Η τέχνη της ασίστ

Πολλές φορές, για να μην πούμε σχεδόν πάντα, επικεντρωνόμαστε στην εκτέλεση.

Στον ποδοσφαιριστή που θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα, αυτόν που θα τελειώσει την φάση. Και αδικούμε τον δημιουργό, τον… σερβιτόρο άσχετα αν πολλές φορές η ασίστ είναι πολύ πιο ωραία από το ίδιο το γκολ.

Ωραίο το πλασέ του Γκιέ, ωραίο και αυτό του Ντε Μέλο όπως και του Ιβάνοφ αλλά ακόμα πιο ωραία ήταν η δημιουργία των Άλεξ, Πιμ και Εντουάρντο!

Στο γκολ του επιθετικού του Απόλλωνα, μετά το λάθος του Μπεμπέ ο Άλεξ Ντα Σίλβα δεν χρειάστηκε καν κοντρόλ, το οποίο θα καθυστερούσε την μεταβίβαση και θα έδινε το δικαίωμα στην αντίπαλη άμυνα να οργανωθεί. Με την μία πέρασε την κάθετη στον κενό χώρο, βρήκε τον Γκιέ στον βηματισμό ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να… ανοίξει το σκορ.

Στο γκολ του Βραζιλιάνου ακραίου του Ερμή, όλη η δουλειά έγινε από τον Πιμ Μπάουμαν. Για να βρεθεί ένας με έναν με τον Νασιμέντο και να τον… χορέψει, έπρεπε να γίνει η πάσα που θα… έκοβε στα δύο την αμυντική γραμμή της Ομόνοιας. Η μπάλα έφτασε στον Ολλανδό χαφ ο οποίος όντας με πλάτη στην αντίπαλη περιοχή, επιχείρησε ένα εξαιρετικό τακουνάκι που αποδιοργάνωσε τους αντιπάλους, έφερε στο ένας με έναν τον Ντε Μέλο ο οποίος πέρασε και σκόραρε.

Σαν… σέντερ φορ σκόραρε ο δεξιός μπακ του Εθνικού, Φιλίπ Φιλίποφ. Για να συμβεί αυτό όμως, έπρεπε να τον… σημαδέψει με μια τριαντάρα μπαλιά ο Εντουάρντο Πιντσέλι, ο οποίος βλέποντας την κάθετη κίνηση του συμπαίκτη του, πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και την έστειλε να… σβήσει πάνω στο δεξί του πόδι. Και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία…