Καλή αρχή με ουσία και... Παναγή (βίντεος/φώτος)

Η Ομόνοια είχε την ουσία και έκανε καλή αρχή στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Ερμή με 3-1. Για τους "πράσινους" σκόραραν Ντέρμπισαϊρ (πέναλτι) και Αγκάγιεφ (2) ενώ ο Παναγή έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές απουκρούσεις και έσωσε την ομάδα του, που είχε σημαντικά μεσοαμυντικά προβλήματα. Για τους "φτεροπόδαρους" είχε μειώσει προσωρινά ο Ντε Μέλο στο 21'.

Μεσοαμυντικά προβλήματα, πολλές φάσεις, τρία γκολ...

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες είχαν πολλά μεσοαμυντικά προβλήματα και η Ομόνοια που ήταν περισσότερο ουσιαστική πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους πράσινους αφού στα 25 δευτερόλεπτα (!) κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντέκερς στον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος ανέλαβε την εκτέλεση και... σφράγισε το ονειρεμένο ξεκίνημα για την ομάδα του.

Απ' εκεί και πέρα ο Ερμής θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα όταν στο 11' ο Παναγή έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Χόι ενώ στο 15' οι φτεροπόδαροι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Μαργκάσα να σώζει τους “πρασινους” με σωτήριο τάκλιν. Στην εξέλιξη της φάσης η Ομόνοια έφυγε στην αντεπίθεση, ο Χριστοφή γύρισε στον Αγκάγιεφ και ο Ισραηλινός που ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα και δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Στο 17' το τριφύλλι είχε νέα ευκαιρία αλλά ο Ντάρμπισαϊρ δεν μπόρεσε με τακουνάκι να νικήσει τον Ντέκερς.

Παρά τα δυο γρήγορα γκολ των γηπεδούχων, ο Ερμής παρέμεινε στο παιχνίδι αφού στο 21' ο Ντε Μέλο μετά από ωραία προσπάθεια βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε τον Παναγή από αριστερά για το 2-1. Μάλιστα στο 25' οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά ο Παναγή έκανε νέα πολύ καλή επέμβαση στη μονομαχία με τον Άλμπα.

Απ' εκεί και πέρα όπως ήταν αναμενόμενο, αραίωσαν οι ευκαιρίες αφού ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η ίδια εικόνα. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 43' όταν το σουτ του Χόι χτύπησε στον Χριστοφή και πήγε έξω. Γενικά ο Ερμής μετά το 2-1 στάθηκε καλά και απειλούσε κυρίως με τις εμπνεύσεις του Ντε Μέλο και του Χόι, με την άμυνα της Ομόνοιας να υποπίπτει σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Τι έγινε στο 2ο μέρος

Η "επανάληψη" θα μπορούσε να ξεκινήσει και αυτή με γκολ - αυτή την φορά για τους φιλοξενούμενους - όταν στο 47' ο Άλμπα έκανε το σουτ και ο Παναγή έβγαλε άλλη μια πολύ καλή απόκρουση. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ και πάλι ο Άλμπα στο 53' μετά από νέο λάθος της Ομόνοιας έκανε το σουτ που ήταν λίγο άστοχο.

Μετά από ένα κύμα επιθέσεων του Ερμή που ξεπεράστηκε ανώδυνα, η Ομόνοια άρχισε κι αυτή να κάνει αισθητή την παρουσία της μπροστά, χωρίς όμως να λείπουν και πάλι τα λάθη στην άμυνα... Στο 58’ μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Κλέιτον, ο Νασιμέντο έκανε την προβολή όμως αστόχησε για λίγο. Στο 63' ήταν ξανά η σειρά της ομάδας του Νίκου Παναγιώτου να απειλήσει όμως ο Παναγή έκανε άλλη μια πολύ καλή απόκρουση στο σουτ του Χόι. Ακολούθησαν δυο καλές στιγμές για τους "πράσινους", στο 66' με Δημητρίου και στο 67' με τον Σέρινταν να κάνει το σουτ από κοντά και τον Ντέκερς να αποκρούει σωτήρια.

Λίγα πράγματα στην συνέχεια όπου οι φάσεις ήταν λιγοστές μέχρι το 84' όταν ο Αγκάγιεφ "τέλειωσε" το παιχνίδι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ με δυνατό σουτ μετά από λάθος στην αντίπαλη άμυνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναγή πρόσθεσε άλλη μια επέμβαση στον απολογισμό του αφού μετά από τρικυμία στην άμυνα βγήκε έγκαιρα και έκανε την απόκρουση, όπως και στο 92' όταν έστειλε κόρνερ το σουτ του Ντε Αραούχο.

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Νασιμέντο, Παντελιάδης (69' Ούρσουλιτς), Μαργκάσα, Φυλακτού (51' Φλορέσκου), Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή (51' Σέρινταν), Αγκάγιεφ, Ντάρμπισαϊαρ

Ερμής: Ντέκερς, Μπενγκά, Χριστοφή, Μπάουμαν (46' Ντε Αραούχο), Μαρτίνουκ, Μαϊσουράτζε, Άλμπα (82' Αλεξίου), Χριστόφ, Σίργκι, Ντε Μέλο, Χόι (86' Γιαγκουδάκης)

Κίτρινες: Νασιμέντο, Παντελιάδης, Δημητρίου / Μπάουμαν, Χόι, Σίργκι, Ντε Μέλο

- Κόπηκαν 733 εισιτήρια.

- Λόγω τιμωρίας της Ομόνοιας το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα εισόδου είχαν συνταξιούχοι άνω των 65 και μητέρες με παιδιά κάτω των 12 ετών.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου - Παύλο Γεωργίου, τέταρτο τον Νικόλα Νεοκλέους και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.