(Χ)αμογελά στο Europa ο Απόλλωνας, το... ξεχνάει η Ανόρθωση (φώτος)

Ανόθρωση και Απόλλωνας έμειναν στο 1-1 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στο "Παπαδόπουλος", σκορ που μειώνει ακόμα περισσότερο τις ελάχιστες ελπίδες της "Κυρίας" για έξοδο στο Europa League και παράλληλα σχεδόν εξασφαλίζει τη Λεμεσιανή ομάδα. Τζανακάκης και Στογιάνοβιτς τα γκολ.

Μια ευκαιρία, ένα γκολ!

Θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα το πρώτο μέρος που ήταν κακό από πλευράς θεάματος. Οι δυο ομάδες μπήκαν με διάθεση και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στο ξεκίνημα, όμως στα πρώτα 30 λεπτά αυτό που επικράτησε ήταν τα λάθη στις μεταβιβάσεις, έτσι δεν καταγράφηκε η... παραμικρή τελική φάση. Το τραγικό θέαμα συνεχίστηκε μέχρι το 33' όταν ο Τζανακάκης άνοιξε το σκορ. Ο Μαρτίνες έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και έδωσε στον Ελλαδίτη, που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και νίκησε το Βάλε ο οποίος άγγιξε τη μπάλα η οποία όμως κατάληξε στα δίκτυα για το 1-0 (φώτο κάτω). Από την άλλη πλευρά η μοναδική καλή στιγμή για τον Απόλλωνα καταγράφηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Τουράμ έκανε την κεφαλιά, ο Κόπριβετς απόκρουσε ασταθώς και ο Χόλγκερσον απομάκρυνε.

Φάσεις, γκολ, λίγα πράγματα στη συνέχεια

Πολύ καλύτερα ξεκίνησε η "επανάληψη" αφού στο 46' ο Παπουλής έπιασε ένα καλό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κόπριβετς ενώ στο 48' ο Κουλούρης ήταν για λίγο άστοχος. Μάλιστα στο 54' η "Κυρία" είχε διπλή κλασική ευκαιρία να κάνει το 2-0 όταν ο Βίκτορ έπιασε την κεφαλιά, ο Βάλε απέκρουσε ασταθώς και στο ριμπάουντ ο Βίκτορ πάλι έπιασε το σουτ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πορτογάλο. Με την εικόνα που είχε το δεύτερο μέρος φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου για το δεύτερο γκολ στο ματς και αυτό έγινε στο 69' όταν ο Στογιάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός παρέμεινε αρκετά καλός όμως έλειψαν οι κλασικές φάσεις αφού οι δυο ομάδες μπόρεσαν απλώς να φτιάξουν κάποιες προϋποθέσεις, έτσι διατηρήθηκε το 1-1 μέχρι το τέλος.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Σβεχλέν, Γκάμπριελ, Τζανακάκης, Ζοάο Βίκτορ, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι, Κουλούρης (75' Πελέ), Μαρτίνες (87' Kάλβο), Εντλοβού (56' Ίσμα)

Απόλλων: Βάλε, Φρέιρε, Αγγελή, Στυλιανού, Βασιλείου (77' Γουίλερ), Σακέτι, Χάμπος (56' Στογιάνοβιτς), Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο (93' Πίττας), Παπουλής, Τουράμ

Κίτρινες: Ζοάο Βίκτορ / Σακέτι, Στυλιανού, Γουίλερ

Ενδιαφέρουν

- Στα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα ανέβηκε ο Λούκα Στογιάνοβιτς.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Μάνο Τζανακάκη.

- Δεν παίζει κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ο Σακέτι που ήταν στο όριο της τιμωρίας.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, βοηθοί οι Κυριάκος Κυριάκου - Νίκος Καλησπέρας, τέταρτος ο Σάββας Ζαφείρης και παρατηρητής ο Μιχάλης Λοΐζου.