Το μοίρασαν... (Χ)ωρίς γκολ (φώτος)

Απόλλωνας και Άρης συμβιβάστηκαν στο 0-0 στο Τσίρειο, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής...

Χωρίς καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά χωρίς να απειλήσει την εστία του Αντόνιο. Είχε μία καλή προϋπόθεση ευκαιρίας στο 8ο λεπτό με τον Βασιλείου να μπαίνει στη περιοχή από τα αριστερά αλλά να μην καταφέρνει να κάνει σωστά την παράλληλη πάσα προς τον Παπουλή.

Τρίλεπτο φωτιά

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά είχαμε από μία καλή φάση για την κάθε ομάδα. Στο 11ο λεπτό ο Μαραγκουδάκης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση αλλά στο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Στο 13` ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με κεφαλιά του Γκίε που έστειλε την μπάλα έξω από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα φάουλ του Ντα Σίλβα. 

Μεγάλες αποκρούσεις από τον Αντόνιο

Στο 25ο λεπτό ο Γκίε έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του. Μετά από γύρισμα του Μπεντόγια από τα δεξιά, ο Ιβοριανός επιθετικός βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι αλλά σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 32` έχασε νέα ευκαιρία ο Απόλλωνας με τον Φώτη Παπουλή που πλάσαρε τον Αντόνιο από το ύψος του πέναλτι αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη "φώναξε" και πάλι "παρών"!

Απάντηση από τον Άρη

Μετά από τις δυο μεγάλες ευκαιρίες του Απόλλωνα ήρθε η σειρά του Άρη να επιτεθεί. Αρχικά στο 35` ο Ικάντε έκανε ένα διαγώνιο σουτ έξω από τη περιοχή αλλά η μπάλα βγήκε σε κόρνερ από κόντρα που έβαλε ο Ρομπέρζ και δύο λεπτά αργότερα ήταν ο Μπεριέξ που ανάγκασε τον Βάλε να πραγματοποιήσει σπουδαία απόκρουση.

Δυναμικό ξεκίνημα

Μπήκε δυναμικά ο Απόλλωνας στο δεύτερο μέρος με τον Ντουντού να αναλαμβάνει πολλες πρωτοβουλίες από το αριστερό άκρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ως το 47 οι "κυανόλευκοι" κέρδισαν δύο κόρνερ από τις προσπάθειες του αριστερού μπακ.

"Άγγιξε" το γκολ

Στο 60ο λεπτό χάθηκε η φάση του αγώνα από τους "γηπεδούχους". Έγινε το κόρνερ  από τα δεξιά με την μπάλα να παίρνει αρκετό φάλτσο και να διώχνει ο αμυντικός του Άρη προς την εστία του αλλά ο Αντόνιο να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση.

Αγρίεψε το παιχνίδι από το 63` και μετά. Αρχικά αλληλοσπρώχθηκαν οι Ευσταθίου και Ρομπέρζ με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να πραγματοποιούν μια σύρραξη. Τελικά οι δύο προαναφερθέντες δέχθηκαν από μία κίτρινη κάρτα.

Χωρίς να αλλάξει κάτι φτάσαμε έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ντουντού να είναι ο μεγάλος άτυχος  αφού τραυματίστηκε αντικαταστάθηκε από τον Μπάρμπαρο, με τον Εμάνουελ να κάνει αλλαγή στην αλλαγή

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Με την μετατροπή της διάταξης του σε 4-4-2 ο Απόλλωνας προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα με διάφορες σέντρες αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Άρη. Ο Παπουλής βρέθηκε μέσα στη περιοχή στο 95` κάνοντας την προβολή από κοντά αλλά ο Αντόνιο πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία επέμβαση στο παιχνίδι κρατώντας τον βαθμό για τον Άρη.

Στις τελευταίες στιγμές του αγώνα ο Απόλλωνας έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες. Αρχικά έγινε το απευθείας φάουλ από τον Μπάρμπαρο αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Αργεντινός που σημάδεψε τον Μπεντόγια στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ισπανός από πλεονεκτική θέση και εντελώς μόνος δεν βρήκε καλά τη μπάλα στέλνοντας την έξω.

Απόλλων: Βάλε, Λόπες, Βασιλείου (46' Ντουντού/80' Μπάρμπαρο), Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Πέδρο (69' Μάγκλιτσα) , Παπουλής, Γκίε

Άρης: Αντόνιο, Θεοφίλου, Ευσταθίου, Παντίδος, Αντωνίου, Ικάντε (90' Παχίπης), Μαριάνο (79' Φράγκος), Μάρτινς (74' Παναγή), Άλβαρες, Κύπρου, Μαραγκουδάκης 

Κίτρινες: Βινίσιους, Ρομπέρζ / Ευσταθίου, Αντόνιο, Φράγκος

* Υπενθυμίζουμε ότι η αναμέτρηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δικαίωμα να βρίσκονται στις εξέδρες είχαν μόνο παιδιά που συνοδεύονταν από τις μητέρες τους και συνταξιούχοι πέραν των 65 ετών.