Ευρώπη στο... φινάλε (Φώτος)

Αν και… πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο μέρος και στο φινάλε… φλέρταρε με την γκέλα, η Ομόνοια κατάφερε να φτάσει στην νίκη με 2-0 στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα. Μέχρι το 80’ οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0, με τον Σιέρινταν στο 81’ και τον Σκέμπρι στο 90’ να σκοράρουν και να χαρίζουν την νίκη στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Μετά την νίκη της Ομόνοιας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο «Αντ. Παπαδόπουλος» ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα, το «τριφύλλι»… κλείδωσε και μαθηματικά το Ευρωπαϊκό εισιτήριο της νέας σεζόν.

Καλές προϋποθέσεις

Καλύτερη η Ομόνοια στο πρώτο τέταρτο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Στο 8' και στο 14' οι "πράσινοι" έφτιαξαν τις προϋποθέσεις ωστόσο Κιρμ και Χριστοφή δεν ήταν σωστοί στην τελική τους πάσα και η ευκαιρία έκανε... φτερά, με το 0-0 να παραμένει. 

Κατοχή, πίεση και ευκαιρία

Στο μισάωρο του αγώνα, η κατοχή μπάλας έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, με τους παίκτες της Ομόνοιας να έχουν 75 έναντι 25% των αντιπάλων τους. Αυτό όπως αναμενόταν έφερε μεγαλύτερη πίεση και πιο συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Μιχαήλ με τον Σιέρινταν στο 35’ να αστοχεί από κοντά και τον Χριστοφή να βλέπει το σουτ του να κοντράρει.

Ημίχρονο στο μηδέν

Χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την Ομόνοια να συνεχίζει να έχει την υπεροχή, να κρατά μπάλα και να πιέζει ωστόσο να μην μπορεί να φτάσει στο γκολ. Αντίθετα η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε τον στόχο της, κρατώντας ανέπαφη την εστία του Μιχαήλ στο πρώτο μέρος.

Σκέμπρι και 4-4-2

Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν το αναμενόμενο για την Ομόνοια, γι’ αυτό και νωρίς ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα στο 53’, πέρασε στο παιχνίδι τον Σκέμπρι αντί του Φλορέσκου, μετατρέποντας παράλληλα το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με τον Σκέμπρι να παίζει στην επίθεση μαζί με τον Σιέρινταν και τον Μπεμπέ να οπισθοχωρεί πλάι στον Οικονομίδη στα αμυντικά χαφ.

Μπόλικες φάσεις αλλά...

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να φτιάχνουν την μία φάση μετά την άλλη. Στο 68’ ο Μπεμπέ, στο 69’ ο Οικονομίδης και στο δίλεπτο 71’-73’ ο Σιέρινταν είδαν τις προσπάθειες τους να μην βρίσκουν στόχο και η Νέα Σαλαμίνα ναι μεν ήταν ακίνδυνη επιθετικά, αλλά κρατούσε το 0-0 μέχρι και το 80’.

Λύτρωση με Σιέρινταν

Η πίεση της Ομόνοιας απέφερε καρπούς στο 81’. Ο Κιρμ για μία ακόμη φορά ήταν ο δημιουργός από δεξιά, τροφοδοτώντας τον Σιέρινταν ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά ήταν εύστοχος για το 1-0. Με το γκολ του Ιρλανδού, οι «πράσινοι» έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και χωρίς άγχος άρχισαν να διαχειρίζονται το υπέρ τους σκορ. 

Κινδύνεψε, αλλά τα κατάφερε

Στο 90’ η Νέα Σαλαμίνα έφτασε μια… ανάσα με την ισοφάριση όταν ο Ατόρνο από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή και στην επόμενη φάση ο Σκέμπρι με διπλή προσπάθεια βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα, διαμορφώνοντας το τελικό Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα 2-0.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Μαργκάσα, Χαφέζ, Ρούνιε, Όρσουλιτς, Οικονομίδης, Φλορέσκου (53'Σκέμπρι), Μπεμπέ, Χριστοφή (60'Μπαντιμπάγκα - 72'Ασίς), Κιρμ, Σιέρινταν.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Γκράιμς, Κούσουλος, Τσιγκουίνι, Κυριάκου, Σκοπελίτης, Μπεμπά, Κολίνα (46'Πεδρίτο), Γκόμες (66'Ατόρνο), Λίλιου (80'Χριστοφή), Μακρίεφ. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρούνιε, Μαργκάσα.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Σάββα Σάββα.