Ο ωραίος και το... τέρας! (βίντεος/φώτος)

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Ανόρθωση και μετέτρεψε το ντέρμπι σε... απλή υπόθεση αφού πήρε το μεγάλο τρίποντο με 4-1. Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι "ανησύχησαν" μόνο για λίγο όταν ο Ίσμα είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 28'. Γκιέ (24'), Μέζγκα (26'), Παπουλής (45') και Μάγκλιτσα (75') τα γκολ των νικητών.

Αρκετά καλά ξεκίνησε το ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και να φτιάχνουν σε μια-δυο περιπτώσεις τις προϋποθέσεις, όμως το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς τη μεγάλη φάση.

Απ' εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε φωτιά μέσα σε μερικά λεπτά αφού αρχικά στο 24' ο Γκιέ με κεφαλιά έκανε το 1-0, με τον Μέζγκα στο 26' με σουτ να κάνει το 2-0. Εκεί που φάνηκε οι γηπεδούχοι να παίρνουν ισχυρό προβάδισμα, ο Ίσμα μείωσε άμεσα αφού στο 28' με πλασέ έβαλε ξανά την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" το τρίτο γκολ όμως το σουτ του Πέδρο πήγε στο δοκάρι και έξω ενώ στο 44' δικαίως ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκάμπριελ στον Παπουλη. Ο Ελλαδίτης μπορεί να μην "κέρδισε" την παράβαση αλλά μετά από δευτερόλεπτα πανηγύρισε το γκολ αφού με ωραία προσπάθεια και σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου στο 3-1.

Με την Ανόρθωση να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μέζγκα στον Μαρτίνες στο 47' ξεκίνησε το δεύτερο μέρος (φαίνεται να υπάρχει παράβαση). Λίγα πράγματα στην συνέχεια αφού η Ανόρθωση δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό στο παιχνίδι πέρα από το να φτιάξει 1-2 προϋποθέσεις απέναντι σε έναν Απόλλωνα που έλεγχε. Στο 67' ο Κόπριβετς έστειλε σε κόρνερ ένα σουτ του Πέδρο ενώ στο 74' ο Λόπες ήταν για λίγο άστοχος. Αντίθετα, ο Μάγκλιτσα στο επόμενο λεπτό δεν έχασε την ευκαιρία και με πλασέ ανέβασε το σκορ στο 4-1.

Eλάχιστα πράγματα στα λεπτά που απέμειναν, με τις δυο ομάδες απλά να περιμένουν το τελικό σφύριγμα του αγώνα που έδωσε στη Λεμεσιανή ομάδα ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Απόλλων: Βάλε, Λόπες, Ελίζιο, Φρέιρε, Μοντέιρο, Μακρίδης, Μέζγκα (65' Χάμπος), Πέδρο (82' Ντα Σίλβα), Παπουλής (77' Bασιλείου), Μάγκλιτσα, Γκιέ

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σβεχλέν, Λαΐφης, Βίκτορ, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι, Μαρτίνες, Ίσμα, Μανζορό (72' Κουλούρης), Εντλοβού (46' Κάλβο - 60' Μακρής)

Κίτρινες: Λόπες (2η) / Μαρτίνες, Μανζορό, Λαΐφης (2η), Βίκτορ

* Διατέθηκαν 2105 εισιτήρια.

* Αναγκαστική η αντικατάσταση του Εντλοβού απ' τον Κάλβο αλλά και του Κάλβο απ' τον Μακρή!

* Πέμπτο γκολ για τον Άμπραχαμ Γκιέ.

* Δεύτερο γκολ για τον Ντάνιελ Μέζγκα.

* Πρώτο γκολ για τον Ίσμα.

* Έβδομο γκολ για τον Φώτη Παπουλή.

* Στα εφτά γκολ και ο Άντον Μάγκλιτσα.

* Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Παύλο Γεωργίου - Όμηρο Τζιωρτζή, τέταρτος ο Νεόφυτος Νεοφύτου και παρατηρητής ο Μιχάλης Ιωάννου.