(Χ)αρούμενοι και οι δυο (Δηλώσεις/Φώτος)

Σ' ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι Δόξα κα Άρης συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 43' με τον Μαραγκουδάκη, ενώ ο γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 65' με τον Φοφανά. Δοκάρι είχε στο 32' η «ελαφρά ταξιαρχία» με τον Πρεντέσκου.

Μοιράζοντας από ένα βαθμό με το πέρας της 5ης στροφής του β' ομίλου η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε στους 35 και της Κατωκοπιάς στους 34 αντίστοιχα. 

Ευκαιρία με το καλημέρα η γηπεδούχοι...
Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι μηχανές στο 3' η Δόξα δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Φοφανά να ξεφεύγει έξυπνα από τα μαρκαρίσματα και κάνει το σουτ.   

Απάντηση με μεγάλη ευκαιρία του Ράνου... 
Ο Άρης απάντησε αμέσως δημιουργώντας κλασικότερη ευκαιρία με τον Ράνο.  Συγκεκριμένα, στο 7' με παράλληλη συρτή μπαλιά του Μαραγκουδάκη από αριστερά, με εξουδετερωμένο τον Νέγκρι, ο ελλαδίτης επιθετικός δεν κατάφερε προ κενής εστίας ν' ανοίξει το σκορ. 

Δύο κλασικές ευκαιρίες με Μπονιφέις...
Παρά τις εκατέρωθεν λανθασμένες μπαλιές και το κακό ρυθμό του αγώνα, στο 23' ο Άρης απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπονιφέις βγήκε με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας και μόνος απέναντι από τον Νέγκρι δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.  Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 30' με ωραίο σουτ νέα σημαντική τελική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους που πήραν τον έλεγχο του αγώνα. 

Δοκάρι με τον Πρεντέσκου...  
Στο 32'  νέα ευκαιρία για τον Άρη με τον Πρεντέσκου από πλεονεκτική θέση να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νέγκρι. Αυτή ήταν η 3η κλασική ευκαιρία για την «ελαφρά ταξιαρχία» που με σε κάθε της επίθεσης είναι πολύ επικίνδυνη. 

Καλό σουτ του Λεόν
Βλέποντας ότι έχανε έδαφος η Δόξα ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 37'  με τον Λεόν απάντησε πάλι στις ευκαιρίες. Ο Ισπανός μέσος βρήκε χώρο και μη έχοντας συμπαίχτη του σε κοντινή απόσταση για μεταβίβαση, δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. 

0-1 με Μαραγκουδάκη ο Άρη στο 43'
Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ν' ανοίξουν το σκορ με τον Μαραγκουδάκη.  Ο Μπονιφέις μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με εξαίσιο γύρισμα προς τον Μαραγκουδάκη δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον Νέγκρι.  Κάπως έτσι ο Άρη μετουσίωσε την υπεροχή του με γκολ. 

Τεράστια ευκαιρία με τον Δημητρίου για άμεση ισοφάριση... 
Παρά την ψυχρολουσία η Δόξα, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του α' μέρους, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Δημητρίου από θέση τετ-α-τετ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Λοίζου που έδιωξε με το πόδια. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα και έτσι το σφύριγμα για την ανάπαυλα  βρήκε τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1. 

Πολλά λάθη και γενικά κακό παιχνίδι...
Πολλά λάθη,  κακός ρυθμός και γενικά παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.  Η μπάλα αναλωνόταν σε άσκοπες ενέργειες στο χώρο του κέντρου.   Χαρακτηριστικά, η πρώτη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 61'  όταν μετά από μια λανθασμένη έξοδο του Λοίζου,  μπήκε στην πορεία της μπάλας με το κεφάλι ο Λόπες.  Με δεύτερη προσπάθεια ο νεαρό τερματοφύλακας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. 

1-1 στο 65' με τον Φοφανά....
Η πίεση που άσκησε η Δόξα έπιασε τόπο στο 65' με τον Φοφανά να πετυχαίνει την ισοφάριση και να βάζει νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Εμάνουελ έκανε την επέλαση από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Φοφανά με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 1-1. 

Έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία...
Καμία ευκαιρία, πάθος και θέληση. Η συνέχεια δεν επιφύλαξε τίποτα το ιδιαίτερο με τις δυο ομάδες να δείχνουν ξεκάθαρα την ικανοποίησή τους με την ισοπαλία. Κυκλοφορούσαν άσκοπα τη μπάλα ροκανίζοντας το χρόνο. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Δημητρίου, Ρεδόνδο (46' Eμάνουελ), Λεάντρο, Περέιρα (79' Αρέστη), Λόπες, Ενιφούλ, Εντράμ, Λεόν, Καλό, Φοφανά. 

ΑΡΗΣ: Λοίζου, Αουρέλιο, Θεοφίλου, Μποργκ, Κυριάκου (79' Ευσταθίου), Παχίπης (68' Αντωνίου), Γκούπερατς (68' Ιερείδης) Μαραγκουδάκης, Μπρεντέσκου, Μπόνιφεις, Ράνος.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -

*Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αντρέας Ορθοδόξου, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Κυριάκο Κυριάκου. 

*Κόπηκαν 14 μόλις εισιτήρια. 

*Τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε για λογαριασμό του Άρη ο Μαραγκουδάκης. 

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Φοφανά.  

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ρεδόνδο λόγω ενοχλήσεων.

*Σοβαρός για τη Δόξα ήταν ο τραυματσμός του Περέιρα ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.  Έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 79'.

*Μετά από τέσσερις περίπου μήνες ο τερματοφύλακας της Δόξας, Αλεξάντερ Νέγκρι, επέστρεψε στις αγωνιστικές επάλξεις. 

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: Η Δόξα επικράτησε 2-1 στην 6η αγωνιστική, 1-1 στο «Τσίρειο» για την 19η. 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου από τους δυο τεχνικους:

Κώστας Καϊάφας: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες, δοκάρι και προηγηθήκαμε στο σκορ.  Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να το διαφυλάξουμε όμως δεχθήκαμε την ισοφάριση.  Μετά δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε και έτσι ήρθε η ισοπαλία». 

Λούκας Χατζηλούκας: «Πιστεύω έγινε ένα ισοδύναμο παιχνίδι αν και στο πρώτο μέρος ο Άρης βρήκε περισσότερες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο  μετά την ισοφάριση κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία»