Τέτε στον Άλβες και... κορυφή (Φώτος)

Με τον Τέτε να... σερβίρει και τον Άλβες να σκοράρει στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ επέστρεψε έστω και αγχωτικά στις νίκες, επικρατώντας στο "ΓΣΖ" του Εθνικού με 1-0. Καλύτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα η ομάδα της Λάρνακας, θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Για ένα τέταρτο στο ξεκίνημα του β' μέρους απείλησε ο Εθνικός, χωρίς να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Με την νίκη της η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Χαραλάμπους και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μόισοφ και Νίνου. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς, δημιουργικά χαφ οι Λαρένα και Τομάς, έξω δεξιά ο Κυπριανού, έξω αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Οι επιλογές του Ντόνσιτς

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Μπογκαντίνοφ, δεξί μπακ ο Κυριάκου, αριστερό μπακ ο Έβερτον και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ιάκομπ και Ατάντα. Αμυντικά χαφ οι Πουτζιουρής και Πράκερ, δεξί χαφ ο Χατζηβασίλης, αριστερό χαφ ο Ντε Βρίσε, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Παγιές και στην κορυφή της επίθεσης ο Πιντσέλι.

Δοκάρι και ευκαιρία

Στο 8’ και χωρίς να υπάρξει κάποια πίεση, η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ, για την ακρίβεια στο αυτογκόλ. Ο Ορτίθ σέντραρε από δεξιά, με τον Ιάκομπ να κάνει την κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώρο δεκάλεπτο, φτιάχνοντας τις προϋποθέσεις για γρήγορο γκολ, με τον Λαρένα να έχει καλό σουτ στο 12΄ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μπογκαντίνοφ.

Ίδιο σκηνικό

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει την ίδια μορφή μέχρι και το μισάωρο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, προσπαθούσε νε επιτεθεί κυρίως από αριστερά με τον Τέτε και ο Εθνικός ήταν μαζεμένος όλος πίσω απ’ την μπάλα, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και στην συνέχεια να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση με τους γρήγορους Χατζηβασίλη και Κότο Παγιές.

Το... φονικό δίδυμο χτύπησε ξανά!

Η πίεση της ΑΕΚ άρχισε να αυξάνεται και στο 31’ έφτασε στο γκολ, με το… φονικό δίδυμο Τέτε – Άλβες. Ο βραχύσωμος άσος ελίχθηκε από αριστερά, συνεργάστηκε με τον Χαραλάμπους και έκανε την παράλληλη σέντρα προς την μικρή περιοχή, ο Ιάκομπ προσπάθησε να διώξει με προβολή, ο Μπογκαντίνοφ δοκίμασε έξοδο όμως ανάμεσά τους ξεπετάχτηκε ο Αντρέ Άλβες και με ωραίο… τσίμπημα της μπάλας, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΚ έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ σε 1-2 καλές προϋποθέσεις με την Ηλία Χαραλάμπους πρωταγωνιστή.

Πιο επιθετικός ο Εθνικός

O Εθνικός άφησε στα… αποδυτήρια την καθαρά αμυντική λογική και ξεκίνησε πιο ισορροπημένα την επανάληψη. Η ομάδα του Ντανίλο Ντόνσιτς, ήταν πιο επιθετική και στο 51’ πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Χατζηβασίλη να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Με την ευκαιρία του ο Εθνικός έδειξε τις προθέσεις του…

Ισορροπία, κυριαρχία και... Τρισκόσκι

Μετά το πρώτο τέταρτο, η ΑΕΚ άρχισε να ισορροπεί και να σταδιακά να γίνεται κυρίαρχος εκ νέου του αγώνα, πλησιάζοντας δύο φορές σε γκολ στο 61’ με τον Κυπριανού και στο 70’ με τον Άλβες, όμως το σουτ του πρώτου αποκρούστηκε από τον Μπογκαντίνοφ και το δεύτερο έφυγε λίγο έξω. Ενδιάμεσα στο 66’, ο Ιβάν Τρισκόσκι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, αντικαθιστώντας τον Κυπριανού.

Καμία... συγκίνηση

Το τελευταίο εικοσάλεπτο, δεν επεφύλασσε οποιαδήποτε συγκίνηση. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ, ο Εθνικός ανέβασε πολλούς παίκτες και γέμισε την περιοχή του χωρίς αποτέλεσμα και έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ να κερδίζει με 1-0.

ΑΕΚ: Τόνιο, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες, Τομάς, Τετέ (89'Ρόσα), Μπόλιεβιτς, Νίνου, Κυπριανού (66'Τρισκόσκι), Χαραλάμπους, Μοϊσοφ.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Ιάκομπ, Πιντσέλι (64'Ηλία), Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρίσε, Χατζηβασίλης (64'Ε. Γκριγκαλασβίλι), Πράκερ, Ατάντα, Κυριάκου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους - Ιάκομπ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκ ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου η ΑΕΚ επικράτηε στο "Δασάκι" με 2-0.

*Στα 13 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός της ΑΕΚ Αντρέ Άλβες.

*Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, ο Μόισοφ.

*Ντεμπούτο για την ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Ιβάν Τρισκόσκι.