"Επαγγελματική" εμφάνιση, εύκολη τριάρα (φώτος)

To ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε την εκτίμηση όλων ότι αν έπιανε ένα ικανοποιητικό στάνταρ απόδοσης, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στην Αγία Νάπα. Έτσι έγινε το βράδυ του Σαββάτου, με τους γαλαζοκίτρινους να παίζουν αρκετά καλά και να κερδίζουν με 3-0, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων. Εφραίμ, Βάντερ και Αλωνεύτης τα γκολ ενώ δοκάρι είχε ο Βινίσιους. Ντεμπούτο για τον Εστρέλα...

Μονότερμα με ευκαιρίες και γκολ

Από το πρώτο σφύριγμα οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως και γυρόφερναν την περιοχή της Αγίας Νάπας, που με πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να "επιβιώσει" στην πίεση του πρώτου δεκαλέπτου χωρίς να κινδυνέψει. Ωστόσο, στην πρώτη καλή του ευκαιρία, το ΑΠΟΕΛ έκανε και το γκολ αφού στο 12' ο Βάντερ γέμισε από δεξιά και ο Εφραίμ με κοντινή κεφαλιά στο "δεύτερο" δοκάρι άνοιξε το σκορ.

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι αφού οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να ελέγχουν και να ψάχνουν ακόμα ένα που θα "σφράγιζε" το τρίποντο, με τον Πριντιγκάρ στο 20' να βγάζει την απόκρουση σε διαγώνιο σουτ του Γιαννιώτα ενώ στο 23' ένα σουτ του Εφραίμ πήγε πάνω στον τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας. Στο 29' ήταν η σειρά του Βάντερ να νικηθεί απ' τον Σλοβένο, στην προσπάθεια που έκανε με το κεφάλι. Όμως, στο 36' ο Βραζιλιάνος πήρε την προσωπική του "εκδίκηση" αφού έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και φοβερό διαγώνιο σουτ για το 2-0. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Βινίσιους στο 43' να "σημαδεύει" το δοκάρι με το κεφάλι.

Ένα γκολ, πολλές φάσεις

Με το σκορ στο 2-0 οι δυο ομάδες δεν είχαν διάθεση να... φορτσάρουν και το ΑΠΟΕΛ απλά έλεγχε τον ρυθμό και προσπαθούσε για ακόμα ένα γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 49' οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν την πρώτη τους καλή στιγμή όταν ο Κατσής δεν μπόρεσε από πλάγια δεξιά να πιάσει καλά το σουτ ενώ στο 56' ένα σουτ του Βάντερ πήγε έξω. Τελικά η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ οδήγησε σε ακόμα ένα γκολ στο 63' όταν ο Αλωνεύτης εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση και από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε για το 3-0.

Στο 69' ο Σωτηρίου σκόραρε με κεφαλιά αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο διεθνής στράικερ έχασε πολύ καλή ευκαιρία από κοντά, με τον Πριντιγκάρ να αποκρούει, όπως και στο 75' το δυνατό σουτ του Βάντερ.

Απ' εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε ακόμα περισσότερο, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δυο ομάδες να φτιάχνουν αρκετές ευκαιρίες. Στο 80' και στο 87' ο Πάρντο έβγαλε τις αποκρούσεις σε σουτ των Γεωργίου και Κατσιάτη ενώ επίσης στο 87' το ΑΠΟΕΛ είχε διπλή ευκαιρία, με τον Σωτηρίου να μην μπορεί να νικήσει τον Πριντιγκάρ για ακόμα μια φορά και τον Εστρέλα στο "ριμπάουντ" να σουτάρει ψηλά.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Καρλάο, Μιλάνοφ, Μερκής, Αμορίν, Βινίσιους, Αρτυματάς (62' Αλεξάνδρου), Γιαννιώτας (71' Εστρέλα), Βάντερ, Εφραίμ (46' Αλωνεύτης), Σωτηρίου

Αγία Νάπα: Πριντιγκάρ, Σκόπγιακ, Λαμπρόπουλος, Γεωργίου, Κατσής, Τζιωρτζής (55' Πιερέττης), Αντωνίου, Μάχαττου (76' Μουλαζίμης), Μέρτακκας, Κατσιάτη, Ανδρέου

Κίτρινες: Μερκής / Μάχαττου, Κατσιάτη

Ενδιαφέρουν

- Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ για τον Εστρέλα.

- Πρώτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Στάθη Αλωνεύτη.

- Πέμπτο γκολ για τον Βάντερ.

- Στα 8 γκολ στο πρωτάθλημα ανέβηκε ο Γιώργος Εφραίμ.

- Διατέθηκαν 5185 εισιτήρια (5182 το ΑΠΟΕΛ, 3 η Αγία Νάπα).

- Διαιτητής ήταν ο Νικόλας Αθανασίου, βοηθοί οι Ανδρέας Π. Ανδρέου - Νίκος Εγγλέζου, τέταρτος ο Σάββας Ζαφείρης και παρατηρητής ο Ιωάννης Χατζηιωσήφ.