Άγονη ισοπαλία στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι… (φώτος/βίντεο)

Ισόπαλο 0-0 εξήλθε το Βαρωσιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα. Οι δυο ομάδες είχαν εναλλασσόμενη υπεροχή, δημιούργησαν φάσεις ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίκτυα.  Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στο 9’ είχαν δοκάρι με τον Μάατσι. 

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Ανόρθωση και από τα πρώτα λεπτά πίεσε τη Νέα Σαλαμίνα για ένα γρήγορο γκολ. Η πίεσή της μεταφράστηκε σε δυο κόρνερ και ένα φάουλ από καλό σημείο στο 2’ που ο Ράγιος ανάγκασε τον Βεσελόφσκι να διώξει εντυπωσιακά.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 9’ σημείωσαν την πρώτη τους ευκαιρία αλλά και καλύτερη του αγώνα με τον Μάατσι να σημαδεύει από πλεονεκτική θέση το οριζόντιο δοκάρι. Στο 11’ απώλεσαν νέα κλασική ευκαιρία με τον Μακρίεφ εντελώς μόνο να μην καταφέρνει να νικήσει τον Κόπριβετς. Ο Κούσουλος με τσαμπουκά έκλεψε από δεξιά τη μπάλα όμως ο Βούλγαρος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.  

Ό,τι καλύτερο που αξίζει λόγου ήταν στο 23’ ένα σουτ του Καλό και στο 32’ όταν ο Καλδερόν προσπάθησε να νικήσει τον Βεσελόφσκι με ανάποδο ψαλίδι. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στη τελική πάσα. Με αυτά και με εκείνα... η ώρα πέρασε και έτσι το σφύριγμα για το α’ ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες στο ισόπαλο 0-0. 

Πανομοιότυπο το σκηνικό και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα. Μάλιστα, στο 48’ δημιούργησαν καλή ευκαιρία με τον Ίσμα να μην καταφέρνει να πιάσει το σουτ σε σέντρα του Γκάμπριελ. 

Όλα αυτά μέχρι και το 56’ οπότε ο Ράγιος αφού βρήκε χώρο δοκίμασε το πόδι του και ανάγκασε τον Βεσελόφσκι να πέσει σωτήρια στη δεξιά του γωνιά μπλοκάροντας τη μπάλα.  

Τρομερή φάση στο 68’ για την "Κυρία" για να ανοίξει το σκορ με τον Ράγιος να πιάνει ένα εντυπωσιακό ανάποδο και να αναγκάζει τον Βεσελόφσκι με υπερένταση να διώχνει τη μπάλα από το παραθυράκι της εστίας του. 

Η Νέα Σαλαμίνα ισορρόπησε πάλι το παιχνίδι και στο 76’ μετά  από εκτέλεση κοντινού κόρνερ ο Τσίνα σέντρα και ο Μακρίεφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.  

Εν όσο το σκορ συνέχιζε να είναι στο 0-0 το ενδιαφέρον στο τελευταίο 10λεπτο έμεινε αμείωτο. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι το βαρωσιώτικο ντέρμπι κόλλησε στην άγονη ισοπαλία.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Καλδερόν, Γκιγιέρμε, Ζοάο Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος, Καλό (65' Πελέ), Ρίος, Γκονσάλβες 

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσίνα, Άντονιτς, Γκράσσι, Τσαμπούρης, Κούσουλος (60' Φούσκο), Σκοπελίτης, Τζουρτζουριτς (79' Μπεμπέ), Άλεξ Κωνσταντίνου (53' Πεδρίτο), Μαάτσι, Μακρίεφ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλδερόν, Γκολζάλβες, Βίκτορ, Γκάμπιελ / Γκράτσι, Τσίνα, Φούσκο, Βεσελόφσκι