

- Στα 8 γκολ ανέβηκε ο Νασίρ Μάατσι.

- Χάνει το ματς με την ΑΕΚ ο Ασίς λόγω καρτών.

- Δεν παίζει στο παιχνίδι με την Ανόρθωση ο Γκρίγκετς που έφτασε στις 4 κίτρινες.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Ρουσιά απ' τον Μπατιμπαγκά.

- Πρώτο γκολ με τη φανέλα της Πάφου για τον Ντε Μέλο.

- Στα 9 γκολ ανέβηκε ο Κίλιαν Σέρινταν.

- Πρώτη παρουσία για τον Γκιόργκε Φλορέσκου στην αρχική εντεκάδα.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου - Νίκο Εγγλέζου, τέταρτο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.