Δερύνεια: Άλεξ, Εφραίμ, γκέλα και... Ηλία!

Το βασικό ζητούμενο για την Ομόνοια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ήταν να γίνει ένα δυνατό ξεκίνημα, εκμεταλλευόμενη το ευνοϊκό πρόγραμμα.

Το πρώτο ντέρμπι αργεί (6η αγωνιστική με Απόλλωνα εκτός) και μέχρι τότε οι «πράσινοι» θέλουν μόνο νίκες, για να εδραιωθούν στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρώτη νίκη στο ματς με τον Ερμή ήρθε και τώρα σειρά έχει η δεύτερη, με την Αναγέννηση στο «Τάσος Μάρκου». Μια έδρα που τα τελευταία η Ομόνοια έχει μετατρέψει σε… εξοχικό αντιμετωπίζοντας την Ένωση, ωστόσο η τελευταία της επίσκεψη για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση ξυπνά… εφιάλτες.

Σεζόν 2011-12, 16 Οκτωβρίου του 2016 και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής η Αναγέννηση υποδέχθηκε την Ομόνοια η οποία προερχόταν από τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στις προηγούμενες αγωνιστικές. Στο 20’ ο Σπούνγκιν σκόραρε σε λάθος εστία και η Αναγέννηση προηγήθηκε. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 45’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, στο 51’ ο Εφραίμ αντίκρισε κόκκινη κάρτα, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και η Ομόνοια… γκέλαρε, απέναντι στην νεοφώτιστη ομάδα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το συγκεκριμένο ήταν το παιχνίδι στο οποίο υπήρξαν οι γνωστές καταγγελίες του διαιτητή Χρήστου Ηλία για τον τότε προπονητή της Ομόνοιας Νεόφυτο Λάρκου, με τον απόηχο να… επισκιάζει ακόμα και την γκέλα.