Θρίλερ... απ' τα λίγα! (φώτος)

Απίστευτο παιχνίδι - και για να ακριβολογούμε το δεύτερο ημίχρονο - στο ΓΣΖ όπου ΑΕΚ και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δυο γκολ όμως η Λεμεσιανή ομάδα έδειξε μεγάλες δυνάμεις και ισοφάρισε μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Λαρένα και Μοντέιρο με αυτογκολ τα τέρματα της ΑΕΚ, Παπουλής και Ντα Σίλβα με πέναλτι σκόραραν για τον Απόλλωνα.

Λίγα πράγματα στα πρώτα 45'

Πραγματικό ντέρμπι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν αναγνωριστικά αφού έγινε παιχνίδι κέντρου όχι μόνο χωρίς ευκαιρίες, αλλά χωρίς καν φάσεις μέσα στα "τετράγωνα". Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αναγκαστική αλλαγή που έκανε ο Κρίστιανσεν, βάζοντας τον Νίνου στη θέση του Μουρίγιο, στο 12'. Λίγα πράγματα και στη συνέχεια, με τον Άλβες στο 25' να ανακόπτεται σωστά ως οφσάιντ, πριν στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.

Bασικά η ΑΕΚ μετά τα πρώτα 15 λεπτά ανέλαβε την επιθετική πρωτοβουλία. Είχε ελαφρώς την κατοχή αλλά ο Απόλλωνας αμυνόταν πολύ καλά και δεν της επέτρεπε να γίνει απειλητική, την ώρα που ο ίδιος έψαχνε να χτυπήσει κυρίως στην αντεπίθεση. Η Λεμεσιανή ομάδα στο 45' είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ένα καλό σουτ του Σακέτι πήγε μόλις άουτ.

Απίστευτο το δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε ιδανικά στην "επανάληψη" αφού στην πρώτη της φάση έφτασε στο γκολ, όταν ο Λαρένα μπήκε στην περιοχή στο 49' και με συρτό σουτ έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 56' είχε άλλη μια καλή στιγμή, όταν μια κεφαλιά του Άλβες πήγε λίγο έξω. Τελικά το 2-0 πράγματι έγινε λίγο αργότερα αφού οι γηπεδούχοι "πατούσαν" πολύ καλύτερα: Στο 62' ο Τρισκόφσκι έκανε το γέμισμα από δεξιά και ο Μοντέιρο στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο τέρμα της ομάδας του.

Απ' εκεί και πέρα ο Εμάνουελ μέχρι το 75' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας Μέζγκα - Μάγκλιτσα - Παπουλή ώστε να προσδώσει επιθετική ισχύ στην ομάδα του, όμως η ΑΕΚ έλεγχε χωρίς να κινδυνεύει. Μέχρι το 75' γιατί μετά όλα άλλαξαν... Στη πρώτη φορά που αδράνησε η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας έφτιαξε την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε αφού στο 79' ο Παπουλής από κοντά έκανε το 2-1 και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Και εκεί που έδειχναν χαμένοι από χέρι, οι "κυανόλευκοι" στο 87' είχαν την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν και δεν την έχασαν. Ο Μάγκλιτσα κέρδισε πέναλτι (σωστή η απόφαση του διαιτητή) και ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε απ' τα έντεκα βήματα για το 2-2 που πριν δέκα λεπτά έμοιαζε με... όνειρο.

Μάλιστα ήταν η Λεμεσιανή ομάδα που στην συνέχεια είχε τις ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, όμως Παπουλής και Γκιέ ήταν για λίγο άστοχοι στα σουτ τους ενώ στο 91' ο Τόνιο έβγαλε δύσκολη επέμβαση στην κεφαλιά του Μάγκλιτσα.

ΑΕΚ: Tόνιο, Μουρίγιο (12' Νίνου), Καταλά, Χαραλάμπους, Ορτίθ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (76' Λαμπάν), Τρισκόφσκι, Άλβες

Απόλλων: Βάλε, Ελίζιο, Ζοάο Πέδρο, Φρέιρε, Μοντέιρο, Σακέτι (65' Μάγκλιτσα), Μακρίδης, Στογιάνοβιτς (65' Μέζγκα), Βασιλείου (75' Παπουλής), Ντα Σίλβα, Γκιέ

Κίτρινες: Νίνου, Τρισκόφσκι Στογιάνοβιτς, Ζοάο Πέδρο, Φρέιρε

Ενδιαφέρουν

- Στα πέντε γκολ έφτασε ο Άλεξ Ντα Σίλβα.

- Πέμπτο γκολ για το Φώτη Παπουλή.

- Στα τρία γκολ ανέβηκε ο Χόρχε Λαρένα

Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, βοηθοί οι Σωτήρης Βίκτωρος - Μιχάλης Μαρίνου, τέταρτος ο Λούκας Σωτηρίου και παρατηρητής ο Λοΐζος Λοΐζου.