"3-3, παράταση και γκολ ο Άλεξ στο 119'!"

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν από το φετινό… ναυάγιο της Ένωσης, ήταν ο Κένεθ Φαν Ράνσμπεκ. Ο 21χρονος Βέλγος, λίγο πριν αποχωρήσει από την Κύπρο (διαβάστε ΕΔΩ το συγκινητικό του αντίο), μίλησε στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net και μας κατέθεσε τις σκέψεις του γύρω από τον σημερινό τελικό Κυπέλλου, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια. Χωρίς να χάνει το χιούμορ του, όπως θα διαπιστώσετε στην τελευταία του πρόταση!

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Τι είδος αγώνα πιστεύεις θα γίνει; Ανοικτό και επιθετικό παιχνίδι ή κλειστό και πιο προσεκτικό; «Σαν φίλαθλος, ελπίζω να δούμε ένα ανοικτό παιχνίδι, με θέαμα και γκολ. Είναι ένας τελικός, ένας μόνο αγώνας άρα οι ομάδες λογικά θα είναι πιο προσεκτικές μέσα στο γήπεδο. Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν βέβαια αν κάποια ομάδα σκοράρει νωρίς».

Θεωρείς ότι όποια ομάδα σκοράρει πρώτη θα κερδίσει ή είναι εφικτό να δούμε και ανατροπή; «Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δούμε γρήγορο γκολ, τότε το παιχνίδι θα είναι ανοικτό και θα δούμε ωραίο θέαμα αφού η ομάδα που θα. Απ’ εκεί και πέρα, είναι ένας τελικός και σε ένα τελικό δεν μπορείς να

Ποιο θα είναι το κλειδί για νίκη της Ομόνοιας και ποιο για νίκη του Απόλλωνα; «Για τον Απόλλωνα, χωρίς καμία αμφιβολία ο Άλεξ Ντα Σίλβα. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, πολύ καθοριστικός στα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας του. Από πλευράς Ομόνοιας είναι πιο δύσκολο να προβλέψω, έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να κάνουν την διαφορά. Θα έλεγα τον Νούνο Ασίς επειδή είναι ένας εξαιρετικός παίκτης».

Ο Απόλλωνας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα μιας και ο τελικός θα γίνει στο γήπεδό του; «Ναι, πιστεύω ότι έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα γι’ αυτό. Είναι συνηθισμένοι οι παίκτες να αγωνίζονται στο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου τους. Αλλά αυτό δεν θα σημαίνει και πολλά, θεωρώ ότι από 50-50 γίνεται 51-49% υπέρ του Απόλλωνα».

Αν έπρεπε να ποντάρεις τα λεφτά σου κάπου, που θα τα πόνταρες και με τι σκορ; «Στον Απόλλωνα. Σκορ 3-3 μετά το ενενηντάλεπτο και στο τέλος της παράτασης, στο 119’ θα σκοράρει ο Άλεξ Ντα Σίλβα με πέναλτι και ο Απόλλωνας θα κερδίσει 4-3. Μάλλον θα είναι και αυτός ο λόγος που δεν παίζω ποτέ στοιχήματα»!