"Διπλό" και βλέπει εξάδα... (φώτος)

Με σκόρερ τους Πίεχ και Κουταντέρ, η ΑΕΛ κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα με 1-2 και δικαιούται να "βλέπει" εξάδα μέσα απ' τα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αν και δεν είναι κάτι που εξαρτάται απ' τα δικά της πόδια και μόνο. Όλα τα γκολ στο δεύτερο μέρος, με τον Τσούρτζουριτς να ήταν αυτός που ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ επιθετικά και μόλις στο 2' είχε κλασική ευκαιρία όταν ο Οχένε από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ, με τον Μιχαήλ να είναι έτοιμος στη γωνία του. Απ' εκεί και πέρα, όμως, τίποτα απολύτως στο πρώτο 20λεπτο, αφού είδαμε παιχνίδι κέντρου χωρίς αξιόλογες φάσεις. Η επόμενη φάση ήρθε στο 29' όταν οι γηπεδούχοι "ισοφάρισαν" στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Λίλιου ελεύθερος από κοντά σούταρε ψηλά ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντεγκρά είχε την απάντηση στο μακρινό σουτ του Γκόμες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΛ να ζητά πέναλτι στο 46' σε μαρκάρισμα του Πίεχ απ' τον Τσίνα, με τον διαιτητή Νικολαΐδη να κρίνει πως η επαφή δεν ήταν αρκετή να ανατρέψει τον στράικερ της Λεμεσιανής ομάδας. Στο 51' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να καταγράψουν μια καλή στιγμή όταν ο Ντεγκρά απέκρουσε ένα φάουλ του Τσούρτζουριτς ενώ στο 54' ο Πίεχ ήταν άστοχος με το κεφάλι.

Αντίθετα, στο 64' ο Πολωνός ήταν εύστοχος αφού μετά που νικήθηκε στο σουτ από τον Μιχαήλ, πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή, απευθείας κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το προβάδισμα κράτησε για ένα δεκάλεπτο αφού στο 75' ο Πεδρίτο βρήκε από αριστερά τον Τσούρτζουριτς στην περιοχή και αυτός με ωραία κίνηση και σουτ έγραψε το 1-1. Ο χορός των γκολ είχε συνέχεια ένα δεκάλεπτο αργότερα, με την ΑΕΛ να παίρνει και πάλι προβάδισμα όταν ο Κουταντέρ με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2, που δίνει ελπίδες εξάδας στη Λεμεσιανή ομάδα. 

Πάντως η Σαλαμίνα στο 91' άγγιζε την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Τσίγκουινι έφυγε μόλις έξω.

Nέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσίγκουινι, Ζάρκοβιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Τσούρτζουριτς (83' Κούσουλος), Γκόμες (67' Παύλου), Πεδρίτο, Μακρίεφ, Λίλιου (63' Μπεμπά)

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Αντράντε, Κυριάκου, Ρομπέρ, Oχένε (54' Μέσκα), Αγκάνοβιτς, Στεπάνοβιτς, Κουταντέρ, Σαρδινέρο, Πίεχ (78' Ντίνα)

Kίτρινες: Κούσουλος / -

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ για τον Ματιέ Κουταντέρ.

- Έκτο γκολ για τον Ιβάν Τσούρτζουριτς.

- Δεύτερο γκολ για τον Αρκάντιους Πίεχ.

Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαϊδης, βοηθοί οι Χαράλαμπος Γεωργίου-Αριστείδης Χρίστου, τέταρτος ο Γιάννης Αναστασίου και παρατηρητής Διαιτησίας ο Χρίστος Σκαπούλλης.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει 0-2 η Σαλαμίνα.