Η Θέλτα "τρόμαξε" Ρεάλ και ΠΑΟ! (vids)

Μία γκολάρα του Τόνι Κρόος 9 λεπτά πριν το τέλος λύτρωσε την Ρεάλ Μαδρίτης που… έφτυσε αίμα για να λυγίσει την αντίσταση της Θέλτα Βίγκο.

Την Ρεάλ την ξέρουμε. Λίγα πράγματα έχει να κρύψει. Ακόμα και χωρίς τον Κριστιάνο είναι ικανή να λυγίσει στο «Μπερναμπέου» κάθε αντίπαλο. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον κρυβόταν πίσω από την Θέλτα, ένεκα της κλήρωσης που την φέρνει στον δρόμο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα του Βίγκο «ζύγισε» τις δυνάμεις της απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και μολονότι δεν έφυγε με βαθμό από την Μαδρίτη (2-1), εντούτοις πήρε πολύ υψηλό βαθμό, αφού έβγαλε το λάδι της «βασίλισσας». 
Το σφύριγμα για την ανάπαυλα έλεγε όλη την αλήθεια. Ένα δοκάρι του Μόντριτς ήταν η μοναδική καλή στιγμή για την Ρεάλ Μαδρίτης, που έμπλεξε για τα καλά στις αμυντικές δαγκάνες της πολύ οργανωμένης ομάδας του Μπερίσο, που όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να ξεθαρρεύει. 

Χρειάστηκε ένα εύκολο λάθος του τερματοφύλακα Σέρχιο σε μία πάσα του για να ξεμπλοκάρει η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μοράτα να ανοίγει το σκορ σε φάση διαρκείας (60’, 1-0) και να διώχνει προσωρινά το άγχος από το γήπεδο. Προσωρινά όμως. Είχαν περάσει μόλις 6 λεπτά, όταν η ομάδα του Βίγκο «έκρυψε» την μπάλα και ο Ορεγιάνα με άπιαστο σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

Μάλιστα, η Θέλτα άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το 1-2, όμως οι παίκτες της (κυρίως ο Ντιόπ) έκαναν αστείες επιλογές σε φάσεις στην κόντρα με αριθμητικό πλεονέκτημα. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όποιος χάνει ευκαιρίες το πληρώνει.

Ένα πανέξυπνο φαλτσαριατό σουτ του Τόνι Κρόος (81’) «τελείωσε» την Θέλτα (2-1), που όσο κι αν πίεσε στο τέλος δεν βρήκε δεύτερη ισοφάριση. Ακόμα κι έτσι όμως, έφυγε ως ηθική νικήτρια από το γήπεδο.