Ανατροπή, διπλό και αντεπίθεσης συνέχεια (φώτος)

Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5' απ' το γκολ του Ντίξον, όμως αντέδρασε άμεσα και στο 23' ήταν ήδη μπροστά με την κεφαλιά του Μάγκλιτσα και το πέναλτι του Ντα Σίλβα. Έτσι ο Απόλλωνας κέρδισε με 1-2 τον Ερμή στο "Αμμόχωστος" και έδωσε συνέχεια στην βαθμολογική του αντεπίθεση, με την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. 

Φοβερό... το πρώτο μισό

Το πρώτο ημίχρονο γενικά ήταν πολύ καλό από πλευράς ρυθμού και ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά η δράση ήταν ασταμάτητη. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Απόλλωνα αφού μπήκαν επιθετικά, μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά έφιταξαν δυο φάσεις και εκμεταλλεύτηκαν την μία: Στο 3' ο Βάλε ήταν έτοιμος στο σουτ του Βασιλόγιαννη ωστόσο νικήθηκε στο 5' από τον Ντίξον που τον ντρίμπλαρε και από πλάγια πλάσαρε για το 1-0. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ και φαίνεται πως ο σκόρερ ήταν πιο μπροστά την ώρα που του έγινε η πάσα ενώ στο 8' ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ντε Πίνα (από τα ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση).

Μετά το γκολ η Λεμεσιανή ομάδα ανέβηκε και αντέδρασε ιδανικά, με τον Στυλιανού να βγάζει την απόκρουση στο 13' σε φάουλ του Ντα Σίλβα αλλά να μην μπορεί να κάνει κάτι στην κοντινή κεφαλιά του Μάγκλιτσα ο οποίος στο 16' έγραψε το 1-1. Η γρήγορη ισοφάριση μετατράπηκε σε... γρήγορη ανατροπή καθώς στο 22' ο Πέδρο κέρδισε το πέναλτι απ' τον Ντίξον και ο Ντα Σίλβα "πυροβόλησε" απ' τα έντεκα βήματα για το 1-2.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι αρκετά καλός και στην συνέχεια του πρώτου μέρους, ωστόσο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις πέρα από ένα παρολίγον αυτογκόλ του Ντε Πίνα στο 43'. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως, ωστόσο ο Απόλλωνας διαφύλαξε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το προβάδισμα, ψάχνοντας τους διαδρόμους για ακόμα ένα γκολ.

Διαχείριση και δοκάρι στο 90'

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το δεύτερο μισό του αγώνα με χαμένη... άχαστη ευκαιρία αφού στο 49' ο Μάγκλιτσα εξ επαφής έστειλε την μπάλα ψηλά. Απ' εκεί και πέρα λίγα πράγματα μέχρι το 65', με το παιχνίδι να είναι αρκετά ισοζυγισμένο και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά για να μην αφήσουν τον Ερμή να γίνει απειλητικός. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι πως έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 71' για να δούμε την επόμενη καλή φάση, όταν ένα διαγώνιο σουτ του Ντα Σίλβα κόντραρε και πήγε κόρνερ ενώ στο 79' μια κεφαλιά του Γιαγκουδάκη βρήκε έτοιμο τον Βάλε.

Τρία λεπτά αργότερα οι "φτεροπόδαροι" απείλησαν ξανά με μακρινό σουτ του Γιαγκουδάκη, με τον Βάλε να αποκρούει ασταθώς και τον Μαγιέλε να ζητά πέναλτι στο ριμπάουντ (ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα φαίνεται να παίζει την μπάλα). Η φάση ολοκληρώθηκε με τον Μασιά σωστά να σφυρίζει χέρι του Μαγιέλε αφού ο παίκτης του Ερμή προσπάθησε αντικανονικά να επαναφέρει τη μπάλα. Ο ίδιος παίκτης ήταν μοιραίος για την ομάδα του στο 90' αφού βγήκε μόνος στο τετ-α-τετ με τον Βάλε και έστειλε το σουτ στο δοκάρι, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Ερμής: Στυλιανού, Ουλίσε, Ντε Πίνα, Σέργκι, Μ. Χριστοφή, Βασιλόγιαννης (80' Μαγιέλε), Ροσάδο, Γουίκς (74' Γιαγκουδάκης), Κεϊτά, Μουσταφά (59' Γκονζάλες), Ντίξον

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Χάιμε, Φρέιρε, Ελίζιο, Μακρίδης, Σλάβτσεφ, Στογιάνοβιτς (86' Παπουλής), Άλεξ, Βασιλείου (93' Γουίλερ), Μάγκλιτσα (63' Γκιέ)

Κίτρινες: Ντίξον, Ουλίσε, Ντε Πίνα, Ροσάδο / Σλάβτσεφ, Στογιάνοβιτς (6η)

Ενδιαφέρουν

- Δεν παίζει κόντρα στην Πάφο ο Στογιάνοβιτς που έφτασε τις έξι κάρτες.

- Τέταρτο γκολ για τον Άλεξ Ντα Σίλβα.

- Στα τρία γκολ ανέβηκε ο Άντον Μάγκλιτσα.

- Τρίτο γκολ για τον Ντίξον στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ερμή.

- Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου - Χρίστο Ε. Χρίστου, τέταρτο τον Τιμόθεο Χριστοφή και παρατηρητή τον Ιωάννη Χατζηιωσήφ.