Από ένα ημίχρονο και… συμβιβασμός (φώτος)

Άρης και Πάφος έμειναν στη λευκή ισοπαλία στο Τσίρειο, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο αφού οι δύο ομαδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος με την πιο σπουδαία ευκαιρία να καταγράφεται στο 15' όταν ο Κύπρου έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Σπουδαία ευκαιρία είχε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης με δοκάρι του Μπόνιφεϊς.

Από την πλευρά της η ομάδα της Πάφου, “ξύπνησε” στο δεύτερο μέρος και έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει το διπλό, όπως η κεφαλιά του Αλαμπί στο 50’ και τα σουτ των Μάατσι και Οκόγιε στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Καλύτερος ο Άρης με ψαλιδάκι και τετ-α-τετ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Πάφο να είναι πιο διεκδικητική στα πρώτα πέντε λεπτά χωρίς ωστόσο να είναι απειλητική. Παρ' όλα αυτά ο Άρης ισορρόπησε σχεδόν άμεσα και ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Πρεντέσκου κόντραρε στον Αλαμπί και κατέληξε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία με τον Κύπρου να εκμεταλλεύεται τη λάθος πάσα του Αλαμπί και να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση όμως στο τετ-α-τετ με τον Κοδίνα το πλάσε του ήταν αδύναμο και εύκολη λεία για τον Ισπανό.

Με εξαίρεση μια μόνο επικίνδυνη φάση μετά από σουτ του Άλμπα στο 22' ο Άρης δεν απειλήθηκε καθόλου από την Πάφο στο πρώτο μισάωρο. Αντίθετα έφτιαξε και νέα ευκαιρία στο 26' με ωραίο μακρινό σουτ του Πρεντέσκου, το οποίο μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Κοδίνα. Γενικά οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς ψηλά με αποτέλεσμα να φτάνουν πιο συχνά στην αντίπαλη εστία.

Αυτή η εικόνα έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και οι οι δύο ομάδες αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει στη λευκή ισοπαλία.

Ανέβασε στροφές η Πάφος

Αρκετά αλλαγμένη μπήκε η Πάφος στο δεύτερο μέρος δημιουργώντας επικίνδυνες φάσεις με αποκορύφωμα την καλή κεφαλιά που έπιασε ο Αλαμπί στο 50', στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Η απάντηση του Άρη στις επικίνδυνες επισκέψεις της Πάφου ήρθε μετά από φάουλ του Αουρέλιο στο 58' όπου αιφνιδιάσε την άμυνα και τον Κοδίνα καταλήγοντας πάντως μόλις έξω.

Αν και η υπεροχή ανήκε μέχρι εκείνο το σημείο στην Πάφο, ο Άρης ήταν αυτός που βρήκε την μεγάλη ευκαιρία όταν στο 71΄μετά από γέμισμα του Αουρέλιο, ο Μπόνιφέις έπιασε γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε τελικά και για την Πάφο στο 78' με τον Μάατσι να πιάνει ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη και μετά από ωραίο ελιγμό να κάνει ένα δυνατό σουτ το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Νουρεντινόσκι.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν εκ νέου καλή στιγμή και δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Οκόγιε έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση όμως ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε με υπερένταση.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία στο ματς με το τριπλό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0.

Άρης: Νουρεντινόσκι, Χριστοφόρου, Θεοφίλου, Οζίας, Ευσταθίου, Χαραλάμπους (10΄ Κυριάκου), Αουρέλιο, Κύπρου, Μαραγκουδάκης, Πρεντέσκου (82΄ Μποργκ), Ράνος (63΄ Μπονιφέις)

Πάφος: Κοδίνα, Γκόμες, Αλαμπί, Ματούκου, Ιωάννου, Νταμάχου (54΄ Οκόγε), Γκργκετς, Κχμαλάτζε, Άλμπα, Μάτσι (83΄ Δημοσθένους), Ντε Μέλο (75΄ Αγιβί)

Κίτρινες: Κυριάκου (2η), Θεοφίλου (2η) / Κοδίνα, Ιωάννου 

*Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τον Ιωάννη Λαζάρου και τον Γεώργιο Σάββα ενώ τέταρτος είναι ο Λεόντιος Τράττος και παρατηρητής ο Μιχάλης Αργυρού.

*Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη μόλις στο 10ο λεπτό με τον Χαραλάμπους να αποχωρεί τραυματίας και να δίνει τη θέση του στον Ευάγγελο Κυριακού.