Διπλό παραμονής με Γιαγκουδάκη! (Φώτος)

Σπουδαίο διπλό πέτυχε ο Ερμής στην Πάφο, επικρατώντας των γηπεδούχων με 1-0 και ξέγνοιασε όσο αφορά την παραμονή του, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η Πάφος από την πλευρά της μπαίνει για τα καλά σε μπελάδες, αφού πλέον ισοβαθμεί με τον Εθνικό στην επικίνδυνη ζώνη με 35 βαθμούς. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ραφαήλ Γιαγκουδάκης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Πρώτο ημίχρονο

Τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα κύλησαν με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή και να έχουν από δύο άστοχα σουτ. Στο 6' ο Ερμής απείλησε με τον Βασιλόγιαννη και στο 10΄ η Πάφος με τον Ντε Μέλο.

Στην συνέχεια η Πάφος είχε την υπεροχή χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια ευκαιρία. Λίγο έλειψε πάντως να κάνει τη ζημιά στο 20' μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Δημοσθένους, όμως το γύρισμα του μέσα στην περιοχή δεν βρήκε αποδέκτη.

Με την πάροδο του χρόνου η εικόνα άλλαξε με τον Ερμή να έχει την κατοχή και να φτάνει μια άνασα από το γκολ στο 36' με δύνατό σουτ του Κεϊτα, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοδίνα.

Αυτή η υπεροχή του Ερμή μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ με τον Ραφαήλ Γιαγκουδάκη να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας μέσα στην περιοχή και να σκοράρει με δυνατό σουτ, στην εκπνοή του ημιχρόνου!

Δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Πάφος έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν μετά από κόρνερ ο Αλαμπί έπιασε δυνατή κεφαλιά, που σταμάτησε όμως στο δοκάρι!

Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία μετά από ωραίο συνδυασμό Ντε Μέλο και Άλμπα όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Παναγόπουλου.

Ο Ερμής από την πλευρά του έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία στο 54' με τον Κεϊτα να προσπερνάει τον αντίπαλο του, να μπαίνει στην περιοχή όμως το σουτ του εξουδετέρωσε ο Κοδίνα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ όταν ο Μαγιέλε εξαπέλυσε δυνατό σουτ με τον Κοδίνα να βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα.

Στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν οι μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που εμπόδισε την δημιουργία φάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ερμής στα τελευταία στάδια διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους φτεροπόδαρους, μετά και την αποβολή του Άλμπα με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. 

Έτσι και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους και ο Ερμής πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Πάφο, σφραγίζοντας την παραμονή του.

Πάφος: Κοδίνα, Αλαμπί, Γκρίγκετς, Γκόμες, Ιωάννου, Νταμάχου, Κχμαλάτζε, Ίμπσον (Αγιβί 67'), Δημοσθένους (Μάατσι 46' ), Οκόγιε (Μουτίνιο 46'), Άλμπα.

Ερμής: Παναγόπουλος, Σίργκι, Γκονζάλες, Φραγκέσκου, Μουλαζίμης, Λατόρε, Γουΐκς, Βασιλόγιαννης (94' Κούρου), Γιαγκουδάκης (95’ Δημητρίου), Μαγιέλε (Ντίξον 72'), Κεϊτά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλαμπί (2η), Αγιβί /Σίργκι, Μουλαζίμης, Γουΐκς (2η), Γιαγκουδάκης, Βασιλόγιαννης (2η)

ΚΟΚΚΙΝΗ: Άλμπα(2η κίτρινη)

*Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τον Μάριο Καλογήρου και τον Μιχάλη Μαρίνου, ενώ τέταρτος είναι ο Ανδρεάς Ορθοδόξου και Παρατηρητής ο Άνθιμος Παπαχαραλάμπους.

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: Στον πρώτο γύρο ο Ερμής νίκησε εντός με 2-1 ενώ στον δεύτερο η Πάφος κέρδισε στο Παφιακό με 2-0. 
*Στο πρώτο ματς της Β΄Φάσης ο Ερμής επικράτησε εντός έδρας με 1-0.