"Το Μουσείο θα παραδοθεί απο εμάς"

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις μετά την παραίτηση του Προέδρου των Εθελοντών Χάρη Βασιλείου. Παρέμβαση και ανακοίνωση από τα μέλη των Εθελοντών Δρ Κώστα Σχίζα και τον Μιχάλη Ραφαήλ...

Μουσείο θα παραδωθεί απο εμάς για τους εορτασμούς των 90χρονων του Σωματείου
ΔΗΛΩΣΗ Δρ.Κωστα Σχιζα και Μιχαλη Ραφαηλ αναφορικα με την απαιτηση της Διοίκησης του Σωματειου ΑΠΟΕΛ για αποχωρης τους από την Επιτροπη Μουσειου ΑΠΟΕΛ

Το περασμένο Φεβρουάριο είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετεχουμε μαζί με τον Χάρη Βασίλειου, τον Αλκη Φίλιππου και άλλους εκλεκτούς Εθελοντές Αποελίστες στην επιτροπη που δημιουργηθηκε απο το Χαρη υπο το ρολο του ως συντονιστης του μουσειου για την υλοποίηση του Μεγάλου ονείρου όλων των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ του Μουσείου Ιστορίας του Σωματείου μας.

Μια επιτροπη η οποια ειχε την απολυτη εμπιστοσυνη της προηγουμενης διοικησης και κυριως του πρωην προεδρου ο οποιος δεν παρενεβηκε ουτε και μια φορα στο εργο μας αντιθετως μας στηριξε τοσο οικονομικα οσο και με τη δημιουργια της εκδηλωσης στο ΕYROPA HOTEL με προσωπικα του εξοδα. 
Το έργο χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων και ιδιαίτερα του Χάρη Βασίλειου και την εθελοντική εργασία επωνύμων και ανωνύμων ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ καθώς και την δωρεάν παραχώρηση υλικών και εργατικών αξίας πέραν 130.000 ευρώ, προχώρησε με απίστευτους ρυθμούς. Από τις 8 Ιουνίου 2016 μέχρι και σήμερα ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες, απομένει δε το μπογιάτισμα, η τοποθέτηση δαπέδων και η διαρρύθμιση των εκθεμάτων. Για όλα αυτά έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν υλικά και εργατικά.

Παράλληλα με μια τιτάνια προσπάθεια εξασφαλίσαμε από ποδοσφαιριστές, παράγοντες και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ μέσω των πακέτων των 50 και 500 ευρώ ένα ποσό περίπου 22,000 ευρώ το όποιο σήμερα είναι κατατεθειμένο σε Τραπεζιτικό λογαριασμο για το Μουσείο ΑΠΟΕΛ.

Τέλος έχουμε εξασφαλίσει κειμήλια ανεκτίμητης αξίας και έχουν επιδιορθωθεί και αποκασταθει με πολύ κόπο και μόχθο από τον Δρ. Σχιζα και την Εθελόντρια Αλεξια πέραν των 500 τροπαίων στο Σωματείο. Επίσης αναθέσαμε σε ειδική Αρχιτέκτονα/μουσικολόγο την τελική διαρρύθμιση. Σημειώνουμε ότι μέχρι και σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ η ΒΟΗΘΕΙΑ δεν είχαμε από τους νεοεκλεγεντεςς στην Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ παρα τις περί του αντίθετου διαβεβαιώσεις ιδίως του Χρ.Ποταμιτη.

Την περασμένη Τετάρτη μέσα στα πλαίσια της απόφασης μας για καλύτερο συντονισμό με το Σωματείο και την Εταιρεία και επιδιώκοντας την απόλυτη διαφάνεια, θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε το Σωματείο και την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ για όλες τις πτυχές του έργου (κατασκευαστική/οικονομική/οργανωτική). Δυστυχώς η πρόσκληση μας αυτή αντί να εκτιμηθεί, προκάλεσε την αντίδραση μελών του Δ.Σ. του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, οι όποιοι μας ενημέρωσαν (στις 20 Ιουλίου 2016!!!) ότι είχε συσταθεί 4μελης επιτροπή στην οποία έπρεπε να αποταθούμε για να μας πουν, πότε και με ποιους θα γινόταν οποιαδήποτε συνάντηση!!!

Σημειώνουμε ότι από τα 4 μελη της επιτροπής μόνο 1 είχε επισκεφθεί τον χώρο ανέγερσης του Μουσείου κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας.
Στην συνέχεια και παρα τις προσπάθειες μας για επικοινωνία με τον Προέδρο του Σωματείου Χρ,. Ποταμιτη προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μας μεταφέροντο σωστά οι αποφάσεις του Σωματείου, αυτό δεν έγινε κατορθωτό διότι ο κ, Ποταμιτης δεν απαντούσε στις κλήσεις και τα μηνύματά μας.

Αντίθετα και όπως ενημέρωσαν τον Χάρη Βασίλειου μέλη της νεοσυσταθειας 4 μέλους επιτροπής του Σωματείου - της οποίας την ύπαρξη αγνοούσαμε μέχρι και προχθές - τόσο ο Κώστας Σχίζας , όσο και ο Μιχάλης Ραφαήλ ησαν ανεπιθύμητοι στην Επιτροπή για τους προσωπικους λόγους τος οποιους επιφυλαζομαστε να αναφερθουμε αν χρειαστει.
Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη βδομαδα κ.Ποταμιτης μιλούσε για ενότητα και «ένα ΑΠΟΕΛ»

Όλα τα πιο πάνω αχρείαστα, θλιβερά και πρωτοφανή γεγονότα , έχουν δημιουργήσει θλίψη και προβληματισμό σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχουνε συνεργασθεί για τον μεγάλο στόχο της υλοποίησης τους Μουσείου.

Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά και με αίσθημα ευθύνης προς όλο τον κόσμο και τους αθλητές (νυν και τέως) του Μεγαλύτερου Σωματείου της Κύπρου καθώς επίσης σε όσους μας εμπιστευθήκαν με τα χρήματα τους ότι τον ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 90χρονων του Σωματείου μας.

Δηλώνουμε επίσης κατηγορηματικά ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε και να προσεφέρουμε για τον πιο πάνω σκοπό είτε το θέλει ο Ποταμιτης και οι συμβουλάτορες του είτε όχι.

Αλώστε οι επαναλαμβανόμενες διχαστικές ενέργειες και τακτικές του εν λόγω κυρίου είναι σε όλους γνωστές. Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία – αν χρειαστεί - σε δημοσιογραφική διάσκεψη την επόμενη εβδομάδα μετα τον κρίσιμο Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μας.

Με τιμή

Δρ. Κώστας Σχίζας - Μιχάλης Γλ. Ραφαήλ.
Μέλη Επιτροπής Μουσείου Α.Π.Ο.Ε.Λ.