Έξι γκολ και... τέταρτη η Ομόνοια - όγδοη η ΑΕΛ (βίντεος/φώτος)

Ομόνοια και ΑΕΛ πρόσφεραν θέαμα και πολλά γκολ το απόγευμα της Πέμπτης, με τους πράσινους να κερδίζουν 4-2 και να ανεβαίνουν στην 4η θέση. Στην 8η τελικά η Λεμεσιανή ομάδα... Για τους νικητές σκόραραν από δυο γκολ Κιρμ και Μπατιμπάγκα, Πίεχ και Αγκάνοβιτς τα γκολ των ηττημένων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά, με τον Χαφέζ στο 2' και τον Πίεχ στο 3' και στο 4' να δοκιμάζουν τα σουτ αλλά να μην βρίσκουν στόχο. Ωστόσο παρόλο που ο ρυθμός ήταν γοργός, τα πρώτα είκοσι λεπτά έφυγαν χωρίς την μεγάλη ευκαιρία. Αν εξαιρέσουμε μια-δυο προϋποθέσεις που έφτιαξε κάθε ομάδα, χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 25' για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση, όταν ο Μπατιμπάγκα έκανε το σουτ και ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Αργεντινός είπε "όχι" και στον Οικονομίδη.

Και αφού η Ομόνοια δεν έκανε γκολ μια από τις δυο καλές της ευκαιρίες, ίσχυσε ότι... η μπάλα τιμωρεί αφού στο 30' ο Ελευθερίου με γέμισμα βρήκε τον Πίεχ ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1. Βέβαια αυτό έγινε μετά από λίγο και απ' την... ανάποδη αφού στο 43' η ΑΕΛ είχε καλή στιγμή με τον Πίεχ και δεν την εκμεταλλεύτηκε, με τον Κιρμ δευτερόλεπτα αργότερα να ισοφαρίζει με ωραίο, μακρινό σουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια μπήκε καλύτερα και για ένα δεκάλεπτο γυρόφερνε την περιοχή του Ντεγκρά, φτιάχνοντας τις προϋποθέσεις χωρίς να τις εκμεταλλευτεί. Αυτό μέχρι το 57' όταν ο Κιρμ έφυγε απέναντι απ' τον Αργεντινό τερματοφύλακα και με κοντινή λόμπα έγραψε το 2-1. Οι πανηγυρισμοί καλά-καλά δεν πρόλαβαν να τελειώσουν και οι "πράσινοι" έφτασαν και στο τρίτο γκολ στο 59', με τον Μπατιμπαγκά από κοντά να κάνει το 3-1, μετά από ωραία κίνηση και ασίστ του Σέρινταν.

Μετά το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, η ομάδα του Χριστοδούλου ανέβηκε αρκετά αφού δεν είχε άλλη επιλογή απ' το να ρισκάρει. Στο 67' ένα σουτ του Οχένε πήγε έξω, στο 73' ο Παναγή είπε "όχι" στον Πίεχ ενώ στο 75' ο Αγκάνοβιτς μετά από ασίστ του Ρομπέρ μείωσε σε 3-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρόλα αυτά το να γυρίσει το ματς η ΑΕΛ και να καταλάβει την έκτη θέση πλέον ήταν απομακρυσμένο σενάριο, με τον Μπατιμπάγκα στο 86' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ απλώς να "τελειώνει" το παιχνίδι λίγα λεπτά νωρίτερα απ' το τριπλό σφύριγμα.

Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος, Όρσουλιτς, Ρόμαρικ, Χαφέζ, Οικονομίδης, Φυλακτού, Μπεμπέ (85' Φλορέσκου), Μπατιμπάγκα, Κιρμ (81' Εζέ), Σέρινταν (72' Ρουσιάς)

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ελευθερίου, Σιέλης, Σοάρες, Ρομπέρ, Στεπάνοβιτς (64' Αντράντε), Κουταντέρ (85' Ντίνα), Αγκάνοβιτς, Μέσκα (58' Οχένε), Σαρδινέρο, Πίεχ

Kίτρινες: - / -

- Διατέθηκαν 4063 εισιτήρια (3639 η Ομόνοια, 424 η ΑΕΛ)

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Άντραζ Κιρμ.

- Στα πέντε γκολ ο Ζίγκι Μπατιμπάγκα.

- Πρώτο γκολ για τον Άντναν Αγκάνοβιτς.

- Στα τέσσερα γκολ ανέβηκε ο Αρκάντιους Πίεχ.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει η ΑΕΛ με 2-1.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Σωτήρη Βίκτωρος. Επιπρόσθετοι οι Βασίλης Δημητρίου - Νεόφυτος Νεοφύτου, τέταρτος ο Μάριος Δημητριάδης και παρατηρητής ο Χρίστος Σκαπούλλης.