Με τη φόρα της πρόκρισης... (φώτος)

Δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα, με τη φόρα της πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου,  ο Απόλλων επικράτησε εύκολα εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνας με 3-0.   Με την 17η φετινή του νίκη έφτασε στους 61 βαθμούς και πλέον συγκατοικεί στην 3η θέση του α’ ομίλου με την Ομόνοια. 

Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Αγγελή με κοντινή προβολή, ενώ ο Ντα Σίλβα στο 38’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ανέβασε το δείκτη στο 2-0. Στην επανάληψη, ο Στογάνοβιτς στο 57’ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 15’ είχε δοκάρι. 

Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης καθώς το συγκρότημα του Πέδρο Εμανουέλ με τα γρήγορα γκολ που πέτυχε καθάρισε εύκολα την υπόθεση νίκη. 

Α' ΜΕΡΟΣ: Πολύ δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Απόλλων και μόλις στο 2’ μετά από σέντρα του Βασιλείου, ο Στογιάνοβιτς ξεπετάχτηκε και με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.  Η υπεροχή των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά με νέα ευκαιρία να καταγράφεται στο 8’ με τον Τουράμ εντελώς μόνο από το ύψος της μικρής περιοχής να μην μπορεί με κεφαλιά να βρει στόχο. 

Στο 13’ ο κυανόλευκοι μετουσίωσαν την πίεση που άσκησαν σε γκολ. Κερδίζοντας φάουλ σε πάρα πολύ θέση για τα πόδια του Ντα Σίλβα, ο Μοντέιρο μπήκε στην πορεία της μπάλας και ο Αγγελή από κοντά την έστειλε στα δίκτυα (έπρεπε να ακυρωθεί καθώς η επαναληπτική προβολή έδειξε ότι ήταν εκτεθειμένος). 

Δύο λεπτά αργότερα στο 15’ ο Απόλλων έφτασε μια ανάσα από το 2-0 όταν μετά από σέντρα του Βασιλείου ο Στογιάνοβιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαήλ. Στην επαναφορά ο Μέζγκα μόνος έκανε το σουτ όμως ο νεαρός Κύπριος τερματοφύλακας του είπε εντυπωσιακά όχι. 

Με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, ο Απόλλων στο 38’ πέτυχε το 2-0. Συγκεκριμένα, μετά από μεταβίβαση στην περιοχή, ο Άντιτς στην προσπάθεια του να διώξει έσπρωξε τον Τουράμ και ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημήτρης Μασιά έδειξε αμέσως την παράβαση. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Ντα Σίλβα που με δύναμη έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά της εστίας δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Κάπως έτσι το α' μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα τη Λεμεσού να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα. 

Β' ΜΕΡΟΣ: Μη έχοντας κάτι να χάσει, η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη και διεκδίκησε την μείωση του σκορ.  Από την άλλη ο Απόλλων έδειξε ότι είχε σαν στόχο να δώσει χώρο ώστε να βρει στην κόντρα επίθεση. Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 52’ όταν ο Παύλου από έξω-δεξιά επιχείρησε με πονηρή απευθείας εκτέλεση φάουλ νικήσει τον Βαλε. Ο Πορτογάλος ενστικτωδώς έδιωξε με τα πόδια. 

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 57’ ο Απόλλων σημείωσε το 0-3 και ουσιαστικά κλείδωσε την υπόθεση νίκη. Σε μια κόντρα αντεπίθεση ο Τουράμ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και στον σωστό χρόνο έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Στογάνοβιτς που από κοντά νίκησε τον Μιχαήλ.  

Το τρίτο γκολ έφερε αισθητή πτώση του ρυθμού. Έτσι, οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σ’ ένα παιχνίδι κέντρου με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Ό,τι καλύτερο ήταν για τους γηπεδούχους μια καλή ευκαιρία με τον Τζούρτουρτις με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 74’ επίσης με σουτ του νεαρού Πίττα.  

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Mιχαήλ, Άντιτς, Κούσουλος (46' Μπεμπά), Κέζος,Τσιγκουινί, Τσίνα, Χριστοφή (75' Κολίνα), Τζούρτζουριτς, Παύλου, Κωνσταντίνου (46' Λίλιου), Μακρίεφ 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Λόπες, Βασιλείου, Μοντέιρο, Αγγελή, Γουίλερ, Σλάτσεφ (69' Πίττας), Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα (60' Χάμπος), Μέζκα, Τουράμ (67' Koλοκούδιας)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Μασία, με βοηθούς τους Αντρέα Π.Αντρέου και Κυριάκο Κυριάκου. 

*Λόγω ασθένειας του α’ βοηθού διαιτητή Αντρέα Αντρέου τη θέση του πήρε ο 4ος Χρυσοβαλάντης Θεουλή. 

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αγγελή. Τα εφτά έφτασαν Ντα Σίλβα και Στογιάνοβιτς.  

*Ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα για τον Φώτη Κέζο. Έπαιξε μόλις κάτι δευτερόλεπτα ως αλλαγή στον αγώνα με τον Ερμή. 

*Στις εξέδρες του γηπέδου «Αμμόχωστος» ήταν ο υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νέας Σαλαμίνα, Έουγκεν Νεαγκόε. 

*Στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας ως υπηρεσιακός προπονητής ήταν ο μέχρι πρότινος βοηθούς του Γιαν Ντε Γιόνγκε, Γιώργος Λαγκαδίτης. 

*Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές τη φετινή σεζόν.  Συγκεκριμένα,  στην κανονική διάρκεια μετρούν από μία εντός έδρας νίκη: 2-0 η Νέα Σαλαμίνα (4η αγωνιστική) και 3-0 ο Απόλλων (17η αγωνιστική).  Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του α’ ομίλου ο Απόλλων επικράτησε 2-1.