Με τρία... το πρώτο τρίποντο (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο από τον Ερμή στο πρώτο του ματς και κέρδισε με 3-0, με γκολ των Μοράις, Γιαννιώτα και Εφραίμ. Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες ενώ ο Μπερτόλιο που έκανε ντεμπούτο, κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήρθε το δεύτερο γκολ.

Κατοχή, φάσεις, γκολ...

Καλύτερο το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος και δίκαια πήρε κεφάλι πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και οι "φτεροπόδαροι" έδωσαν χώρο με σκοπό να εφαρμόσουν τακτική αντεπιθέσεων. Η πρώτη φάση ήρθε νωρίς αφού στο 5' ο Ορλάντι από καλή θέση έκανε το σουτ, όμως ο Στυλιανού ήταν έτοιμος. Ουσιαστικά από το ξεκίνημα το παιχνίδι πήγε στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ, με κατοχή, πίεση και προσπάθεια να έρθει το γκολ, την ώρα που φυσιολογικά ο Ερμής κοίταζε περισσότερο την άμυνα. Το 20λεπτο, ωστόσο, έφυγε χωρίς άλλη ευκαιρία.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 24' όταν μετά από γέμισμα του Ορλάντι, από κοντά ο Πιέρος σούταρε πολύ ψηλά. Ο 23χρονος στράικερ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, στο 36', όταν το σουτ του έφυγε λίγο έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φερνάντες πήγε να απειλήσει αλλά μπερδεύτηκε και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για την ομάδα της Αραδίππου. Τελικά το γκολ ήρθε στο 39' όταν ο Στυλιανού έκανε άστοχη έξοδο και ο Μοράις με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (φώτο κάτω). Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 43' με μια κεφαλιά του Βάντερ που πήγε ψηλά.

Πολλές φάσεις, δυο γκολ

Λίγα πράγματα στα πρώτα λεπτά της "επανάληψης" όπου είχαμε παιχνίδι κέντρου και μέχρι το 60' δεν υπήρξε αξιοσημείωτη φάση. Ο Ερμής μπήκε κάπως πιο επιθετικά αλλά γρήγορα το ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 56' όταν η κεφαλιά του Σωτηρίου πήγε στο δοκάρι. Στο 62' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν σημαντική ευκαιρία όταν ο Ντε Μέλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Βάτερμαν, με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου να την διώχνει στη γραμμή, σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ έκανε κακή εκτίμηση όμως η προβολή του Μπάουμαν ήταν άστοχη ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολλανδός έπιασε το σουτ του Ντε Μέλο.

Στο 77' ήταν η ώρα του Μπερτόλιο να μπει στο γήπεδο και δυο λεπτά αργότερα στην πρώτη του ενέργεια κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίργκι. Στην εκτέλεση ο Στυλιανού "διάβασε" τον Εφραίμ όμως ο Γιαννιώτας πήρε το "ριμπάουντ" και με το 2-0 "καθάρισε" το ματς.

Μετά το γκολ είχαμε και άλλες καλές στιγμές αφού στο 82' ο Στυλιανού έπιασε την κεφαλιά του Μοράις, στο 86' ο Ντε Μέλο "σημάδεψε" το δοκάρι και στο 88' ο τερματοφύλακας του Ερμή είπε όχι στο σουτ του Εφραίμ, ο οποίος μετά από ασίστ του Μπερτόλιο, στο 93' έκανε το 3-0.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Ορλάντι (77' Μπερτόλιο), Βινίσιους, Γιαννιώτας, Βάντερ (68' Εφραίμ), Σωτηρίου (60' Nτε Καμάργκο)

Ερμής: Στυλιανού, Σίργκι, Μαρτίνιουκ, Γιαγκουδάκης, Μαϊσουράτζε, Φερνάντες (84' Αντωνίου) Χριστόφ, Μπένγκα, Μπάουμαν, Χόι (74' Ντα Σίλβα), Ντε Μέλο

Κίτρινες: ΒάντερΜπένγκα, Στυλιανού, Μαρτίνιουκ, Σίργκι, Ντα Σίλβα

- Διατέθηκαν 5583 εισιτήρια.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, βοηθοί οι Ανδρέας Π. Ανδρέου - Νίκος Εγγλέζου, τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και παρατηρητής ο Ανδρέας Ξάνθου.