Ερμής ανεβαίνει, Εθνικός... βουλιάζει (Φώτος/Δηλώσεις)

Παίζοντας καλύτερα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ο Ερμής επικράτησε με 1-0 του Εθνικού στο "Δασάκι", αποκτώντας διαφορά έξι βαθμών από την προσφυγική ομάδα στην μάχη για παραμονή. Το γκολ των νικητών σημείωσε ο Γουίκς στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Επιθετικά ο Εθνικός- Ευκαιρία ο Ερμής

Ελαφρώς πιο επιθετικός ο Εθνικός στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να μπορεί να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Μπογκαντίνοφ. Αντίθετα η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στον Ερμή, με τον Γουίκς στο 13' να κάνει από κοντά την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω.

Σπουδαία διπλή φάση

Σταδιακά ο Ερμής έλεγχε και τον ρυθμό, πιέζοντας ψηλά και μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να γίνουν δημιουργικοί. Στο 28' η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου έφτιαξε σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τους Κεϊτά και Γκονζάλες να μην βρίσκουν στόχο από πλεονεκτική θέση. Δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το 0-0 να παραμένει.

Κάθετη Κεϊτά, γκολ Γουίκς

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη, ο Ερμής πήρε το προβάδισμα. Στο 53' μετά από κάθετη πάσα του Κεϊτά, ο Γουίκς έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ωραία νικώντας τον Μπογκαντίνοφ που βγήκε έξοδο... γράφοντας το 1-0.

Πιντσέλι και Ντε Πάουλα

Στο 69' είχαμε το πρώτο σημάδι... αντίδρασης από πλευράς Εθνικού ο οποίος απώλεσε μοναδική διπλή ευκαιρία. Αρχικά με την κεφαλιά του Πιντσέλι που απέκρουσε σωτήρια ο Παναγόπουλος και στην συνέχεια το σουτ του Ντε Πάουλα που δεν βρήκε στόχο. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Εθνικός πίεσε χωρίς να καταφέρει κάτι και το τέλος του αγώνα βρήκε τον Ερμή να πανηγυρίζει μια σπουσαία νίκη.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Ντε Βρις, Ιάκομπ, Μιράντα, Κυριάκου, Πιντσέλι, Αράμπαλ(77΄Χατζηβασίλης), Ηλία (62'Ε. Γκριγκαλασβίλι), Παγιές, Σ. Γκριγκαλασβίλι (54'Πράκερ), Ντε Πάουλα.

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Μουλαζίμης, Ντε Πίνα, Βασιλόγιαννης (74'Ροσάδο), Σίργκι, Γουίκς (86'Ουλίσε), Κεϊτά, Χριστοφή, Λατόρε, Γκονζάλες, Ντίξον (83'Μαγέλε).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλόγιαννης.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Χριστάκη Σπανό και Ευαγόρα Ευαγόρου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Βασίλης Δημητρίου και δεύτερος ο Λούκας Σωτηρίου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ντανίλο Ντόνσιτς«Είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα και η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η πίεση ήταν εμφανής στους παίκτες μου. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος από δικά μας λανθασμένα μαρκαρίσματα δώσαμε την ευκαιρία στον Ερμή να μας απειλήσει. Στην επανάληψη εκεί που είχαμε τη κατοχή της μπάλας, ένα δικό μας λάθος έφερε το γκολ για τον Ερμή. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Πιντσέλι αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω στη συνέχεια να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος μας, να αποβάλουμε το άγχος και να μείνουμε στη πρώτη κατηγορία». 

Νίκος Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε πολύ καλή απόδοση σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Αρχίσαμε πολύ καλά, δυνατά και δημιουργήσαμε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Δεν σκοράραμε ενώ ο Εθνικός μας απείλησε μόνο από ένα στημένο. Διερωτόμασταν αν θα μας τιμωρήσει η μπάλα όμως στο β΄ μέρος τα παιδιά είχαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που στο τέλος ήταν αυτό που μας χάρισε την πολύ σημαντική νίκη. Απειληθήκαμε στη κεφαλιά του Πιντσέλι με τον Παναγόπουλο να αντιδρά πολύ καλά».