Απο ποιο γύρο αρχίζουν οι Ευρωπαίοι

Η UEFA ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη της για τους προκριματικούς γύρους που αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας στις Ευρωπαϊκές  διοργανώσεις για την ποδοσφαιρική περιόδου 2016 - 2017. 

Ο Πρωταθλητής Κύπρου, δηλαδή το ΑΠΟΕΛ, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (πρώτοι αγώνες 12-13 Ιουλίου – επαναληπτικοί 19-20 Ιουλίου).

Από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League (πρώτοι αγώνες 14 Ιουλίου – επαναληπτικοί 21 Ιουλίου) θα αρχίσει τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Coca - Cola. 

Η δευτεραθλήτρια ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας καθώς και η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στο Πρωτάθλημα, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League (πρώτοι αγώνες 30 Ιουνίου – επαναληπτικοί 7 Ιουλίου).

Ευρωπαϊκή συμμετοχή έχει εξασφαλίσει και η Ομόνοια και το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου θα καθορίσει το γύρο από τον οποίο θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της ενώ, ο Απόλλωνας χρειάζεται ένα βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκή συμμετοχή, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του τελικού.

Οι κληρώσεις για τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρου του Champions και του Europa League θα γίνουν στις 20 Ιουνίου 2016.

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΠ