Το ποδόσφαιρο κατά της ανεργίας

Όταν λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, δεν το λέμε τυχαία. Το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό άθλημα που μπορεί να συσπειρώσει τόσο κόσμο για ένα κοινό σκοπό.Ακόμα κι αν αυτός είναι να αλλάξει τις ζωές νεαρών ανθρώπων με κατεστραμμένες ζωές. Τι εννοούμε; Διαβάστε…

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα StreetLeagueιδρύθηκε αρχικά το 2001, ως μια οργάνωση που ήθελε να βοηθήσει τους άστεγους. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, το φιλανθρωπικό ίδρυμα StreetLeagueδουλεύει με νεαρούς ηλικίας 16 - 25 ετών, οι οποίοι δεν έχουν δουλειά, μόρφωση ή εκπαίδευση οποιουδήποτε είδους…
http://www.streetleague.co.uk/

Το όραμα αυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης είναι να συμβάλει κατά της ανεργίας στην Αγγλία, όπου σχεδόν 1 εκατομμύριο νέοι ηλικίας 16-24είναι χρόνια άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων και 250,000 νέων οι οποίοι αναζητούν εργασία εδώ και ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα αυτής της ανεργίας όπως περιγράφονται σε έρευνα που δημοσιοποίησε το ίδρυμα, είναι καταστροφικά για τους νέους. Και δεν είναι μόνο οικονομικά. Κινδυνεύουν να ‘εξαρτηθούν’ από τη βοήθεια της κρατικής πρόνοιας, να χαλάσει τόσο η σωματική όσο και η ψυχική τους υγεία και να εμφανίσουν κατάθλιψη η οποία πολλές φορές οδηγεί σε τραγικά περιστατικά.

Τα αποτελέσματα αυτής της ανεργίας είναι άσχημα και για το ίδιο το κράτος, καθώς στην ίδια έρευνα γίνεται λόγος για οικονομική απώλεια του κράτους ύψους 9 δις το χρόνο, ενώ μελλοντικά πρόκειται να χάσει 689 εκατομμύρια για πληρωμές, 2.2 δις σε πιθανές φορολογήσεις και 6.3 δις σε χαμένη παραγωγή.
Το ίδρυμα StreetLeagueλοιπόν, επιχειρεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που συνδυάζει… ποδόσφαιρο με μόρφωση, καταμερίζοντας τις 4 ώρες του ημερήσιου προγράμματος σε 2 ώρες στην τάξη και… 2 ώρες στο γήπεδο!

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 10 εβδομάδων και δίνει έμφαση σε στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την εργοδότηση αυτών των ατόμων, όπως την επικοινωνία, τη συνεργασία, και τη δημιουργία και επίτευξη στόχων.Επίσης, γίνονται μαθήματα βιογραφικού, ενώ συνεργάζονται με εταιρείες για τη δημιουργία ‘ψεύτικων’ συνεντεύξεων έτσι ώστε να ετοιμάσουν τους νέους για τον πραγματικό κόσμο. Επίσης, τους μαθαίνει να ζουν υγιεινά αλλά και να αθλούνται με το ποδόσφαιρο, το οποίο φυσικά αποτελείτη βασική αθλητική τους δραστηριότητα!

Ακολούθως, όταν το πρόγραμμα τελειώσει, το ίδρυμα βάζει τους νέους σε πραγματικές επιχειρήσεις για 6 εβδομάδες για την απόκτηση πείρας, μεπερισσότερους από 1000 νέους μέχρι στιγμής να έχουν προσληφθεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα.

Τι ενώνει όλους αυτούς τους νέους; Η απάντηση απλή. Η επιθυμία τους να αλλάξουν τη ζωή τους, και η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Ποιο υπερτερεί από τα δύο, μη με ρωτάτε.Ένα είναι το σίγουρο. Ζωή και ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετα. Για μερικούς, το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής τους, για άλλους, η ζωή τους είναι μέρος του ποδοσφαίρου…