Ματσάρα και «Χ» στις καθυστερήσεις! (βίντεο/φώτος)

Τρομερό παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς διεξήχθη στο «Τσίρειο» με τον Απόλλωνα να προηγείται με 2-0 και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Λόπες σε 2-2! Mεγάλο «come back» των φιλοξενουμένων που γλύτωσαν αν μη τι άλλο τον ένα βαθμό, απαρηγόρητοι οι γηπεδούχοι που έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με τον Παπουλή στο τελευταίο λεπτό του α' μέρους, ενώ διπλασίασε τα τέρματά του στο 52΄ με καρφωτή κεφαλιά του Γκιέ.  Στο 81΄ η ΑΕΚ μείωσε με τον Τρισκόφσκι και πέτυχε την ανατροπή στο 94 με αυτογκόλ του Λόπες. Να τονιστεί πως στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε δοκάρι με τον Άλβες. 

Οκτώ κίτρινες έδωσε ο Χαράλαμπος Σκαπούλλη, ενώ τραυματίας αποχώρησε νωρίς στο παιχνίδι ο Μάγκλιτσα για τους κυανόλευκους. 

Μοιράζοντας από ένα βαθμό με το πέρας της 6ης στροφής του α' ομίλου ο Απόλλων έφτασε στους 58 βαθμούς. Στους 72 η ΑΕΚ που είδε τη διαφορά από την κορυφή ν' αυξάνεται και πάλι. 

Πρώτη ευκαιρία η ΑΕΚ...
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη τελική προσπάθεια. Με την συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα κέρδισε κόρνερ και με τον Νίνου να κάνει την δυνατή κεφαλιά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βάλε. Δίχως να υπάρχει κάτι το αξιόλογο το 10λεπτο πέρασε βρίσκοντάς την να έχει ελαφριά υπεροχή. 

Απάντηση στις ευκαιρίες στο 13' με Μάγκλιτσα...
Παρότι έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα στην πίεση που του ασκούσε ψηλά, ο Απόλλων απάντησε στις ευκαιρίες στο 13'. Ο Ντα Σίλβα έξυπνα έκανε την κάθετη πάσα στον Μάγκλιτσα και μόνος απέναντι στην Τόνιο δεν κατάφερε να πλασάρει ιδανικά. 

Παιχνίδι κέντρου...
Παιχνίδι κέντρου με τις δυο ομάδες ν' αναλώνονται σε εκατέρωθεν εξουδετέρωση επιφύλαξε η συνέχεια.  Ό,τι καλύτερο ήταν στο 37' για τους φιλοξενούμενους ένα καλό σουτ του Μπόλιεβιτς.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι...
Στο 40' σε πτώση του Τομάς στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Αγγελή η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χαράλαμπος Σκαπούλλη είχε αντίθεση άποψη και έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί.

1-0 στο 44' με Παπουλή και αφιέρωση στον Μακρίδη! 
Σ' ένα καίριο χρονικό σημείο και δη ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του α' μέρους ο Φώτης Παπουλής άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα.  Ο Ελλαδίτης μέσος με αρχοντικό στιλ έφερε την μπάλα στο αριστερό και από το ύψος της περιοχής με φαλτσαριστό πλασέ νίκησε τον Τόνιο. Το γκολ που σημείωσε το αφιέρωσε στον συμπαίχτη του Μακρίδη που ως γνωστό λόγω τραυματισμού χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Χαρακτηριστικά, πήρε μία φανέλα του συμπαίκτη του από τον πάγκο και την σήκωσε προς την κερκίδα.

Διπλή αλλαγή από Κρίστιανσεν...
Βλέποντας αρκετά πράγματα που δεν του άρεσαν στο α' μέρος ο τεχνικός της ΑΕΚ προχώρησε σε διπλή αλλαγή μετά την ανάπαυλα. Έμειναν στα αποδυτήρια οι Εγγλέζου, Νίνου και τις θέσεις του πήραν οι Ρόσα και Ορτίθ.  

2-0 στο 53' με Γκιέ! 
Γερές βάσεις για νίκη έβαλε στο 53' ο Απόλλων. Στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια ο Πέδρο με εξαιρετική μπαλιά βρήκε μόνο στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ τον Γκιέ που εντελώς μόνος με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-0.  

Διαχείριση από τη μια, απογοήτευση από την άλλη..
Η επίτευξη του δεύτερου γκολ, όπως αναμενόταν, απογοήτευσε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα έδωσε ψυχολογία σε αυτούς του Απόλλωνα. Έτσι το σκηνικό έφερε τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το υπέρ του προβάδισμα. Οι δε φιλοξενούμενοι άνοιξαν κι' άλλο τις αγωνιστικές τους γραμμές για να πετύχουν αν μη τι άλλο τη μείωση του σκορ και να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά δεν επέδειξε ουσιαστικά σημάδια αντίδρασης. 

Νέες διαμαρτυρίες για πέναλτι...
Στο 72' η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη φορά για πέναλτι σε πτώση το Μυτίδη σε μια μονομαχία με τον Φρέιρε. Ο Χαράλαμπος Σκαπούλλη έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί. 

Ένα λεπτό, από μία μεγάλη ευκαιρία!
Τεράστια ευκαιρία να πετύχει τη μείωση του σκορ απώλεσε η ΑΕΚ στο 73'.  Ο Τομάς τρύπωσε στην περιοχή του Απόλλωνα, έκανε τη κεφαλιά όμως ο Βάλε εντυπωσιακά του είπε όχι! Ένα λεπτό αργότερα και δη στην επόμενη φάση ο Ντα Σίλβα με διαγώνιο σουτ έφερε τον Τόνιο ενστικτωδώς να διώχνει. 

Μείωση 2-1 στο 81' και αγχωτικό φινάλε!
Στο 81' ο Τρισκόφσκι με τεχνικό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Βάλε μειώνοντας σε 2-1. Η μείωση έφερε νέα δεδομένα και ανάπτυξη ψυχολογίας για ανατροπή από πλευράς ΑΕΚ.  Αμέσως μετά το γκολ άσκησε έντονη πίεση στον Απόλλωνα με επιθέσεις διαρκείας. 

Οριζόντιο δοκάρι με Άλβες!
Με πρωταγωνιστή τον Άλβες στο 92' η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε περίτεχνα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βάλε. 

2-2 στο 94' με αυτογκόλ του Λόπες! 
Έπαιξε με την τύχη του ο Απόλλων με την οπισθοχώρηση στις καθυστερήσεις και τα τελικά το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο.  Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα στην επίθεση και στο 94' λυτρώθηκε με περιπετειώδη τρόπο. Ο Λόπες στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του γράφοντας το 2-2. Απαρηγόρητος ο Πορτογάλος δεν πίστευε ότι θα αποτελέσει ο αρνητικός πρωταγωνιστής. 

Παρ' ολίγον 3-2 αλλά...
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Φρέιρε δοκίμασε το σουτ από το κέντρο βλέποντας εκτός θέσης τον Τόνιο όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Έτσι, το 2-2 παρέμεινε με τους φιλοξενούμενους από την κόλαση, να πηγαίνουν στο παράδεισο παίρνοντας έναν ανέλπιστο βαθμό όπως εξελίχθηκε το ματς. 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Λόπες, Ελίζιο, Φρέιρε, Αγγελή, Σακέτι, Ντα Σίλβα (86' Μοντέιρο), Πέδρο, Παπουλής, Γκιέ (74' Τουράμ), Μάγκλιτσα (22' Κυριάκου) 

ΑΕΚ: Τόνιο, Χαραλάμπους, Μιντίκκης (68' Μυτίδης), Καταλά, Νίνου (46' Ορτίθ), Τομάς, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Εγγλέζου (46' Ρόσα), Τρισκόφσκι, Άλβες. 

ΚΙΤΡΙΝΗ: Κυριάκου, Φρέιρε (2η), Αγγελή, Τουράμ / Μπόλιεβιτς (2η), Λαμπάν (2η), Μυτίδης, Τομάς (2η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλη, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

*Κόπηκαν 2216 εισιτήρια.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μάγκλιτσα στο 22' λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού.

*Μπόλεβιτς και Λαμπάν συμπλήρωσαν δυο κίτρινες κάρτες και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον ερχόμενο αγώνα της ΑΕΚ. 

*Τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ελλαδίτης Φώτης Παπουλής. Τα έξι ο Γκιέ. 

*Πέμπτο γκολ για τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

*Οι δυο ομάδες τέθηκαν άλλες τρεις φορές αντιμέτωπες. Στην κανονική διάρκεια εξήλθαν 0-0 στο «Τσίρειο», ενώ η ΑΕΚ επικράτησε 6-1 στο «ΓΣΖ».  2-2  στην αυλαία των μπαράζ.