Από ένα ημίχρονο, από ένα βαθμό (Φώτος)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο «Παφιακό» ανάμεσα σε Πάφο και ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου πρωταθλήματος. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος, να σκοράρει νωρίς με τον Πίεχ και να έχει ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και την Πάφο να κυριαρχεί στο δεύτερο μέρος, να ισοφαρίζει με τον Γκργκετς και να πλησιάζει στην ολική ανατροπή. Με δεδομένη και την ισοπαλία του Εθνικού με τον Άρη, η Πάφος διατήρησε το +7 από την θέση που οδηγεί στην Β’ Κατηγορία.

Επιθετική, πίεση και γρήγορο γκολ

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΛ έδειξε να είναι πιο διεκδικητική στο παιχνίδι της, κερδίζοντας την μάχη του κέντρου και φτιάχνοντας τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Στο 10’ ο Μέσκα από δεξιά συνέκλινε και έκανε το σουτ το οποίο αποκρούστηκε από τον Κοδίνα και στο 11’ ήρθε το γκολ. Ο Σαρδινέρο ελίχθηκε από αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, εκεί όπου ο Πίεχ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Αντίδραση...

Ο Απόστολος Μακρίδης αναγκάστηκε νωρίς να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή αφού ο Μάτσι αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, όμως παρά την απουσία του πιο ποιοτικού της παίκτη, η Πάφος άρχισε νωρίς να δείχνει σημάδια αντίδρασης και μέχρι το 20’ είχε ένα καλό σουτ του Άλμπα και μια κεφαλιά του Γκργκετς.

Ευκαιρία για δεύτερο γκολ

Μπορεί η Πάφος να… κέρδιζε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο παίρνοντας νωρίς κάποια ρίσκα έμενε εκτεθειμένη στα μετόπισθεν. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΛ, η οποία στο 33’ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, με τον Αγκάνοβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να φτάνει… φάτσα με τον Κοδίνα κάνοντας το πλασέ, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε σωτήρια.

Τέλος οι αλλαγές από το 46'

Βλέποντας την ομάδα του να μην ανταποκρίνεται, ο Απόστολος Μακρίδης ρίσκαρε κάνοντας διπλή αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης, με τους Οκόγιε και Αγιβί να παίρνουν τις θέσεις των Κχμαλάτζε και Δημοσθένους. Έτσι, η Παφιακή ομάδα ολοκλήρωσε από το 46’ τις τρεις της αλλαγές.

Το ρίσκο έφερε την ισοφάριση

Το ρίσκο του προπονητή της Πάφου, έδειχνε να αποφέρει καρπούς αφού η ομάδα του κυριάρχησε στα πρώτα λεπρά της επανάληψης. Στο 55’ ο Άλμπα είδε τον Ντεγκρά να αποκρούει το σουτ του από καλή θέση, στο 57’ η κεφαλιά του Νταμάχου πέρασε λίγο έξω, στο 61’ το μακρινό σουτ του Οκόγιε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ντεγκρά και από την εκτέλεσή του από τον Άλμπα, ο Γκργκετς με το γόνατο, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Πίεσε η Πάφος, κράτησε η ΑΕΛ

Στα τελευταία λεπτά, η Πάφος πίεζε και ανέβαζε πολλούς παίκτες ψηλά ψάχνοντας την ολική ανατροπή ενώ η ΑΕΛ περισσότερο προσπάθησε να προστατέψει τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάτι που πέτυχε, με το τέλος του αγώνα να βρίσκει τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 1-1.

ΠΑΦΟΣ: Κοδίνα, Αλαμπί, Νταμάχου, Γκόμες, Άλμπα, Ματούκου, Μάτσι (17'Γκργκετς), Ιωάννου, Δημοσθένους (46'Αγιβί), Κχμαλάτζε (46'Οκόγιε), Ντε Μέλο.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Κουταντιέρ, Μέσκα, Αϊρόσα, Πίεχ, Στεπάνοβιτς (57'Σοάρες), Κυριάκου, Αντράντε, Σαρδινέρο, Αγκάνοβιτς (77'Οχένε).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ματούκου, Άλμπα, Οκόγιε, Ιωάννου - Στεπάνοβιτς, Αϊρόσα, Οχένε.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Χριστάκη Σπανό και Παύλου Γεωργίου.

*Στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μάτσι με τον Γκργκετς λόγω τραυματισμού του πρώτου.

*Όγδοο σερί παιχνίδι στο οποίο ο Πίεχ σκοράρει, φτάνοντας στα 9 στο φετινό πρωτάθλημα.

*Στο 45' αποβλήθηκε ο βοηθός του Απόστολου Μακρίδη, Άγγελος Ευθυμίου για διαμαρτυρίες.