Ανεβαίνει με... Μαύρου (Φώτος)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ, ο νεαρός Γιάννης Μαύρου ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη της ομάδας του με 1-0, στο παιχνίδι με τον Άρη με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική. Ο 21χρονος φορ, με το γκολ του στο 16’ χάρισε την νίκη στην ΑΕΛ η οποία ανέβηκε στους 22 βαθμούς και… πιάνοντας τον Εθνικό στην 9η θέση. Δοκάρι είχε ο Άρης στο 11’ με τον Μπόνιφεϊς.

Οι επιλογές του Ναγκόε

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Νουρεντινόσκι, δεξί μπακ ο Χριστοφόρου, αριστερό μπακ ο Ευσταθίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Θεοφίλου και Μποργκ. Αμυντικά χαφ οι Αουρέλιο και Παναγή, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ράντι, έξω δεξιά ο Μαραγκουδάκης, έξω αριστερά ο Κύπρου και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπόνιφεϊς.

Οι επιλογές του Χάβου

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Ντεγκρά, δεξί μπακ ο Ελευθερίου, αριστερό μπακ ο Ρομπέρ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αντράντε και Σιέλης. Αμυντικά χαφ οι Σοάρες και Κουταντιέρ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Αγκάνοβιτς, έξω δεξιά ο Μέσκα, έξω αριστερά ο Σαρντινέρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαύρου.

Κατοχή η ΑΕΛ - Δοκάρι ο Άρης

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η ΑΕΛ είχε την ελαφριά υπεροχή και κυκλοφορούσε την μπάλα στο μισό του Άρη, μπαίνοντας 2-3 φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει με καλή τελική προσπάθεια. Αντίθετα ο Άρης είχε μια πιο αμυντική προσέγγιση και προσπαθούσε να… χτυπήσει στην κόντρα. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους «πράσινους», με τον Μπόνιφεϊς στο 11’ να δοκιμάζει το μακρινό σουτ και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντεγκρά.

Στημένη μπάλα και 1-0

Στο 16’ στην πρώτη της αξιόλογη φάση, η ΑΕΛ κατάφερε να φτάσει στο γκολ και να θέσει τις βάσεις για την νίκη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου κέρδισε φάουλ από αριστερά, ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε πλασαριστά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαύρου κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την προβολή από κοντά νικώντας τον Νουρεντινόσκι για το 1-0.

Κοντά και σε δεύτερο

Μετά το γκολ, η ΑΕΛ κατάφερε να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της, έχοντας κατοχή μπάλας και προσπαθώντας οργανωμένα να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, κάτι που λίγο έλειψε να κάνει στο 30’. Ο Αγκάνοβιτς από δεξιά έκανε το ωραίο σουτ με το αριστερό, ο Νουρεντινόσκι έδιωξε όμως η μπάλα έφτασε στον Μαύρου ο οποίος σε κενή εστία και πέφτοντας πλάσαρε έξω, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Ημίχρονο με 1-0

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ με 1-0. Αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο, αφού αν και ο Άρης ήταν αυτός που είχε την κλασική ευκαιρία πρώτος με το δοκάρι του Μπόνιφεϊς, εντούτοις οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν αυτοί που κυριάρχησαν, έφτασε στο γκολ και έφτιαξαν άλλες 1-2 καλές φάσεις για να φτάσουν και σε δεύτερο.

Πιο επιθετικός ο Άρης

Πιο επιθετικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Άρης, ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση. Σε αυτό βοήθησαν και οι δύο αλλαγές με τις οποίες ξεκίνησε στην επανάληψη, με τους Πρεντέσκου και Γκούπερατς να παίρνουν τις θέσεις των Παναγή και Μπόνιφεϊς. Στο πρώτο δεκάλεπτο η «ελαφρά ταξιαρχία» έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό, όμως η πρώτη καλή φάση ανήκε στην ΑΕΛ στο 58’, με το φάουλ του Ρομπέρ να φεύγει λίγο έξω.

Ευκαιρίες με τους... νέους

Σταδιακά ο Άρης άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα και να ανεβάζει πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση, θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση και έχοντας καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Γκούπερατς και Πρεντέσκου στο 65’ και στο 73΄αντίστοιχα, να φεύγουν λίγο έξω. Αντίθετα η ΑΕΛ ήταν περισσότερο επιφυλακτική στο β’ μέρος, έχοντας ως πρωταρχικό ρόλο την διαφύλαξη του υπέρ της σκορ.

Το κράτησε με άνεση

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης προσπάθησε με μακρινές βαθιές μπαλιές να απειλήσει όμως η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΛ ήταν εξαιρετική, κρατώντας με ‘άνεση το υπέρ της 1-0 με το οποίος ανεβαίνει στους 22 βαθμούς και την 9η θέση, στην ισοβαθμία με τον Εθνικό και στο -1 από τον Άρη.

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Κύπρου, Θεοφίλου, Μαραγκουδάκης, Ευσταθίου, Αουρέλιο (78'Γκονζάλες), Χριστοφόρου, Ράντι, Παναγή (46'Πρεντέσκου), Μπόνιφεϊς (46'Γκούπερατς), Μποργκ.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Σιέλης, Αντράντε, Ρομπέρ, Ελευθερίου, Σοάρες, Κουταντιέρ (90'+ Κυριάκου), Αγκάνοβιτς, Σαρδινέρο, Μέσκα (64'Βασιλείου), Μαύρου (70'Σταύρου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αουρέλιο (6η), Μαραγκουδάκης - Ρομπέρ, Σταύρου (4η).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Χριστάκη Σπανό.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου, ο Άρης επικράτησε της ΑΕΛ με 2-1.

*Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ ο νεαρός επιθετικός Γιάννης Μαύρου.

*Πρώτο γκολ με την φανέλα της ΑΕΛ για τον Γιάννη Μαύρου.

*Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μάρκο Αουρέλιο και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι του Άρη, με την Νέα Σαλαμίνα.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ανδρέας Σταύρου και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΛ, με την Ένωση.