Τεσσάρα... και ηρεμία (φώτος)

Παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 4-1 τη Σαλαμίνα. Στίλιτς, Σωτηρίου, Μοράις (πέναλτι) και Χαραλαμπίδης τα γκολ των νικητών, ο Αδόρνο σκόραρε για τους ηττημένους.

Τέσσερις ευκαιρίες, δυο γκολ

΄Όπως αναμενόταν, το ΑΠΟΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά και εκμεταλλευόμενο τις δυο από τις τέσσερις ευκαιρίες του, πήγε στα αποδυτήρια με γερό προβάδισμ.α Με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά κύλησαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού όμως η ομάδα του Κετσπάγια δεν βρήκε τους τρόπους να γίνει απειλητική έτσι μέχρι το 20' δεν σημειώθηκε η παραμικρή φάση. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 22' όταν ο Μοράις από δεξιά βρήκε τον Στίλιτς ο οποίος ελεύθερος από εξαιρετική θέση δεν έχασε την ευκαιρία και με σουτ έγραψε το 1-0 (φώτο κάτω).

Το γκολ έδιωξε μπόλικη απ' την πίεση που είχαν οι γαλαζοκίτρινοι που στο 25' θα... χαλάρωναν ακόμα περισσότερο, αν το ωραίο χτύπημα φάουλ του Γιαννιώτα δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και η τρίτη ευκαιρία του ματς - και αυτή για το ΑΠΟΕΛ - όταν ο Αλεξάνδρου με όμορφο γυριστό "βρήκε" έτοιμο τον Στέινμπορς. Τελικά η πίεση έφερε αποτέλεσμα στο 39' όταν ο Σωτηρίου με κεφαλιά έκανε το 2-0 και έσπρωξε το ΑΠΟΕΛ ακόμα πιο κοντά στο τρίποντο (φώτο κάτω). Από την πλευρά της η Νέα Σαλαμίνα αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις και 1-2 μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πάρντο, όπως και η κεφαλιά του Αδόρνο στο 42'.

Φάσεις και γκολ...

Με γκολ για το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε η "επανάληψη" αφού στο 49' ο Αλωνεύτης κέρδισε το πέναλτι απ' τον Κούσουλο και ο Μοράις εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0 (φώτο κάτω).

 Στο 55' ο Στέινμπορς είπε όχι στο κοντινό πλασέ του Αλεξάνδρου, όπως και ο Πάρντο στον Αδόρνο δευτερόλεπτα αργότερα ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν διπλή ευκαιρία στο 56', πρώτα με μακρινό σουτ του Χριστοφή και έπειτα με τον Μακρίεφ στο ριμπάουντ να "σημαδεύει" τον Πάρντο. Η Σαλαμίνα είχε άλλη μια διπλή φοβερή ευκαιρία στο 59' όταν το μακρινό φάουλ του Άντιτς πήγε στο δοκάρι, με τον Μακρίεφ να παίρνει και πάλι ριμπάουντ αλλά να αστοχεί από κοντά. Ο... χορός των ευκαιριών είχε συνέχεια στο 64' όταν ο Αλωνεύτης γύρισε από αριστερά στον Χαραλαμπίδη που από κοντά έκανε το 4-0 (φώτο κάτω).

Από την πλευρά της η Σαλαμίνα στο 68' και πάλι με τον Αδόρνο είχε καλή στιγμή όμως ο Πάρντο ήταν έτοιμος, ενώ στο 71' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο τέρμα που δικαιούνταν όταν μετά από λάθος του Καρλάο, ο Παραγουανός κέρδισε και με κοντινό σουτ έκανε το 4-1 (φώτο κάτω).

Tίποτα ιδιαίτερο στην συνέχεια, πέρα από ένα γκολ του Πιατκόφσκι που σωστά ακυρώθηκε αφού η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου πριν το γύρισμα του Αλωνεύτη ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες αφού στο 83' ο Στίλιτς που προηγουμένως ένιωσε ενοχλήσεις, πήγε στον πάγκο και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι τρεις αλλαγές.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (52' Χαραλαμπίδης), Εφραίμ (46' Αλωνεύτης), Στίλιτς, Σωτηρίου (67' Πιατκόφσκι)

Νέα Σαλαμίνα: Στέινμπορς, Άντιτς, Ζάρκοβιτς (46' Κούσουλος), Τσίγκουινι, Τσίνα, Γκόμες, Σκοπελίτης (77' Μπεμπά), Λεμέσιος (46' Λίλιου), Χριστοφή, Αδόρνο, Μακρίεφ

Kίτρινες: - / Γκόμες (2η), Τσίνα

Ενδιαφέρουν

- Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άλτο Αδόρνο.

- Τρίτο γκολ για το Νούνο Μοράις.

- Τέταρτο γκολ για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

- Στα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα ανέβηκε ο Πιέρος Σωτηρίου.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Σεμίρ Στίλιτς.

- Δεν παίζει με τον Απόλλωνα ο Τιάγο Γκόμες που έφτασε τις δυο κίτρινες στα πλέιοφς.

- Ο Νεόφυτος Μιχαήλ θα ξεκινούσε στην εντεκάδα, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Στέινμπορς.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Παύλο Γεωργίου, τέταρτος ο Ανδρέας Ορθοδόξου και παρατηρητής ο Ανδρέας Δημητρίου.