Εφραίμ και με... φόρα στα playoffs (φώτος)

Με σκόρερ τον Γιώργο Εφραίμ στο 6', το ΑΠΟΕΛ έκανε μεγάλο διπλό στο "Τσίρειο" επί του Απόλλωνα με 0-1 και έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έτσι πάει στα playoffs με φόρα και από την πρώτη θέση. Χαμένο πέναλτι είχε ο Απόλλωνας με τον Ντα Σίλβα να "σημαδεύει" το δοκάρι ενώ στο 92' ο Μοντέιρο και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο σίδερο. Δυο δοκάρια είχαν και οι γαλαζοκίτρινοι...

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκαναν οι γαλαζοκίτρινοι που στα πρώτα έξι λεπτά έφτιαξαν δυο ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκαν την μια: Αρχικά στο 5' ο Σωτηρίου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Εφραίμ με σουτ ήταν πιο εύστοχος και έκανε το 0-1.

Πάντως ο Απόλλωνας είχε την δική του τεράστια ευκαιρία να απαντήσει άμεσα στο 10' όταν ο Στογιάνοβιτς κέρδισε πέναλτι απ' τον Μιλάνοφ όμως ο Ντα Σίλβα που εκτέλεσε, "σημάδεψε" το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μακρίδης από μακριά έπιασε ένα σουτ όμως ο Πάρντο ήταν έτοιμος. Γενικά μετά το γκολ που δέχθηκε, η ομάδα του Εμάνουελ είχε καλή αντίδραση παρά το χαμένο πέναλτι. Από την άλλη, το ΑΠΟΕΛ μαζεύτηκε κάπως με πρώτο στόχο να προστατεύσει το προβάδισμα έτσι μέχρι το 30' δεν είχαμε άλλη μεγάλη φάση.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι πως χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 36' για να δούμε την επόμενη καλή ευκαιρία, με τον Ντε Βινσέντι να κάνει το πλασέ και τον Φρέιρε να κόβει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ακριβώς όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο πήγε να ξεκινήσει και το δεύτερο το ΑΠΟΕΛ, δηλαδή με γρήγορο γκολ του Εφραίμ. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στο 50' έκανε το σουτ, ο Βάλε απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Απ' εκεί και πέρα στο επόμενο εικοσάλεπτο έλειψε η κλασική ευκαιρία. Στο 54' ένα φάουλ του Ντα Σίλβα πήγε σε κόρνερ, στο 63' ο Βάλε ήταν έτοιμος στην κοντινή κεφαλιά του Αρτυματά, όπως και ο Πάρντο στο 69' σ' εκείνη του Ελίζιο.

Απ' εκεί και πέρα ο Πέδρο Εμάνουελ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του κάνοντας διπλή αλλαγή στο 70' με τους Μάγκλιτσα και Μέζγκα. Η Λεμεσιανή ομάδα ανέβηκε ψηλά και πίεσε κάπως το ΑΠΟΕΛ, που πάντως κρατούσε αρκετά καλά. Στο 92', ωστόσο, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να ισοφαρίσει και να πάρει τον ένα βαθμό όμως ο Μοντέιρο έστειλε την κεφαλιά στο δοκάρι, σε άλλη μια τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Απόλλων: Βάλε, Ελίζιο, Ζοάο Πέδρο, Φρέιρε, Μοντέιρο, Σλάβτσεφ (70' Μάγκλιτσα), Μακρίδης, Στογιάνοβιτς (86' Παπουλής), Βασιλείου, Ντα Σίλβα (70' Μέζγκα), Γκιέ

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Μιλάνοφ, Καρλάο, Μερκής, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (72' Βάντερ), Γιαννιώτας (90' Αστίθ), Σωτηρίου (60' Αρτυματάς)

Kίτρινες: Μοντέιρο, ΒασιλείουΜιλάνοφ, Αλεξάνδρου (6η), Μοράις, Μερκής (4η)

- Διατέθηκαν 3742 εισιτήρια.

- Δεν παίζουν στην 1η αγωνιστική των playoffs ο Αλεξάνδρου και ο Μερκής λόγω καρτών.

- Στα 9 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Γιώργος Εφραίμ.

- Πρώτο παιχνίδι για τον Γιώργο Μερκή απέναντι στον Απόλλωνα.

- Πρώτο παιχνίδι για τον Κωνσταντίνο Μακρίδη απέναντι στο ΑΠΟΕΛ.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Χαράλαμπο Γεωργίου. Επιπρόσθετοι οι Γιάννης Αναστασίου - Ανδρέας Ορθοδόξου, τέταρτος ο Ανδρέας Π. Ανδρέου και παρατηρητής ο Γιώργος Πεκρής.