"Το παρελθόν, το μέλλον και η σχέση με τον Μπουφόν"!

Ένας από τους τερματοφύλακες που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στα Κυπριακά γήπεδα τα τελευταία χρόνια, είναι ο Άντριου Χογκ. Ο Μαλτέζος γκολκίπερ, αγωνίστηκε για μια χρονιά στην Ένωση και πραγματοποίησε… μυθικές εμφανίσεις . Την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στην Καλλονή όπου είχε επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ ενδιάμεσα διέπρεψε και με την φανέλα της Εθνικής Μάλτας, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με την Ιταλία. Ο Χογκ, που πλέον είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του, παραχώρησε συνέντευξη στο novasports.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο παρελθόν, το μέλλον και την σχέση του με τον τεράστιο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

O Άντριου Χογκ αποτέλεσε σημείο αναφορά για την Καλλονή, την οποία άφησε τον περασμένο Γενάρη. Λίγο πριν το ξεκίνημα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Μαλτέζος τερματοφύλακας μιλάει στο novasports.gr και τον Βασίλη Κωνστανόπουλο.

Ο Άντριου Χογκ είναι απ’ τους τύπους που μοιάζουν προγραμματισμένοι να πετύχουν. Απ’ την πρώτη χρονιά στην Καλλονή, όταν περίμενε την ευκαιρία για να πάρει τη θέση του Σιδεράκη στο αρχικό σχήμα, δεν έκρυψε τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα του. Με χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά, κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς της χρυσής εποχής της Καλλονής στη Superleague. Απ’ τον περασμένο Γενάρη ο Μαλτέζος τερματοφύλακας αποτελεί παρελθόν απ’ το σύλλογο της Λέσβου και αναζητεί το νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό. Το Novasports.gr τον αναζήτησε λίγο πριν το ξεκίνημα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

-    Που σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή; Ξεκούραση και προετοιμασία για το νέο σου βήμα;

Είμαι στη Μάλτα και ετοιμάζομαι για τις διεθνείς αναμετρήσεις της Μάλτας κόντρα στην Αυστρία και την Τσεχία. Το πρόγραμμα μου είναι φορτωμένο, καθώς κάνω επιπλέον προπόνηση με τον προπονητή και τον γυμναστή της εθνικής ομάδας. Έχω το χρόνο να συγκεντρωθώ και να δουλέψω τομείς στους οποίους ένιωθα πως χρειάζομαι δουλειά. Πάντως νιώθω υπέροχα!

-    Την περασμένη σέζον είχες αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σου. Υπήρχαν λόγοι που δεν γνωρίζουμε γι’ αυτό;

Η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, να συγκεντρωνόμαστε στο ουσιαστικό ζητούμενο και να αποδίδουμε στον αγωνιστικό χώρο! Πολλά πράγματα συνέβησαν στην ομάδα που δεν είχαν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Εξωτερικοί παράγοντες που προκαλούσαν ανισορροπία στην ψυχολογία των παικτών. Είναι κάτι που είδαμε σε πολλούς παίκτες της Καλλονής αυτή τη σεζόν. Αν και ακόμα θεωρώ πως η συνεισφορά μου στην ομάδα ήταν σταθερή, παρατήρησα μια μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία μου, όταν συμμετείχα στους αγώνες της εθνικής ομάδας την ίδια περίοδο. Είχα πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα την ίδια περίοδο απέναντι στην Ιταλία, τη Νορβηγία, το Αζερμπαιτζάν και την Κροατία.

-    Από εκεί είναι η φωτογραφία με τον Τζιναλουίτζι Μπουφόν που κυκλοφόρησε αρκετά τότε στα social media;

Ναι, είναι απ’ την αναμέτρηση με την Ιταλία στις 13 Οκτωβρίου του 2014 στη Μάλτα. Είχα κάνει εξαιρετική εμφάνιση, αν και ηττηθήκαμε 1-0 και ο Μπουφόν, τον οποίο θαυμάζω, έδειξε να εκτιμά την απόδοση μου. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις!

-    Η Καλλονή και η Superleague ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα σου. Ποιες ήταν οι πιο δυνατές στιγμές που πέρασες στη Μυτιλήνη; 

Η Καλλονή μου έδωσε την ευκαιρία να φτιάξω το όνομα στην Ελλάδα. Μέχρι το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, πρέπει να παραδεχτώ πως απόλαυσα το πέρασμα μου απ’ την ομάδα. Μάλιστα πέρυσι θεωρούσα πως η Καλλονή έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της! Δυστυχώς μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών, ολα άλλαξαν! 

-    Ποια θεωρείς ήταν η καλύτερη εμφάνιση σου με την Καλλονή;

Νομίζω ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2014, κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Είχαμε κερδίσει 2-0 με γκολ των Κειτά και Χουάνμα και είχα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής με τις επεμβάσεις μου. Αυτό έμελλε να είναι και η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Καλλονής στη Superlegue! 

-    Συνάντησες τέσσερις προπονητές στην Καλλονή. Ματζουράκης, Βλάχος, Θεοδωρίδης και Καραγεωργίου. Μπορείς να περιγράψεις κάθε έναν απ’ αυτούς με μια λέξη; 

Ο Ματζουράκης ήταν παθιασμένος, ο Βλάχος αισιόδοξος, ο Θαλής... πράσινος, ενώ δεν έχω να κάνω σχόλιο για τον Καραγεωργίου, καθώς συνεργαστήκαμε ελάχιστα! 

-    Τι εννοείς λέγοντας «πράσινος»;

Εννοώ άπειρος, χωρίς αυτοπεποίθηση παρά τη διάθεση για δουλειά που είχε.

-    Τώρα που έχεις παγωμένο κεφάλι, ποιοι ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες σου στην Καλλονή;

Μπορώ να ξεχωρίσω δύο. Τον Γιάκουμπ Ποντάνι και τον Ντανιέλ Αντέτζο. 

-    Τι πήγε στραβά φέτος στην Καλλονή;

Πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, έλλειψη κατεύθυνσης και πίστης, αλλά και πολλοί εξωγενείς παράγοντες συνδυάστηκαν με παντελή απώλεια εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση. 

-    Το διαζύγιο σου με την Καλλονή δεν ήταν φιλικό. Νιώθεις απογοήτευση απ’ τον τρόπο που έγινε όλο αυτό;

Πρέπει να παραδεχτώ πως ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση απ’ τον σύλλογο. Αγωνίστηκα σε περισσότερα από 60 παιχνίδια με τη φανέλα της Καλλονής και πάντα έδινα το 100%. Ορίζω τον εαυτό μου και αρνούμαι να μου συμπεριφέρονται σαν ζώο εγκλωβισμένο σε τσίρκο. 

-    Το μέλλον σου είναι στη Superleague; Και αν ναι, σε ποια ομάδα;

Θα αποφασίσω για το μέλλον μου μέσα στον επόμενο μήνα, αλλά φαίνεται πως θα κινηθώ προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Είμαι ενθουσιαμένος και αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον. Έχω υψηλό κίνητρο και είμαι έτοιμος να αποδείξω και πάλι ποιος είμαι στην πραγματικότητα. 

-    Στις καλές μέρες της Καλλονής, το όνομα σου έπαιξε στα ρεπορτάζ για συλλόγους όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Μίλησες ποτέ με αυτές τις ομάδες; Σου έδινε κίνητρο όλο αυτό το κλίμα;
Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να επηρεαστώ από σενάρια που σχετίζονται με άλλους συλλόγους, αν και είχαν πληροφορίες, πως είχαν γίνει επαφές. 

-    Το περασμένο χρόνο ήσουν στη Μυτιλήνη κι έτσι ήσουν πραγματικά κοντά σε ένα τεράστιο και παγκόσμιο ζήτημα. Αναφέρομαι στην προσφυγική κρίση. Πως την έζησες από κοντά;

Αφυπνίστηκα απ’ αυτή την εμπειρία. Η γυναίκα μου κι εγώ βλέπαμε πολλές βάρκες να καταφθάνουν στη Λέσβο απ’ το παράθυρο της κουζίνας μας. Τον Δεκέμβριο όταν οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές, βλέπαμε λέμβους να φτάνουν ακόμα και αργά τη νύχτα! Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Μπορώ να καταλάβω τον εκνευρισμό των κατοίκων της Λέσβου, αλλά πρέπει να συμπάσχουμε με την κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Έχω δύο παιδιά. Αν έπρεπε να τα σώσω απ’ τον πόλεμο, θα το έκανα. Πρέπει να βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση τους. 

-    Μια και βρίσκεσαι στη Μάλτα, ποιο είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου; Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα και στην Ελλάδα;

Στη Μάλτα δεν είμαστε πολλοί οι ποδοσφαιριστές, αλλά διαθέτουμε ορισμένους παίκτες που πραγματικά αξίζει να αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο. Δυστυχώς πολλές ομάδες προτιμούν να υπογράψουν συμβόλαιο με έναν παίκτη από μια περισσότερο προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Νομίζω πως αυτό είναι λάθος και προσωπικά έχω αποδείξει πολλές φορές στην καριέρα μου πως μπορώ να συναγωνιστώ με οποιονδήποτε. Οι σύλλογοι θα μπορούσαν να έχουν οφέλη, καθώς αγωνιζόμαστε στην εθνική ομάδα.