Το ρεκόρ του Τερ Στέγκεν στις πάσες και ο... Γκουαρδιόλα

Ένα ρεκόρ 10ετίας και πλέον έσπασε ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν απέναντι στη Μπιλμπάο, φτάνοντας τις 51 πάσες με τα πόδια. Ποιό ήταν το αντίστοιχο του Κλαούντιο Μπράβο στον τελευταίο του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα...  

Πιστός στις αρχές που ορίζει σε κάθε ομάδα την οποία προπονεί, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκρινε με το «καλημέρα» στη Μάντσεστερ Σίτι πως ο Τζο Χαρτ δεν είναι ο ιδανικός τερματοφύλακας για το πλάνο παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του.

Ο λόγος; Το γεγονός πως δεν φημίζεται για την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια, κάτι που στις ομάδες του Καταλανού τεχνικού θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος για την επιθετική ανάπτυξη.

Ο Γκουαρδιόλα στράφηκε  στη Μπαρτσελόνα και στον Κλαούντιο Μπράβο, ώστε να βρει τον αντικαταστάτη του Άγγλου. Βλέποντας όμως τις επιδόσεις του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν στο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» απέναντι στη Μπιλμπάο, ίσως προβληματίστηκε για το αν τους πήρε τον... σωστό τερματοφύλακα!

Ο Γερμανός κίπερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι απέναντι στους Βάσκους με 51 εύστοχες  πάσες και συνολικά 62 με τα πόδια και ποσοστό 82.3%! Η καλύτερη επίδοση στο ισπανικό πρωτάθλημα ήταν έως αυτό το παιχνίδι 50 ολοκληρωμένες πάσες, απ' τη σεζόν 2005-06.