Τι θα θέλαμε να δούμε στο φετινό πρωτάθλημα

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε μια ανάσα πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Όπως σε όλα, έτσι και στο ποδόσφαιρο, κάθε νέα αρχή αποτελεί και μια νέα υπόσχεση. Έτσι κι εμείς, με αφορμή τη νέα αρχή του Κυπριακού πρωταθλήματος, θα θέλαμε να δούμε τα εξής:

Νεαρά ταλέντα! Πολλά! Θέλουμε να δούμε νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές να αφήνουν υποσχέσεις μέσα στα γήπεδα. Να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν απίστευτες προσδοκίες για το μέλλον. Όχι μόνο για λογαριασμό των φιλάθλων της ομάδας που αγωνίζονται, αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της Κύπρου μέσω της Εθνικής μας! 

Θέαμα και γκολ! Κάθε χρόνος που περνά βρίσκει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Κύπρου πιο καλό, πιο ανεπτυγμένο, πιο επαγγελματικό. Θέλουμε η φετινή χρονιά να ακολουθήσει το μοτίβο αυτό και να μας προσφέρει ακόμη περισσότερο θέαμα! 

Εννοείται πάντα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε. Ευγενή άμιλλα, ‘μάχες’ που διαρκούν μονάχα 90 λεπτά. Θέλουμε να δούμε όσο περισσότερους ποδοσφαιριστές γίνεται να δίνουν το παράδειγμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να συγχαίρουν αντιπάλους, να δίνουν το χέρι και να σηκώνουν πάνω τον αντίπαλο που γκρέμισαν, να χειροκροτούν την καλή εμφάνιση της αντίπαλης ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές αποτελούν είδωλα, ιδίως για τα μικρά παιδιά, και γνωρίζουν ότι πρέπει να δείχνουν το δρόμο.

Περιορισμένα στο ελάχιστο διαιτητικά λάθη. Δεν μπορούν να αποφευχθούν πλήρως, εννοείται, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερα γίνεται. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ένα λάθος σφύριγμα είναι ικανό να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Θέλουμε επίσης να δούμε γεμάτα γήπεδα. Έτσι κι αλλιώς, το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Τι πιο ωραίο από το να βλέπεις τον παππού, τον γιο και τον εγγονό δίπλα δίπλα να παρακολουθούν το παιχνίδι συμβολίζοντας με την παρουσία τους την εναλλαγή στήριξης ολόκληρων γενιών; Εξάλλου, γεμάτα γήπεδα σημαίνει αυτόματα και πιο όμορφη ατμόσφαιρα και κυρίως περισσότερη ώθηση στην ομάδα.

Οι ομάδες – έκπληξη πάντα αποτελούσαν ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά κάθε πρωταθλήματος, ξεδιπλώνοντας την απίστευτη δουλειά που γίνεται όταν κανείς δεν βλέπει και κανείς δεν περιμένει. Ομάδες που πιστεύουν στις ικανότητές τους και εμπνέουν και τις υπόλοιπες. Θέλουμε να δούμε πολλές από αυτές!

Τέλος, θέλουμε να δούμε μια συγκλονιστική κατάληξη που θα μας καθηλώσει, που θα μας κόψει την ανάσα. Μια κατάληξη που θα έχει έρθει από ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με συγκινήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Με ανατροπές, με μάχες σώμα με σώμα, και είθε ο καλύτερος να κερδίσει!

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να διακρίνουν το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Ποιο θεωρείτε το πιο σημαντικό;