"Συνηθισμένο φαινόμενο η ανακάλυψη της... τασιηνόπιττας"

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώστας Στρατής αναφέρεται στις τηλεοπτικές συμφωνίες της Cytavision και στο... φαινόμενο της "ανακάλυψης της τασιηνόπιττας".

Αναλυτικά:

Φαίνεται ότι στην Κύπρο η "ανακάλυψη της τασιηνόπιττας" είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα αναμάσημα των συμφωνιών της Cytavision με διάφορα μικρομεσαία σωματεία, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Διερωτώνται πως είναι δυνατόν, σωματεία που ο αριθμός των εισιτηρίων τους στα παιχνίδια είναι μικρός, να πήραν αυτά τα συμβόλαια από τη Cyta.

Ποτέ όμως δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν. Απλά "λανσάρουν" με μεγάλους τίτλους την ανακάλυψη τους. 
Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Προσωπικά ευτύχησα να διαπραγματεύομαι για το σωματείο μου τη συγκεκριμένη συμφωνία. Ο στόχος του Οργανισμού, ήταν και έτσι έπρεπε, οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου. Σωστά σκεφτόμενοι στη Cytavision, αποφάσισαν να επενδύσουν στα λεγόμενα μικρομεσαία σωματεία και εξηγώ γιατί:

Σε ποια παιχνίδια υπάρχει μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον από τους φίλους της Ομόνοιας, του ΑΠΟΕΛ κλπ? Στα εντός έδρας που οι περισσότεροι πάνε στο γήπεδο ή στα εκτός που οι περισσότεροι προτιμούν την πολυθρόνα? Η απάντηση θεωρώ πως είναι πολύ εύκολη. Ασφαλώς στα εκτός έδρας. Εξασφαλίζοντας συμφωνίες με 10 σωματεία, σε ποσά πολύ χαμηλότερα από αυτά που άλλες εταιρείες έδιναν στα μεγάλα σωματεία, η επιτυχία ήταν δεδομένη. Είχαν δέκα παιχνίδια των μεγάλων σε πολύ χαμηλό κόστος και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα εντός παιχνίδια, για το λόγο που προανάφερα. Έτσι λοιπόν η Cytavision από νέος παίκτης των τηλεοπτικών έγινε ο πρώτος. Οι συνδρομές που εξασφάλισαν αποτελούσαν μακρινό όνειρο για άλλες εταιρείες, που έδιναν τα τεράστια και υπερδιπλάσια ποσά στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. 40 χιλιάδες και πλέον συνδρομητές κλειδώνονταν από τον Οργανισμό για τα τηλεοπτικά και κυρίως για τα υπόλοιπα προϊόντα όπως ίντερνετ κλπ.

Γι αυτό λοιπόν, κάποτε στην Κύπρο πρέπει να μάθουμε, ότι πριν καταδικάσουμε οφείλουμε να διερευνήσουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμώ πως η Cytavision ενήργησε έξυπνα και πέτυχε...