Transfer Horror Story: Επεισόδιο 1

Εδώ και χρόνια, υπάρχει μια σειρά Αμερικανικής παραγωγής που κάνει θραύση. Ο τίτλος της «American Horror Story» (κάθε φαν των ταινιών τρόμου που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να την τιμήσει) και κάθε κύκλος της, καταπιάνεται με μια συγκεκριμένη υπόθεση… τρόμου. 

Η σειρά αυτή, ήταν η έμπνευση για το πιο κάτω κείμενο αλλά και για τα υπόλοιπα που θα ακολουθούσουν σταδιακά. Αφαιρώντας το «American» και αντικαθιστώντας το με το «Transfer», θα δούμε μερικές μεταγραφικές υποθέσεις που αφορούν την Ένωση και όταν έγιναν εμπεριείχαν τρόμο! Σήμερα, στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, πάμε να δούμε πέντε περιπτώσεις παικτών οι οποίοι ήρθαν, είδαν, απήλθαν και το πιο πιθανό, δεν θυμάσαι καν το πέρασμα τους από το «Τάσος Μάρκου»!

«Transfer Horror Story» επεισόδιο πρώτο:

Τίτλος επεισοδίου: «Ήρθαν, είδαν, απήλθαν και δεν τους θυμάσαι».

Στέφανος Βοσκαρίδης

Αν ρωτήσεις δέκα Παραλιμνίτες για την παρουσία του στην ομάδα, οι 8 δεν θα τον θυμούνται καν. Κι όμως, ο Στέφανος Βοσκαρίδης έχοντας μια πλούσια καριέρα και αγωνιζόμενος σε Απόλλωνα, ΠΑΟΚ, Εργοτέλη, Βέροια, Καλλιθέα, Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα και Πάφο, κάπου στο ενδιάμεσο πέρασε και από το Παραλίμνι! Σεζόν 2008-09 και ο Στέφανος αποκτήθηκε από την Ανόρθωση με την μορφή δανεισμού. Το κακό ήταν ότι στην συνέχεια αποκτήθηκε και ο Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος… επισκίασε τους πάντες, με τον Βοσκαρίδη να παίζει μεν 9 παιχνίδια χωρίς να μπορέσει να καθιερωθεί, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει και στο τέλος της ημέρας να μην αφήνει τίποτα ως κληρονομιά της παρουσίας του.

Ταρίκ Μπεντζελούν

Άλυτο μυστήριο περιπλανιέται γύρω από την περίπτωσή του. Ο Ταρίκ Μπεντζελούν, ένας νεαρός Γάλλος που αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αποκτήθηκε περισσότερο ως συμπλήρωμα και χωρίς να τον υπολογίζει ιδιαίτερα ο Νικόδημος Παπαβασιλείου που ήταν προπονητής της ΕΝΠ την σεζόν 2011-12. Παρ’ όλα αυτά, στα φιλικά ο Ταρίκ… έβγαλε μάτια, ιδίως σε αυτό κόντρα στην Ομόνοια που έγινε στο πλαίσιο της μεταγραφής του Άλεξ Ντα Σίλβα. Ο Μπεντζελούν… αλώνισε από αριστερά και είχε την ασίστ στο μοναδικό γκολ του αγώνα που έδωσε την νίκη στην ΕΝΠ. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι οι «βυσσινί» βρήκαν φλέβα… χρυσού και σε τιμή ευκαιρίας, ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο Μπαντζελούν… έγραψε όλη κι όλη μια συμμετοχή, μπαίνοντας αλλαγή στην πρεμιέρα στο παιχνίδι με τον Άρη. Τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, περιπλανιέται σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών στην Γαλλία, με τελευταία κάποιαν Yzeure.

Πολ Κπάκα

Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι, ναι μεν ήταν καλός προπονητής αλλά είναι μακράν του δεύτερου ο πιο… ιδιότροπος – ιδιόρρυθμος προπονητής που πέρασε από την ΕΝΠ τα τελευταία χρόνια. Την δεύτερη σεζόν του στο Παραλίμνι (2010-11), μετά και την φυγή του Τρισκόφσκι, έψαχνε ολόκληρο το Καλοκαίρι να βρει έναν σέντερ φορ που θα αποτελέσει το στήριγμα του Τόρναουτ. Αφού δεν έπαιρνε κάποια απόφαση, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει με κάποιο από τους παίκτες που προτάθηκαν. Και αποκτήθηκε ο κύριος Πολ Κπάκα, ένας φορ από την Σιέρα Λεόνε που μια δεκαετία πριν… φόρτωνε με γκολ τα γήπεδα του Βελγίου, αλλά προερχόταν από… άδειες χρονιές. Έπαιξε πέντε παιχνίδια (ένα βασικός), δεν… μάτωσε το πλεκτό και τον Ιανουάριο αποχώρησε για τον Χαλκάνορα. Εκεί έπαιξε εφτά παιχνίδια, επίσης χωρίς να σκοράρει. Και στο τέλος της χρονιάς το ‘κοψε σε ηλικία 30 ετών (με βάση τα στοιχεία του πάντοτε έγκυρου ληξιαρχείου της Σιέρα Λεόνε).

Η… καταραμένη τριάδα

Την σεζόν 2013-14, όταν η Ένωση βίωσε τον πρώτο υποβιβασμό της ιστορίας της αποκτήθηκαν διάφορα… διαμάντια. Εδώ γίνεται μια εξαίρεση, αφού μια θέση παίρνει μια τριάδα παικτών. Τα ονόματα Μπόροβετς, Σαλάου και Μαντέι λογικα θα πρέπει να απαγορευθούν στο Παραλίμνι, αφού αποδείχθηκαν ότι πιο κοντινό στην έννοια παίκτες – ανέκδοτα. Κάπως πιο υπαρκτός ο πρώτος. Ένας ψιλόλιγνος ξανθομάλλης μέσος, κλασική Ουκρανική φάτσα. Ο Μαξίμ ήρθε με περγαμηνές στην Κύπρο, έπαιξε 5 παιχνίδια (ένα βασικός) αλλά ήταν πιο αόρατος και απ’ τον Κάσπερ. Έφυγε τον Ιανουάριο ωστόσο συνεχίζει να… ασκεί το επάγγελμα στην χώρα του. Αγωνίζεται στην Kolos (ο καθένας την μεταφράζει όπως θέλει) η οποία είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας. Τώρα όσον αφορά τα άλλα δύο… κελεπούρια εξ Αφρικής, η τύχη τους αγνοείται. Όση αναζήτηση και αν έγινε στις σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, δεν υπήρξε ίχνος επαφής τους με το αντικείμενο. Μοναδική απόδειξη του ότι όντως υπήρξαν και δεν ήταν κάποιου είδους φαντάσματα, είναι η πιο κάτω φωτογραφία. Στην μέση ο Μπόροβετς, δεξιά και αριστερά Σαλάου και Μαντέι. Άγνωστο ποιος είναι ο δεξιά και ποιος ο αριστερά.

Ζούλιο Σέζαρ Γκαρσία Μεσόνες

Σεζόν 2008-09 και η Ένωση πραγματοποιεί μία από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της. Κάκιστος ο μεταγραφικός σχεδιασμός, με τους περισσότερους παίκτες να αποδεικνύονται… πατάτες. Ενδιαφέρουσα ήταν μια χειμερινή μεταγραφή, στην προσπάθεια να σωθεί η χρονιά με τους «βυσσινί» να αποκτούν τον Ζούλιο Σέζαρ Γκαρσία Μεσόνες. Έναν Περουβιανό μεσοεπιθετικό που στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και… κουβαλούσε την φήμη του ποδοσφαιριστή παγκοσμίου κλάσης. Τι έδειξε στο γήπεδο; Όλο μέλι – μέλι και από τηγανίτα τίποτα. Έπαιξε σε 9 παιχνίδια και ελάχιστοι θυμούνται την παρουσία του. Όσο για την χρονιά, ευτυχώς που αυτοί που είχαν την έμπνευση να αποκτήσουν τον Μεσόνες, απέκτησαν και τον Μπρέσκα. Και ο Σλοβάκος άσος… έσωσε μόνος του την κατηγορία. Για την ιστορία, ο Μεσόνες πλέον σε ηλικία 34 ετών αγωνίζεται ακόμα. Στην Αμερική, στο San Antonio Football Club. Όχι δεν είναι συμπαίκτης του Πάρκερ και του Τζινόμπιλι, ούτε στήνει πικ εν ρολ με τον Ντάνκαν.