"Χ" η Τόττεναμ και πρωταθλήτρια η ΛΕΣΤΕΡ!

Η Τόττεναμ αν και προηγήθηκε με 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτς δεν τα κατάφερε να πάρει την απαραίτητη νίκη για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Η Τσέλσι ισοφάρισε και ο τίτλος στην Αγγλία πάει για πρώτη φορά στη Λέστερ!

Το ρεπορτάζ του gazzeta.gr

Πριν λίγες ημέρες ο Εντέν Αζάρ είχε δηλώσει ότι προτιμάει η Λέστερ να είναι πρωταθλήτρια και όχι η Τότεναμ. Ο Βέλγος κράτησε τον λόγο του, ήρθε από τον πάγκο, έκανε το 2-2 και έβαλε το λιθαράκι του στο να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της Premier League: οι αλεπούδες κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ολοκληρώνοντας το θαύμα!

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Τσέλσι, όμως ο τίτλος έμελλε να κριθεί στο Stamford Bridge, με τον Αζάρ (MVP πέρυσι) να δίνει τα σκήπτρα στην ομάδα του Ιταλού. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν προμήνυε ότι όλα θα τελειώσουν από σήμερα. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα και οι φάσεις ελάχιστες μέχρι το 27’.

Τότε, ξαφνικά ένα μικρό ξέσπασμα είδαν τον Φάμπρεγας (27’) να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία, τον Σον (28’) να απαντάει για τους φιλοξενούμενους και τον Κέιν να ανοίγει το σκορ στο 35’, όταν μετά από υπέροχη ασίστ του Λαμέλα, πέρασε και τον Μπέγκοβιτς, πριν κάνει το 0-1! Δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε 5’, μάλιστα, για να έρθει και το δεύτερο γκολ με τον Σον και όλα έδειχναν ότι η Τότεναμ βρήκε το σημάδι, που έψαχνε, για το δικό της θαύμα, καθώς είχε να κερδίσει σε αυτό το γήπεδο από το 1990. 

Ο ρυθμός ήταν καλύτερος στην επανάληψη και οι μπλε κατάφεραν να μειώσουν στο 58’, όταν μετά από κόρνερ του Γουίλιαν, ο Κέιχιλ κατέβασε και έκανε το 1-2 με το πρώτο του γκολ εντός έδρας για την Τσέλσι από τον Δεκέμβριο του 2013! Ξαφνικά, οι παίκτες του Ποκετίνο έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, όμως οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί για την ανατροπή.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, όμως κυλούσε χωρίς πολλά-πολλά και στο 76’ ο Μέισον έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει τα πάντα, όμως έκανε πολύ κακό τελείωμα, για να βγάλει ο Μπέγκοβιτς. Και τα σπιρούνια θα το πλήρωναν. Στο 83’ μετά από πανέμορφο συνδυασμό ο Αζάρ με εκπληκτικό τελείωμα έκανε και το 2-2 και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν. Πολλά νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα μέχρι το τέλος, πολλές κάρτες, με τον Λαμέλα να γλιτώνει την αποβολή, και φυσικά έτσι δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το Λέστερ πήρε… φωτιά!

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Μπέγκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Μάτιτς (78’ Όσκαρ), Φάμπρεγας. Γουίλιαν, Πέδρο (46’ Αζάρ), Ντιέγκο Κόστα

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουόκερ, Άλντερβαϊρελντ (90+1’ Τσαντλί), Βερτόνχεν, Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Λαμέλα, Σον (65’ Μέισον), Κέιν