Πρώτος σκόρερ (Ψηφίστε!)

Θυμηθήκαμε χθες τους πρώτους σκόρερ της τελευταίας δεκαπενταετίας και μαζί και τις στιγμές που μας χάρισαν. Γκολ… με το τσουβάλι, ειδικά στο πρώτο μισό της. Κάπου εκεί ήταν που, παρατηρώντας και τον αριθμό των γκολ του πρώτου σκόρερ κάθε χρονιάς, είχε παρατηρηθεί και η σημαντική μείωση τους όσο πλησιάζαμε στο παρόν.

Συγκεκριμένα, 193 γκολ σημειώθηκαν από τους πρώτους σκόρερ του πρώτου μισού της περασμένης 15ετίας, εν αντιθέσει με τα 156 γκολ του δεύτερου μισού. Ειδικά τις τελευταίες 5 σεζόν, κανείς δεν ξεπέρασε ή έφτασε έστω τα 20 γκολ

Αυτό φυσικά οφείλεται και στην τακτική, στην οποία δίδεται πλέον το περισσότερο βάρος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαία η συζήτηση που γίνεται μεταξύ τακτικής και ταλέντου, και πως η πρώτη δεν αφήνει το δεύτερο να ξεδιπλωθεί όπως μπορεί.

Εκτός φυσικά και αν μιλάμε για ταλέντα τύπου Ρονάλντο και Μέσι, οι οποίοι έχουν την απίστευτη ικανότητα να σπάνε άμυνες και τακτικές. Ας επιστρέψουμε όμως στα Κυπριακά δεδομένα! Είδαμε τους πρώτους σκόρερ της προηγούμενης δεκαετίας. Αν θα μπορούσαμε να τους προβλέψουμε πριν την εκκίνηση του εκάστοτε πρωταθλήματος, δεν ξέρω. Μερικούς, ίσως. Το ερώτημα όμως δεν είναι αυτό.

Το ερώτημα είναι, μπορεί να γίνει πρόβλεψη για φέτος; Μπορούμε να προβλέψουμε τον πρώτο σκόρερ; Υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους; Τι λέτε;

Ποιον βλέπετε να χρίζεται πρώτος σκόρερ του Κυπριακού πρωταθλήματος 2016/2017; Ψηφίστε!